elég komoly
elég komoly
"Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség"
végülis találó a név, mert sikeresen, legalább 15 órán át tudták megvédeni a katasztrófát... :)
van hófogó háló, csak múlt héten szedték le...
egyébként azt könnyen eltudom képzelni, hogy itthon a szél erősebb volt, mint a környező országokban, mert a szélcsatornába eső M1 lett totál káosz...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gbSUjuv3rYI
amúgy arra gondolhattak volna, hogy az É-ÉNY-i szél által hordott havat, az autópálya két oldalát elválasztó sövény meg szalagkorlát megakasztja... vszínű ezért lepte be a hó az ausztriai irányt, míg a másik felén a "mező" irányába tudott távozni a hó. lehet, hogy vmilyen fasort kellene kialakítani az autópálya mentén....
.be
legalább van pozitívum is, ez tényleg jó. Erre lehetne építeni a jövőben, még egy ok arra, hogy az államot le kell építeni, szinte semmit nem érdemes a kezében hagyni. Teljesen felesleges adópénzekből fenntartani a legtöbb szolgáltatásukat.
Ha a pénzeket a civil csoportosulásoknak juttatnák, sokkal többre mennénk. Önkéntes tűzoltók, polgárőrök voltak ezúttal is a leghatékonyabbak, ha jól értelmezem a szivárgó infókat
Van egy két video, hogy osztrák hómaró takarítja a Bécs felé menő sávot, de a szél hordja át a havat a Bp felé menőre....
Egészben az összefogás nagy dolog, engem teljesen meglepett, de jó érzés.
szerk: természetesen köszönet az osztrákoknak a kotrókért, marókért
"az úton lévők (az előzetes figyelmeztetése ellenére tízezrek indultak el a háromnapos hétvége miatt) áthatolhatatlan hóakadályokba ütköztek. Az érintett autópályák felhajtóit viszont az illetékesek a tíz kilométeres dugók ellenére sem zárták le, így a szükségesnél sokkal többen rekedtek az autójukban."
Miután csütörtök este érkeztem Ausztriába és közel 35 fős társaságunkból 10 érkeztünk meg a fógados azt kérdezte " háború tört ki Magyarországon?". Majd közölte a szállás 70 % -t magyar síelők foglalták le és ez egy gyászhétvége lesz. Pályák jobbak , mint a Soós Csabi féle" Eplényi birodalom "
Nem sokkal több magyar érkezett és rémtörténeteket meséltek a tökéletlenségről.
Ausztria egyébként hóesés alatt teljesen normálisan járható , csak már az árvízre készülnek , a hirtelen olvadáskor.
Előre lefogadom az is felkészületlenül ér bennünket.
Strassendienst" magyar ÁAK " elég sértődött , hogy az általuk adott 20 hókotró és 4 hómaró meg sincs említve , viszont dicsérik a Győr környéki civilek összetartását.
http://index.hu/belfold/2013/03/16/katasztrofa_minden_fronton/
elég jó összefoglaló
"nem extrém esetekben, minimum borsónyi darabok szakadnak le folyamatosan, és mivel nem töltődik vissza, elfogy..."
mint ahogyan az extrém lágy F1-es gumikon látni is lehet....
Ellentmondasz magadnak....azt írtad a táli gumi lágyabb, mint a nyári.
erős fékezésnél szerintem nem kopik jobban a téli gumi nyáron?
akkor most mi van?
Nyáron, téli gumival, főleg ha nem friss a gumi, életveszélyes is lehet autózni hosszabb távon, magas tempóval, mivel alaposan ellágyul, és akár, szélsőséges esetetekben tenyérnyi darabok válhatnak le a futófelületről...
nem extrém esetekben, minimum borsónyi darabok szakadnak le folyamatosan, és mivel nem töltődik vissza, elfogy...
nekem a tapasztalatok teli gumival 20 fok felett - mert utolso szezonja volt es gondoltam meg lejarom oket. Ilyen volt vagy 2-3 tavasszal.
- autopalyan nagy sebessegnel kanyarokban kuszik az auto
- sokkal gyakrabban dolgozik az abs - varosi tapasztalat gyakran jart utvonalon
- a csucs az volt hogy 700 km autopalya oda-vissza ketto durrant el.
dolgozom itthon is. A rabszolga szerep nem tudom hogy jön ide :D Még egy úgy bárhova hogy jön :O
hallod, láma szerint ugyanúgy lehet menni a téli gumival is melegben, sőt, még jobb is, mint nyári, csak sajnos jobban kopik, más baj nincs vele :)
akkor használd nyáron is téli gumit, nem érdekel :)
Az én tapasztalatom, hogy egyáltalán nem úgy fekszik kanyarban meleg aszfalton téli gumival a kocsi, ahogy nyárival. Fékezésnél is van különbség, legalábbis nálam. Nem fogok erről tovább vitázni, mert nincs értelme, mindenki csinál, amit akar, a tapasztalatomat megosztottam, ennyi.
Kevés olyan dolgot tudnál említeni amit én még nem próbáltam autóval.:)
Csak kicsit figyeltél. Mint előbb írtam én már használtam téli guminál lágyabbat is nyáron. De használtam téli gumit is nyáron az utolsó téli szezonja után. kíváncsi lennék miért is esel le az útról ha télivel fékezel nyáron. ABS nélkül füstölésig fékezve, a nyárit is eldobhatod, vagy hallgathatod utána a dörömbölést. Télivel ugyanez dettó. Ha elfékezted, akkor elfékezted. mindegy, hogy nyári, vagy téli.ABS-el meg mi baja lehet? Hangosabb, morgósabb lesz utána a gördülése mindkettőnek, mert "sokszögletűvé" válik a gumi a rövid "szinte"csúszó szakaszok miatt.
"én már fékeztem 18 fokban, 20 fokos aszfalton télivel blokkolót, hogy ne menjek bele valakiba, és kicsúszott alattam a téli, mint a takony, és egy nagy darab gyakorlatilag kiolvadt belőle. Puha, mint a vaj, ha meleg van... "
Ne nevettess. Utána visszamentél ugyanoda, és ugyanolyan körülmények között fékeztél egy ugyanolyant nyári gumival is, hogy lásd a különbséget. Így aztán pontosan tudod, hogy melyik gumival mekkora volt a fékút. Totálkáros lett-e a nyári gumi is.Vagy a véleményedet csak a telegatya effektus közben észlelt szubjektív erzésekre alapozod?
Telenor közlemény:
A szélsőséges időjárási és közlekedési körülményekre tekintettel jóváírjuk ügyfeleink belföldi hívás és sms költségeit a katasztrófa sújtotta térségekben. Pontos részleteket a jövő héten osztunk meg veletek.
Az alábbi győri és tatabányai üzleteinkben szeretettel várjuk azokat az utazókat, akiknek az elmúlt napok viszontagságaiban lemerült a telefonja, hogy segítsünk feltölteni. Az üzletek elérhetősége:
Győr Pláza (cím: 9024 Győr Vasvári Pál út 7., nyitva tartás: H-SZe: 09:00-20:00, CS: 09:00-21:00, P: 09:00-20:00, SZO: 09:00-20:00, V: 10:00-19:00)
Győr Árkád (cím: 9027 Győr, Budai út 1., nyitva tartás: H-SZO: 09:00-20:00, V: 10:00-18:00 )
Győr Baross utcai üzlet (cím: 9021 Győr, Baross Gábor utca 11-13., nyitva tartás: H-P: 09:00-18:00, SZO: 09:00-13:00)
Tatabánya Vértes Center (Győri út 7-9.,H-SZO: 09:00-20:00, V: 09:00-18:00 )
Tatabánya Tesco (Bláthy Ottó u. 1, H-CS: 09:00-20:00,P: 08:00-20:00, SZO: 09:00-20:00,V: 09:00-19:00)
Tatabánya Belváros ( Fő tér 30/A, H-P: 08:00-18:00, SZO: 09:00-12:00) Győr Baross utcai üzlet (cím: 9021 Győr, Baross Gábor utca 11-13., nyitva tartás: H-P: 09:00-18:00, SZO: 09:00-13:00)