Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#603341 JP Előzmény: #603301

Hogy te mit össze nem bírsz parázni. Egy kis orbáncfű tea, és meglásd oldja a napi szorongásokat :-)

Még nincs betíltva, nem büntetik,úgyhogy ezért sem kell szorongj :-)

#603339 Ibiza Előzmény: #603329

a gyurcsánynál oszkónál és bajnainál mocskosabb takony embert még nem láttam. Matonak háttérembernek kellene lenni..én sem harapom..

épp a hétre gondoltam a …

#603337 Borska

épp a hétre gondoltam a 300as kopogtatást illetve a 230as törést,megtehetné nekem azt a szívességet a HUF hogy nem hagy cserben és szintfölé zár

bár jelen pillanatban nagyon összevisszaság uralkodik a piacokon, legalább is szerintem ,valahogy az eddigi alapösszefüggések kezdenek megkérdőjeleződni

hosszabb távra még mindig tartom a 320-330as szint megérintését ,dollárban pedig ,uhhh le se merem írni.....

#603333 macika Előzmény: #603325

hát pemete cukrot, cicus ))

ahogy látom 299 körül-felett nézzük a hétfői mentéseket

de addig is "yoooo" sok devizatartalékot

hajrá mnb, hajrá megmentők

hajrá húsvét

#603332 banyaiz Előzmény: #603322

Kusza is Mszmp tag volt, biztos onnan hozza ezt a gonosz spekulánsok , gonosz bankok , államosítsunk stb szövegkörnyezetet. Hirtelen azonban rájött, hogy már nem hisz a világ proletárjainak egyesülésében , inkább megteremti az unortodox közgazdaságtant. Határeset melyik a rosszabb. :)

Amúgy érdekes figurának találom, csak sajnos nemcsak a szemei kuszák.

#603331 Ibiza Előzmény: #603327

taktika..

tábornok odaadja a kutyáját csicskának okozzon neki valami örömöt..az fogja és a farkánál fogva pörgeti..Megőrült mit csinál? kérdi.. majd megteccik látni hogy örül ha abbahagyom. Na most abbahagyta mató..

#603329 Euroman Előzmény: #603322

akkor még leugorhatna a parlament tetejéről...még mártír is lenne belőle....ellenszenves egy állat....

#603322 Ibiza Előzmény: #603318

kuszaszem tetszik nem többet tett az orszégért mint a sok tetű libsikomcsi egész életében.

#603318 banyaiz Előzmény: #603316

Még mindig jobb ha tőzsdén próbálnak érvényesülni (a saját pénzükkel), mintha ilyen hozzáállással NGM miniszterek, vagy jegybankelnökök lennének és más ****ával vernék a csalánt. Kisebb a potenciális rombolás lehetősége, lásd elrettentő példaként Kusza polgártársunkat. :)

#603316 Előzmény: #603310

Mindig is csodáltam azokat, akiknek a hitét a tények sem tudják megingadni, de soha nem értettem, hogy ez ilyen emberek miért a tőzsdén és a pénzügyekben akarnak érvényesülni.

#603310 banyaiz Előzmény: #603306

Nagy úr az éhség, 0-ás hozamkörnyezet nagy gazdaságokban, rámozdultak az egyéb sztorikra pénzbőségben.

Azért abban biztos lehetsz, hogy akik Mo-n befektetnek kötvénybe részvénybe ft-ba stb azok árgus szemmel figyelik minden hangsúlyát ennek a polgártársnak, gyanítom azt is, hogy kevesebben lelkesednek a kinevezéséért mint akik inkább egy kockázatnak látják. De nem végeztem ez ügyben átfogó piaci felmérést, csak úgy erre tenném a pénzt ha fogadni kellene, mondjuk úgy megérzés.:)

#603306 Előzmény: #603301

Ha megnézed a tényeket, azaz azt például, hogy a kinevezése óta SOHA NEM LÁTOTT mélységbe zuhantak a magyar kötvények hozamelvárásai példátlanul magas túljegyzés mellett, SŐT, példátlanul visszautasított(!) délutáni újabb ajánlatok is voltak, akkor hogy a békakiránynős viccet plagizáljam, erre ezt mondanám:

Én k*rvára nem úgy gondolom, hogy a pénzügyi világ osztaná a véleményedet.

#603301 banyaiz Előzmény: #603292

Nekem elég arra gondolnom, hogy 6 évig Tolcsy szabja a monetáris politikát máris nyugtalanságot érzek. :)

Persze nem lenne tragédia 330 sem éppen átmenetileg stb, csak jobb vsz ha nem játszanak a tűzzel. Bőven elég játék még sok is, hogy egy ilyen , hogy is mondjam kevésbé bizalmat ébresztő embert és a hűbéreseit sikerült hosszas megfontolás és keresés után erre a posztra kinevezni.

#603292 Előzmény: #603280

Szvsz nem ugyanaz, hogy a fair árfolyamon tartjuk a devizát és az, hogy vagyonokért erősítjük. Egybekben aki azt állítja, hogy az nem "drasztikus kilengés", amikor 240-320 között ingadozhat a deviza, az nyilván nem is értheti azt sem, hogy a 300-330 közötti ingadozás ehhez képest semmiség, a szerinted "kiszámítható" deviza ugyanis 33%-os ingadozást enged meg, az általam jelzett sávszélesség pedig ugyanúgy 33%-ot, hiszen csak "infláltam" a sávszéleket. Nem mellesleg pedig a 300-330 aztán pont nem kiszámíthatatlanabb a maga 10%-os eltérésével.

A 325 pedig, mint kiszámoltam és rámutattam, nem más, mint az inflált régi sávközép, amihez képest még mindig erősebb a forint árfolyama, vagyis az ERŐS oldalon van, így értelmetlen arról értekezni, hogy a gyengítés TÚLGYENGÍTENÉ a forintot, feltéve hogy egy sáv esetében a sáv közepe a célár.

Ám még ha bigott fetisiszta számmisztikus vagy, akkor is tény marad az, hogy a RÉGI sávszélesség el nem éréséig egyszerűen teljesen felesleges a hisztéria, hiszen jelenleg még mindig JÓVAL BELÜL van az árfolyam a 2008(!)-as sávhatárnál.

Akkor meg miről értekezel, hogy "pánik lehetne" ebből?!

#603280 banyaiz Előzmény: #603235

Na reggeli kérdésedre Telo topikból miért is gáz a gyenge Ft , miért várom a 310 320 körül kapkodást az erősítésére?

Hát régen mikor még sávhoz volt kötve a Ft 240 volt erős 320 a gyenge széle a sávnak emlékeim szerint. Mikor vmelyiket elérte jegybank beavatkozott.

Miért is csinált ilyen csúnyaságot? Leginkább azért mert túl gyenge Ft import árakat megdobja infláció elszabadulhat pl. Vagy azért , hogy a gazdaság szereplői ne legyenek annak kiszolgáltatva, hogy egyik héten 400 másikon 300 stb nem túl szerencsés lenne drasztikus kilengések a kiszámíthatóság tervezhetőség stb. Aztán túl nagy gyengülés a Ft-ban lévő vagyonodat leértékelné. Ezen kívül egy pánikot is kiválthatna amit aztán igen nehéz lenne megfékezni ha érzelmek elszabadulnak, főleg ilyen Tolcsy féle igen hiteles emberekkel. Államadósság kb fele devizában, lakosság rogyásig devizahitellel, önkormányzatok is.

Na és nem mellékesen a 2013 -as költségvetés 285 -ös eurra van tervezve.

Kb ennyi ok jut eszembe hirtelen , hogy miért nem lenne célszerű elszabadítani Ft-ot. Jobb ha nem játszanak a tűzzel.

Re: törölve

#603273 JP Előzmény: #603260

Bocs, de lassan téged legalább annyira figyellek itt a számisztikáiddal, mint a forint kurzusát. A horoszkóp a másik nagy kedvencem még mostanság.

Megkérdezhetem, ez az alacool nagyjából mit jelent nálad elvárasilag a kurzusra nézvest?