Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#607882 Euroman Előzmény: #607880

az egyik titkárságvezetőt keresett...nekem feküdt volna, mert voltam évekig személyi titkár, ráadásul a német nyelv feltétel volt....a pályázatomat érkeztették, majd 2 hét múlva értesítettek, hogy nem engem választottak...a másik private banki ügyintéző lett volna....ott rögtön kiszelektáltak, mert nincs banki gyakorlatom....

#607880 banyaiz Előzmény: #607810

Bankok amire mostanában keresnek Otp-t láttam ingatlankezelő cégükhöz embert, gondolom rogyásig vannak eladni való problémás ingatlanokkal. De részleteket nem ismerem pontosan milyen meló, csak többször láttam ilyen hirdetést.

Nem hemzsegnek az állások felétek ahogy olvaslak, pedig nyugati határszél azt gondolnám ott jobb a helyzet mint nagy átlag az országban.

---

http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_nem_tart_sajtotajekoztatot_a_kamatdontesek_utan.181670.html

Talán jobb is ha nem beszél a sajtónak. :) Abból csak simplicity lenne. :) Szokása szerint összehordana hetet havat aztán csak a jegybank munkáját nehezítené.

szóval eddigi "eredménye…

#607810 Euroman

szóval eddigi "eredmények": eddig két bank, mely munkaerőt keresett, udvariasan, de egyértelműen e-mailben lepattintott...okot nem mondtak, csak annyit, hogy nem engem választottak..kb. 10 helyről válasz sem jött, már nem is fog, mert 1,5-2 hónap telt el...osztrákoknál pl. autószalonban próbálkoztam, mert egyrészt ahhoz (is) értek, másrészt embert is kerestek, harmadrészt érettségivel kerestek, gondoltam műszaki egyetemnek örülnek....még a jelentkezés napján lepattintottak, mondván csak legalább 3 éves osztrák értékesítői gyakorlattal rendelkező személy jöhet szóba....osztrákok közgazdászt egyáltalán nem keresnek, műszaki vonalon főleg informatikust, minőségbiztosítási mérnököt, építészt....sajnos egyik sem vagyok...és főleg minden állásba 2-5 év gyakorlattal az adott területen...próbáltam eddigi munkámhoz hasonló profilú céget osztrákoknál, de eddig még semmi válasz...

#603820 Euroman Előzmény: #603818

azért ezt a bátor bírót megnézném...nekünk az ősszel volt egy egyszerű bírósági ügyünk, ahol az alperest a megyei kormányhivatal képviselte...egy oltári erőszakos szuka volt a részükről, de szerencsére a talpraesett igazságügyi szakértő nekünk adott igazat, és így épphogy megnyertük a pert....érződött, hogy a bíró fél a kormányhivataltól, hogy kirúgatják őt....a régi közigazgatási hivatal a jogot védte, a kormányhivatal a geczy fideszt...

#603818 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #603810

Túl finoman fogalmazol... Egyszerűen csak fosik, hogy egyetlen fegyverének (a múkodj-on kivűl természetesen) tompa élecskéjét holmi bíróság tompítani merészelte.

#603609 rbbj11 Előzmény: #603570

mindenki ams.at-vel van elfoglalva....amit gyakorlatilag csak a külföldiek néznek... nézd meg talán monster.at, karriere.at-t és még van egy csomó. Amin 100x annyi hirdetés van, mint ams.at-n....

#603570 Euroman Előzmény: #603553

:)) 50-be mindkettő belefér...én 1 útra értettem, szóval odavissza 2 x 50 km belefér....Eisenstadt-ot már nézegettem, főleg az ams.at-t...sajnos még semmi olyat nem láttam, ami vagy az én végzettségemhez jó lett volna, vagy semmilyen végzettséget nem igényel...sok pedikűröst, okl. ápolónőt, bádogost, kőművest, festőt keresnek, de sajnos egyik sem vagyok...egy olyannal már beszéltem, aki szakképzetlent keresett, de aztán elnevettük a dolgot, mert répa és krumplipucolásra keres embert...azt mondja dr. jelentkezője még nem volt:)

#603553 rbbj11 Előzmény: #603548

én is ingázásra gondoltam, de miért max. 50km? Eisenstadtot, Bécs környékét próbáltad?

#603548 Euroman Előzmény: #603517

én csak itt tudok keresni, mivel családi okokból sem tudok elmozdulni...6 éve felújított házat sem adom el semmi pénzért, még nagyapám építette, "családi vár"...ingázás csak Ausztria határmenti részére jöhet szóba, vagy Mo-n 20-50 km-es körzetben....mobilitás fiataloknak való, akkor én is mozogtam, mert semmi nem kötött, sehová

#603528 Kriszti@n Előzmény: #603516

sokszor nem a hitel vágta haza az egészet.amikor nehezedett a fizetés, látszódott a szarkupac teteje, akkor még sokan bedőltek a hitelkiváltás,áthidaló hitel stb baromságnak.pillanatnyi könnyebbséget okozott, de mivel általában ezeket is devizában vették fel, egyre jobban dőlt a szar, és ez jelentette a végét.mint mikor rányitsz egy rossz pozira...

#603517 rbbj11 Előzmény: #603507

nem kell csak Sopronra korlátozni! Mobilitás az egyik fő jelszó már egy évtizede

#603516 Euroman Előzmény: #603514

a bank ebből él, ezért kecsegtet...ilyen alapon a tv-ben futó autóhirdetésekre is lehet haragudni, mert vágyat kelt, kecsegtet...ennek kellene, kellett volna ellenállni, és számolni...de hát kellett minden, ingatlan, kocsi, utazás, műszaki cikk....csak ehhez rendes fizetés, vagyon kellett volna, nem pedig a bank pénze...ha eladod pl. egy kocsidat, akkor is örülsz, mert egy ideig használtad, örömet okozott, és most más ugyanezért megveszi, és neked még pénzt is ad érte....na hitelesek így jártatok: volt lakásotok, kocsitok, egy ideig élvezhettétek, de most eljött az az idő, hogy meg kell válni tőle....marad az albérlet és a nyúlcipő....hitel nélkül úgy is az volt a színvonalatok....így is jól jártatotk, mert olyasmihez jutottatok egy időre, amiről másként nem is álmodhattatok volna...jah, hogy 10-15 milla hitelre még csináltatok 2-3 gyereket?...hát ez elég gáz, és felelőtlen...főleg a gyerekekkel szemben...

#603514 walex Előzmény: #603513

A 0% THM-es műszaki cikkes hitelekkel semmi gond, mert lényegében ugyanannyit fizetsz 12 hónap alatt, mintha ott, azonnal elvinnéd kp-re, ennek még van értelme, ha valaki így vesz meg valamit.

Sokan ott szúrták még el, hogy fillérre kiszámolták a törlesztő nagyságát. Azaz, ha volt mondjuk 120000 jövedelem, amiből maradt hó végére 40000, akkor annyi lóvét vett fel, 160-180-as árfolyam mellett, hogy pont 40 ezret ki tudjon fizetni rá. Aztán jött az árfolyam változás és máris borult a bili és a 25 éves terv.

Továbbá nem gondoltak bele abba, hogy mi lesz akkor, ha például egyikük vagy mindketten munkanélküliek lesznek, esetleg valamelyik fél meghal? Ki fizeti majd akkor a részleteket?

Egyáltalán nem számoltak a jövő lehetséges végkimeneteleivel (20-25 év rengeteg idő, bármi megtörténhet ennyi idő alatt), nem mérlegeltek, csak fejest ugrottak és pofára estek, most pedig sírnak, hogy mentse meg őket az állam és fúj, szemét bankok.

Nem mondom, hogy a bankok nem hibáztak, mert hibáztak, kb. annyira, mint azok, akik felvették a hitelt.

#603513 Euroman Előzmény: #603490

én két okból nem vettem fel: egyrészt nagyapám, akinek államosították 2 üzletét azt mondta soha, mert neki volt hitele a boltokra. A boltokat elvették, a hitel megmaradt...a megtakarításai mind rámentek a törlesztésre....

másrészt az én fél fizetésem ráment a rezsire és a kocsi fenntartásra, a másik fele kajára, ruhára egyebekre...ha felvettem volna hitelt egy másik ingatlan megvásárlására, akkor miből is törlesztettem volna?....esetleg ha kiadtam volna bérbe a másik lakást, akkor abból, de mára már bizonyosan nem fedezné a bérleti díj a törlesztőt...1x volt 600K hitelem a kocsimra, de azt 2006-ban vettem fel, és utána a huf még erősödött, úgyhogy mikor a huf erős volt előtörlesztettem, és még jól is jártam...utána még nullás thm-re vettem euronicsban tv-t, hűtőt, de hát ez nem igazi hitel, hisz a rendes árat fizettem meg 12 részletben....ezenkívül semmi...ha lenne, én is valószínűleg már bedőlt hiteles lennék, hisz 10 évig nem kaptam fizetésemelést, utána 30 %-kal lecsökkentették, majd munkanélküli lettem....erre nem számítottam, de most áldhatom az eszem, hogy legalább egy hitel nincs a nyakamon...amim van (48 éves ház, 7 éves kocsi) az legalább tehermentes