Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#603842 xmann Előzmény: #603811

Igen, a végtörlesztés miatt megindult egy ijedség, ami tőkekivonást okozott, amire még ráerősített a béna kommunikáció, illetve az államcsőd gondolatával játszadozás, annak belengetése, ami meg a magyar lakosságot terelte Ausztriába. Az akkori ft gyengülés teljesen elkerülhető és gazdpol által kiváltott volt. Egyébként a mostani sokban hasonlít rá. Most az a különbség hogy az unorthodoxiától való félelem vezérli a kiáramlást, és a lakosság még? nem kapcsolódott be

A régiós trendek 20 egys…

#603823 macika

A régiós trendek 20 egységgel erősebb forintot indokolnának a jelenleginél, azaz a jegybanki vezetőváltás ennyit magyaráz a mostani 303 körüli árfolyamból - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu-nak Samu János. A Concorde elemzője szerint a forint árfolyama akkor nyugodna meg, ha a jegybanki vezetés tisztázná jövőbeli elképzeléseit a monetáris politikáról és ezzel kapcsolatban a forintról. Zsiday Viktor, a Plotinus Nyrt. elnöke szerint a kormány valójában nem akarja gyengíteni a forintot, de a tervezett lépései mégis ezt okozzák. Õ arra számít, hogy előbb kommunikációs szinten igyekszik majd nyugtatni a forintpiacot a gazdaságpolitika és ha ez nem sikerülne, akkor 320-330-as euró körül már konkrét beavatkozások jöhetnek. Azzal, hogy előbb kommunikációs szinten próbálkozhat a piacnyugtatással a kormány, egyetért egy névtelenséget kérő szakértő is. Õ egyébként a gazdaságirányítás sebezhetőségén kívül más fundamentális okot egyelőre nem lát a forint gyengülése mögött.

Hogy van ez? A tisztánlá…

#603822 Margaretta

Hogy van ez? A tisztánlátás miatt nézem én is az EURPLN-t.

Az utóbbi szűk hónapban a PLN 1%-ot erősödött, a HUF 5%-ot gyengült az EUR-hoz képest.

#603815 Boby. Előzmény: #603813

Ennél a gondolatnál viszont azt érdemes megjegyezni, hogy az elkövetkezendőkben bekövetkező esetleges nagy mértékű forint esés sem biztos, hogy támadás eredménye lesz, mivel maga a kormány hozott össze egy olyan elegyet, ami roppant robbanás veszélyes.

#603813 Boby. Előzmény: #603811

Azért azt is tegyem hozzá, hogy az orbáni önkény felszámolására tett kísérletként, az elkövetkezendőkben eltudok képzelni egy koncentrált támadást is.

#603811 Boby. Előzmény: #603807

Mélyen egyet értek. Többször mondtam már én is, hogy egy nagyon erős tőkekivonás zajlott,amit a lakosság pénz kimenekítési pánikja kísért.

#603807 xmann Előzmény: #603797

Nagyszerű, szerintem is bárki lehet tőzsdés. Sőt, a gazdasági tanulmányok gyakran gátló tényezők, több tehetséges befektető ismerősöm elég messziről tévedt erre a területre, és ez nem okoz nekik probléámát. Viszont az üldözési mánia és paranoia is elég erős gátló tényező a sikerességben szerintem. Aki elhiszi ezeket a "megtámadtak minket, hogy az igaz magyar kormányt leválthassák" típusú dajkameséket az szerintem nem csak a tőzsdére de nagyjából minden másra alkalmatlan, különösen ha végignézte az a 2011 augusztusában a végtörlesztéssel kezdődő bénázásba hajló burleszket, amelynek során gazdaságpolitikusaink majdnem megásták saját sírjukat. És ez teljesen pártfüggetlen dolog. Mindkét oldalon vannak hülyék, sajnos eléggé sokan..

#603797 JP Előzmény: #603406

Röviden tényleg csak annyi volt a mondókám, hogy bárki lehet tőzsdés, és foglalkozhat gazdasággal. Ez a két témakör is van legalább annyira izgalmas, mint egy David Lynch film, ami néha értelmezhetetlennek tűnik, mégis végignézik. Én csak azt nem értem, miből gondolják nagyon sokan, példáúl te is, hogy tőzsdézni, gazdasággal foglalkozni, azt csak olyanoknak érdemes, akik: bla-bla-bla ? Én már említettem Onassis esetét. Bár nagyon egyedi eset az övé, ellenpéldaként őt szántam a te kommentedre.

#603795 Sly-- Előzmény: #603783

Látom, nem bírod abbahagyni a marhaságot.:-((

Leénekelni bármit is..., ez nem így működik, de majd felfogod ezt is.

"Először le kell szállitani az alaptőkét, ..." -írja Steier a kispapírodból.

Neki is szóljál, hogy miért énekli le.

Elnézést az offért a többiektől, többet nem reagálok, vannak akik nem bírnak felfogni dolgokat sajna.

2013. március 11. Szak…

#603784 macika

2013. március 11.

Szakad a forint. Hol a megálló?

A hét eleje meglehetősen szomorúan kezdődött a hazai fizetőeszköz számára. A pénteki 300-as szintekről 303 fölé emelkedett hétfő reggel az EUR/HUF kurzusa, így a következő komolyabb szint 306 körül jöhet, hogy megállítsa a hirtelen gyengülést.

A pénteki jegybanki akció, melynek keretében a két korábban kinevezett MNB alelnök, Király Júlia és Karvalits Ferenc jogköre drasztikusan csökken, elbizonytalanította a szereplőket. Ez ugyanis jelentheti azt, hogy már márciusban nem-konvencionális eszközök bevezetésére készülhet az MNB új vezetése, hiszen a két alelnök mandátuma amúgy is március végén, illetve július elején lejár. Nem segít a helyzeten a hétfői alaptörvény módosítás sem, melyben az Alkotmánybíróságot igyekszik megkerülni a Parlament.

Hol lehet a forintgyengülés vége? Technikai alapon a 306-os szint állhat először a forintgyengülés előtt, de nem kizárt - ha a nemzetközi hangulat is kedvezőtlenebbül alakul – hogy a 310-15-ös szinteket is meglátogassa az EUR/HUF kurzusa az elkövetkezőkben. Utána azonban stabilizálódhat a helyzet, év végére inkább 290 körüli forintárfolyamot várunk, hiszen a kormánynak szerintünk nem érdeke, hogy tartósan gyengüljön a hazai fizetőeszköz. Ennek ugyan van gazdaságélénkítő hatása, de az csak középtávon jelentkezik, míg a jelentős negatív hatások már azonnal érzékelhetők lesznek.

Nőhet ugyanis a devizahitelek miatti aggodalom, az infláció kisebb mértékben csökkenhet és a GDP arányos államadósság is megugorhat. Ezek pedig a választásokhoz közeledve egyre égetőbb témák lesznek, így a kabinet valószínűleg verbálisan igyekszik majd erősíteni a forintot (Varga Mihály, új nemzetgazdasági miniszter hétfő délután tart beszédet). Ha minden kötél szakad, akkor az MNB nyíltpiaci műveletekkel is beavatkozhat, azonban ezzel az eszközzel csínján kell bánni, hiszen a devizatartalék összege véges.

equilor

#603783 Hathor Előzmény: #603779

Ezt a mondatot megjegyzem a kis papírokra, amit napi 24órában énekeltek le, várjátok a csődjüket

#603780 macika Előzmény: #603778

köszönöm

pezsgőt nem nyitok nyilván

de gondolkodni azért fogok továbbra is........

#603778 Hathor Előzmény: #603767

Kedves Mackó úr!

Magának igaza lett!

EUR/HUF elgyengült 300fölé.

Nyithatja este a pezsgőt, végre valami esett magának!

dupla top 300fölött érvényét veszítette.

#603772 xmann Előzmény: #603749

1. az árfolyamgátasoknak nem mindegy, mert a végén több lesz a tartozásuk ha gyengül a forint

2. 2008-ban nem a forint megvédésére vettünk fel hitelt, amit az is bizonyít, hogy nem interveniáltak belőle, hanem azért mert a kormányzatnak nem volt pénze.

3. ebből kövertkezően a hitelből hitel lett volna leváltva is értelmetlen