Elmértem az összes4750-est. Már penészes volt a széle.
Elmértem az összes4750-est. Már penészes volt a széle.
Fogalmam sincs. Vsz már kb tavaly év végén vagy előbb felette kellett volna legyen. Inkább előbb. :)
Azt néztem most a napokban, hogy a 2011 májusi csúcsok alatt van a bux kb 25%-al. Régiós cuccok közül legrosszabbnak tűnt. De úgy az egész régió a 2011 csúcsok alatt van. Szóval ez nem csak hungarikum , igaz mi vagyunk ebből a szempontból a királyok, mármint az elmaradásban. :)
Közben egy Usa, és egy dax rég áttörte, egy Nikkei-ről nem is szólva.
Hogy ebből nálunk mi sül ki következő hónapokban az egy jó kérdés.
egy 4780-as swing pakk eladva 4930-on.
Mar regebb bent volt a megbizas, hogy oszinte legyek, most reggel elegge meglepett, hogy teljesult is.
kiderul, hogyan tovabb
Még ami nekem feltűnt, hogy nemteljesítő hitelek Ukrajna 3x % minden harmadik hitel bedőlt. Mo 20% körül minden 5. hitel bedőlt stb.
Akkora koloncot hurcol magával, hogy az hihetetlen, és ennek ellenére bazz 120 milliárdos nettó profit.
Na ez a masszívság közel van a gránithoz (közelebb egy kicsit mint a forradalmi Alkotmány. :)
Persze tesztelni nem kellene azért ennyire intenzíven mit bír még elviselni bank. :)
Szerintem a fő dolgok a papír kapcsán:
1. Nagyon ínséges körülmények között (világbalhé, magyar forradalom és szabadságharc, rengeteg problémás hitel stb) kitermel részvényenként 400-500 Ft-os nagyságrendű nettó profitot az elmúlt években. Ami igencsak szép munka.
2. A külföldi leányok egyre magasabb arányban vannak a profitból (pedig igen messze vannak a csúcsrajáratástól) pl ez az orosz részleg kezdi visszahozni a vételárát. Egymagában kitermeli a magyar részleg felét profitban.
Most az, hogy a negyedéves profit 1x milliárd, 2x milliárd, vagy 3x milliárd vsz nem egy nagy jelentőségű dolog. Legalábbis én nem számítottam most kiugró produkcióra nem olyanok a körülmények egyelőre, hogy dübörögjön itt minden. :)
Sokkal inkább az a fontos, hogy ebből az állapotból tovább romlás vagy javulás a jövő .
Reményeim szerint csak is javulás egyrészt a hitelezés beindulásávál problémások számának csökkenésével, másrészt a forradalmi csapások befejeződésével. Idő nem a bank ellen dolgozik vsz. Szomorú lennék ha pl 2013-as év rosszabb lenne mint 2012, és akkor is ha 2014 rosszabb lenne mint 2013 és így tovább.
http://www.stocklandyard.hu/blog/show/2527 itt egy rövid cikk
Köszi az információkat
A pocsék eredmények kisebb részben abból adódnak, hogy csak kis mértékben nőtt a csoportszintű bevétel de jelentősen nőtt a költség így a működési eredmény csökkent 5%-al.
De ennél nagyobb mértékben befolyásolta az eredményt az, hogy a nemfizető hitelarány céltartalékkal fedezettsége megnőtt 78%-ról 80%-ra. Az adózás előtti nyereséget csökkentette 25 milliárddal, azaz az adózott nyereséget kb. 19 milliárddal!!!! (Tehát ha a céltartalékolási arány 78% maradt volna, ugyanezen eredmények mellett az adózott nyereség 45 milliárd lehetett volna.)
Alulteljesítette az elemzői várakozásokat.
Bejött a legrosszabb verzió:
26 milliárd adózott nyereség a 4. negyedévben. Hogy miért?
A 3. negyedévhez képest:
A magyar OTP: 20%-kal kevesebbet jelentett(!!!),
a Bolgár-OTP: 8 milliárdos adózott nyeresége szinte nullára esett vissza (!!!!!!!),
az orosz-OTP túlteljesítette a 3. negyedévet, de nem érte el a 2011 4. negyedéves eredményét,
a szlovák-OTP szerény nyereségből másfél milliárdos veszteségbe fordult(!!!!)
a román OTP vesztesége több mint 3 milliárd lett,
egyedül az Ukrán OTP jelentett a 3. negyedévhez képest eredmény javulást.
Ami mindenképp biztató vsz, hogy kormányzat részéről most az a duma megy , hogy növekedési fordulat hitelezési fordulat stb stb.
Tehát, talán talán ha minden igaz (ne kiabáljam el) az ámokfutást nagyjából befejezték. És ha lesz is újabb adósmentés az úgy fog történni, hogy Otp árfolyamára sem lesz negatív hatással sőt akár pozitívval.
Ez lenne az ideális. Ha ez így lenne egy baromi nagy kockázat kieshetne az árazásból. Akkor majd az idő dolgozik a problémás állományon szépen visszaesik az új bedölések száma aztán megyünk normális árakra. Így képzelném el a történetet. :)
Csak nehogy ez a növekedési hitelezési fordulat átcsapjon egy újabb őrületbe ahol a bankok megkérdezése nélkül bal****kodnak megint vmit. Akkor szopóág van megint.
igen, ugy latszik, hamarabb fordult le, mint 5k, vagy akar 4950...
Jön a gyorsjelentés holnapra.
Érdeklődve várom mit sikerült összehozni. Múltkor volt egy Pszáfos statisztika , hogy 146 milliárd banki eredmény több mint 2/3-át 3 bank hozta össze.
Ebből vszínű elhamarkodott következtetéseket vontam le. Úgy számoltam, hogy Otp eddig összehozott 9x milliárdot k&h 20 milliárd éves profit stb. Csakhogy a pszáf gondolom csak a magyar részlegről szólt (vagy nem tudom) szóval érdeklődve várom mit is mutatnak a számok.
Az lenne jó, hogy a céltartalék képzés, problémások számának növekedése megállna legalább, és semmi rendkívüli leírás. Ennél sokkal többet talán most nem lehet várni.
Az meg egyszerűen katasztrófa, hogy nem tudunk 5 k fölé menni egy ekkora nemzetközi optimizmusban. Hungarikumokban kellene javulás igazán rácsapjanak a papírra.
Végülis nem dőlt el semmi, a napos gyertya ződ maradt, persze kár, hogy visszanyomták a végére.
thx :)