Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #606133

NINCS KÖLTSÉGVETÉSI INGATLANADÓ.

Önkormányzati adókivetési jog van idestova 23 éve, amivel azóta SZINTE MINDEN üdülőövezeti település élt, kommuniális adó címen meg a fél ország önkormányzata vetett ki ilyen adónemet. Abból, hogy ezt nem vetették ki, nem az következett, hogy eddig ne lett volna, hanem az, hogy adósodtak el felelőtlenül, mert "majd az állam dotálja a hiteleket, meg szanálja az önkormányzatokat". Na ez most nincs, ezért MINDEN ÖNKORMÁNYZATNAK MUSZÁJ EGYENSÚLYT TARTANIA, és ennek megfelelően amelynek nincs elég bevétele, annak be kell szednie a "közös költséget" a lakosságtól.

Csakhogy én erre írtam, aki ezzel nem ért egyet az adott településen, az nyugodtan szervezzen aláírásgyűjtést, és ki lehet írni az időközi önkormányzati választást, amin el lehet zavarni azt a testületet, ami ezt indokolatlanul veti ki.

Egyebekben - csak a kedvedért - jelzem, hogy például Budapest II kerületében nem most, hanem már idestova egy évtizede(!) vetik ki ezt az adónemet, szóval nehogy azt hidd, hogy ez nekem új, én elég sokfelé láttam már ezt, nincs ezzel semmi gond sem.

Namármost, csak hogy értsed: Ez a pénz a településen marad és a települést finanszírozza, azaz ha a településen te jelölteted magad, hogy te leépíted az önkormányzati intézményteket, ezzel költséget csökkentesz és ezáltal megszűnik az ingatlanadó, akkor ha megszavaznak téged akkor ezt meg is teheted.

Tetszik érteni a különbséget? Adott a lehetőség, hogy bemenj, megnézd a költségvetést, leváltassad a település vezetőségét, és mivel kis városról van szó, ezért akár párton kívüliként is megszavaztathatod magad, ha elég szimpátiát szerzel az elképzelésedhez.

Ezzel szemben az országos ingatlanadó a költségvetésbe került volna bele, azaz abból se te, se a településed SOHA nem látott volna semmit sem viszont.

Aki ezt nem érti, az nekem ne is kezdjen értekezni az állam leépítésének gondolatával, annak ugyanis az az első lépése (a'la Ámerika), hogy a települések önállóan gazdálkodnak, tartanak fenn rendőrséget(!) iskolát(!) egyebeket, vagyis ők döntenek, hogy hogyan akarnak élni, aminek egyebekben éppen és pontosan a helyi ingatlanok alapján kivetett közös költség az alapja.

És Ámerikában egyébként többnyier az a jó hely, ahol magas az ingatlanadó, mert ott magas színvonalúak a szolgáltatások.

Mi a kérdésed tehát?