Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#604248 Spade Előzmény: #604238

Na várjál a mondás az infláció volt és eldőlt, nekem lett igazam a recesszió lecsökkentette az inflációt ahogy azt az elmélet meg is mondja. Matora eddig nem mondtam semmit, volt még egy megmondásom tavaly nyáron h 3% -hoz lesz közel a jegybanki alapkamat 13 évvégére, mindenki hülyének tartott, na ezt még megnézhetjük :)

#604238 banyaiz Előzmény: #604187

:) Visszasírod te még a Simor Bandit. Én már most is.

Azt mondanám ezzel kapcsolatban neked, hogy nyugtával majd, hogy kinek volt igaza stb.

#604218 banyaiz Előzmény: #604210

Pont most akarsz elmenni amikor a rezsicsökkentés évében vagyunk? Csoda dolgok lesznek még itt. Engem pl úgy feldobott ez a rezsi 10% csökkentése téma, hogy azóta is önkívületben vagyok a boldogságtól. :)

Komolyra fordítva maradj.

Amúgy Huf-ot rendesen szétszedték talán Kuszának nem ártana vmi nyugtatót mondani. Bár lehet jobb ha inkább kussban van.

#604216 Spade Előzmény: #604213

"Ez egy elég csúf csúsztatás, hogy ráfogod Simorra, hogy ő mondta be az 5%-os inflációt"

.

pedig ő mondta be a sáját szzájával a sajtájakon, nem egyszer többször h az infláció ráme miatt nem szavazott a csökkentésre, akkor ezért ki a felelős ha nem a vezető ? az időjárás ??? ráadásul a külső tagok megindokolták h a recesszió miatt csökkenni fog az infláció nem kellett ehhez piaci elemző se csak agyilag felfogni amit mondtak ,mellette az ülésen. A zsigeri gyűlölet az simornál volt aki harcolt a függetlenségért ahelyett h a dolgát csinálta volna szakmaian hozzáértéssel,

#604214 rbbj11 Előzmény: #604179

"y NEM HISZEM, mert semmi sem utal erre, inkább erősödni fog. És akkor így is lett."

Pontosan hasonlót írtál, és sose erősödött azóta a vita óta, egy ideig oldalazott egyre szűkülve a vita után, azóta csak gyengül. Még ma is saját szemeddel látod, hogy nem így lett!!!

#604213 xmann Előzmény: #604187

Az MNB-ben Simornak az inflációs előrejelzéshez semmi köze nem volt. Azt a stáb csinálta, a stábot pedig az egyik alelnök koordinálta.

Ez egy elég csúf csúsztatás, hogy ráfogod Simorra, hogy ő mondta be az 5%-os inflációt. A stáb, mint szakmailag független műhely készíti az elemzéseket, és a monetáris tanács azok alapján dönt, de az elemzést nem ő készíti, ez eddig is így volt, máshol is így van, nem magyarspecifikus. Egyébként ugyanezt a hibát az ECb kétszer is elkövette, amikor mind 2008-ban !!!, mind 2011-ben kamatot emeltek, amit aztán gyorsan vissza kellett szívniuk.

Tehát ami tény: a stáb tévedett, méghozzá nem kicsit, hanem nagyot, és ebből nekik le kell majd vonniuk a következtetéseket hogy ezt hogy nézhették ennyire be, mikor már több piaci szakértő is mondta hogy a recesszió dezinflációs hatásokkal fog járni. A többi az a zsigeri Simorgyűlölet lecsapódása csupán, nem tény

#604211 Spade Előzmény: #604210

ne hülyéskedjél már JP :), szusszanj 2-3 napot aztán gyere vissza annyit nem ér az egész , ismered az ősi kelta mondást a kutya ugat a karaván halad :)

#604210 JP Előzmény: #604201

Na , én most írtam ide utóljára. Mit csináljak, nem bírom az ilyen euroman-os rinyászokat, akik arról rinyálnak állandóan , hogy milyen szarul élnek, de a rezsicsökkentést - ami néhány nagy vállalat jövedelmezőségét ronthatja és nyílván néhány száz ember utcára kerülését is jelenti - csak aként értékelik, hogy basztathassák a kormányt.

A másik nagy okos egy várt 5%-os infláció elmaradását, mi végül 2.8 lett, a 10%-os rezsicsökkentéssel magyarázza, csak, hogy okosat mondjon.... a **** ki van.

Herceg, köszönök mindent: sajnálom, de mindegy, hogy olvasom ezt az oldalt vagy sem, a spekulációim mennek a maguk útján. De inkább nem olvasom. Nekem nem ehhez van gyomrom.

Sok pénzt!! :-)

Üdv.

#604208 Spade Előzmény: #604200

a rezsi csak a bónus 3% alá csúszást hozta, megjegyzem a nagy tekintélyú londoni elemzők akik hozzáértésben vetekszenek a brit tudósok kimutattákkal, h 3.4-3.7%

jah és persze az EU - IMF becslásek is alaposan mellédurrantottak

#604203 Spade Előzmény: #604196

nem csak a rezsicsökkentés miatt csökkent hanem főleg a recesszió miatt amit simor is emlegetett csak az inflációnál nem számolta be, összel ezt le is vezettem akkor jött banyaiz meg mások a stagfláció meg f@szom dumával, hát nem így lett. Szal ez súlyos szakmai melléfogás volt részéről mert erre hivatkozással próbálta blokkolni mindig a kamatvágást. Arról az aranymondásáról már ne is beszéljünk h azt találta mondani többedmagával h a vállalati beruházást nem befolyásolja a jegybanki kamatláb Mo-n, hát hogy a f@szba ne befolyásolná a megtérülési számításokban a a projectek jelenértékénél mégis mi a f@szommal osztana, banánokkal ? Amatör b@lf@szok voltak....

#604201 Euroman Előzmény: #604196

hogyne lehetne...én már azt várom, hogy minden lakásban kötelező legyen a viktátor képét kirakni, és minden lakásban kell alkotmány asztala...önkényesen bárkitől bármit elvehetnek....jogbiztonság nulla....Merkel asszony is kifogásolta....

#604196 Turkoglu Előzmény: #604187

Hogy is mondjam... piac gazdasághoz szokott emberek nem számoltak hirtelen kipattant 10%-os rezsi csökkentésekkel... , de most már legalább mindenki tudja, hogy bármit meg lehet itt tenni.... vagy ha nem akkor hoznak egy törvényt rá hogy lehessen, ha az esetleg alkotmány ellenes akkor megváltoztatják az alkotmányt és annyi... Kulturált helyeken így csinálják vagy nem?

#604187 Spade Előzmény: #603698

Na az infláció 2.8% a simor és csapata által műlt év nyáron várt makacs 5% fölötti inflációval. Ebből is látszik h a jegybank élén miccsoda amatőrök általános iskolás közgáz tudással álltak, mégjó h csodáltad a Simor bandit :), nekem meg ismét igazam lett...akkor most ezt így hogy ? :)

#604179 Előzmény: #604140

"nem mondtál konkrét árat"

És pontosan ezért is nem tévedhettem abban, hogy most mennyi.

"És hogy téves a 290 feletti elképzelésem."

Ezt most keressed vissza a szövegkörnyezettel együtt, amiben azt írtam, hogy ilyen árfolyam elő sem fordulhat. VALÓSZÍNŰLEG azt írtam, hogy amikor te arról írtál, hogy felmegy 290-fölé, akkor azt írtam, hogy NEM HISZEM, mert semmi sem utal erre, inkább erősödni fog. És akkor így is lett. Csak a miheztartás végett, ezt akkor is lebeszéltük és akkor is megírtam, hogy amit hónapokkal korábban írtam, az nem érvényes abban a pillanatban. És azt hittem, akkor ezt lejátszottuk. Tehát szerintem azt írtam (nemtetszésemnek hangot adva), hogy a monetáris politika vissza fogja erősíteni, mert erősítésre van ítélve a forint.

Tehát azt javasolnám számodra, hogy ne másokat fárassz azzal, hogy a te állításod igazát keresse vissza, tedd meg te, és idézzed be szövegkörnyezettel együtt, különösen abban az értelemben, hogy én akkor jóslást tettem a forint mai (2013.03.12) árfolyamával kapcsolatban, vagy bármi olyasmit írtam, ami simor andrás csinovnyik mandátuma utánra mutatott, vagy arra vonatkoztatható lenne.

Egyebekben, piszkosul nem szeretek döglött lovakba belerúgni, szóval nem szeretnék már tovább értekezni egy bukott csinovnyik tetteiről, örülök, hogy végre túl vagyunk rajta.

Ugyanakkor, csak a vicc poénja kedvéért:

http://stooq.com/q/?s=eurpln&c=1y&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

Csak nézzed meg, hogy mekkorát rángott egymáshoz képest a két deviza és az EUR-hoz képest is, egyebekben pedig érdemes megfigyelni azt, hogy eleddig a forint mozgása pont ugyanaz a trend, csak hisztériásabb. Most éppen gyengébb a PLN-nél egy évvel ezelőtthöz képest, de majd egy évig meg pont erősebb volt. Ha meg feldobok egy öt éves chartot, akkor megint az látszik, hogy pont ott van, ahol a PLN:

http://stooq.com/q/?s=eurpln&c=5y&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

Ezzel bármit meg lehet mutatni és annak az ellenkezőjét is, de egy dolog bizonyos, egyáltalán nem viselkedik különösen a forint, ha pedig ebből a jegybanki vezetőváltás teljesen természetes bizonytalansági tényezőjét is levonjuk, akkor én semmi különöset nem látok a forint mozgásában. Pánikot meg pláne nem. Hasonlóképpen felhívom arra is a figyelmed, hogy évesen nézve:

http://stooq.com/q/?s=usdhuf&c=1y&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

szinte marginális az EUR/HUF és USD/HUF változása, ez még az inflációkülönbségnek(!) sem felel meg. Továbbra sem látom tehát az okot a pánikra, márpedig ha volt valami, amit konzekvensen állítottam, az pont ez, azaz az, hogy semmi gond nincs Magyarországgal, ilyenek most éppen a folyamatok, nem kell bepánikolni ettől.

Ha visszatekintek három évre:

http://stooq.com/q/?s=chfhuf&c=3y&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

Akkor megint nem értem, hogy mi ez a polemizálás az árfolyam "drámán", hiszen alig 10%-ot értékelődött le a forint az EUR-hoz képest, ami jóval kevesebb az inflációkülönbségnél is. Az is jól látható ráadásul, hogy a CHF árfolyama már 2011 végére elért a csúcsára, ahhoz képest pedig jóval alacsonyabban van, de még az egy évvel korábbihoz képest is inkább stagnál.

Tehát: Abból, hogy ÉPPEN AKTUÁLISAN mi és miért történik SZERINTEM, abból nem következik az, hogy valaki más szerint én még mindig ugyanazt mondanám egy másik éppen aktuális időpontban, sőt.

Summa summarum: Egy adott, egészen konkrét helyzetre vonatkozó véleményemnek, az adott helyzetre vonatkozó összefüggéseimnek egy térben és időben más helyzetre való alkalmazásást senki számára nem engedélyeztem, azt pedig visszautasítom, hogy azért próbáljon meg valaki felelőségre vonni, mert NEKI nem sikerül az ÁLTALAM korábban mondottakat EGY MÁSIK szituációra ráhúzni. Ez nem konfekciószabóság, ez kérem Haute couture.

#604160 Ibiza Előzmény: #604129

egyikőtöktől sem szeretem ha "butaságozik" mert legtöbbször az hüjeség és butaság amit nem értesz vagy másképp látsz.. a dolog egyszerű..okosabbat kell írni..alátámmasztva.

#604155 Turkoglu Előzmény: #604140

:-) Én veled értek egyet ha ez számít... és még abban is ahogyan a végén kezelted...

#604140 rbbj11 Előzmény: #604132

" Ha visszakeresed, azt is írtam, hogy a magyar deviza mindig hisztériásabban reagált mint a PLN, tehát megint nem értem, hogy mit szeretnél ezzel mondani. Ha egy év múlva sem mozognak együtt, akkor érteni fogom, hogy miről beszélsz,"

Ok, igaz, várjuk legalább pár hónapot

"Emlékeztetnélek arra, hogy a lengyel jegybankról, vagy a Zlotyról én soha nem értekeztem semmiféle formában sem, így nem is értem, hogy miért tőlem kérdezed azt, hogy arrafelé mi és hogyan működik."

Azért, mert ugyanilyen kontextusban szidtad a korábbi magyar monetáris politikát. Ez egy szembe állítás, egy görbe tükör, a lengyel példával cáfolom az álláspontod.

"Csakhogy ilyet nem fogsz találni, én nem jósoltam hónapokkal ezelőtt mára árfolyamot."

nem mondtál konkrét árat (olyat sose mondasz, ami számszerűsíthető, pontos érték), hanem annyit, hogy nem gyengülhet számottevően. És hogy téves a 290 feletti elképzelésem. Nincs időm visszakeresni, de ha fórumozók közül nem hisz vki nekem, nyugodtan maga visszakeresheti, nem is ebben a topikban hangzott el, hanem sztem vmelyik saját topikodban.

na de summa summarum: nem tévedtél, jól láttad akkor is az összefüggéseket, jól látod most is, ez az álláspontod. Megértettem :)