Regisztráció Elfelejtett jelszó

ÁNY

eladtam mindet..szép vol…

#603159 Ibiza

eladtam mindet..szép volt jó volt köszönjük..

KBC vélemény:

#602992 Koffein

(=) Részvényenként 38 forint lehet az osztalék, ha a tavalyi osztalékfizetésből indulunk ki, mikor is a teljes éves eredményét kifizette a társaság. 2012-ben 545 millió forint nettó profitot realizált az ANY Biztonsági Nyomda, ami egy részvényre vetítve 38 forintos eredménynek felel meg. Az elemzői konszenzus alapján is 38 forintos osztalék valószínűsíthető.

(=) A jelenlegi részvényárfolyammal számolva 8,1 százalék az ANY Biztonsági Nyomda osztalékhozama, ami 1,8 százalékponttal magasabb a 10 éves magyar állampapír jelenlegi hozamánál. A pillanatnyilag nem kiemelkedően vonzó hozamprémiumon érdemben javíthat, ha a cég mégis a várakozásoknál magasabb osztalék kifizetése mellett dönt.

(+) A piac már beárazta a 38 forintos osztalékszintet, így véleményünk szerint nem okozna csalódást, ha mégse lenne magasabb az osztalék. A pozitív meglepetés esélye nagyobb, mint a negatívé, ami kedvező reakciót hozhat az árfolyamban is.

Nem lesz extra beruházás, lenne pénz magasabb osztalékra is

(+) Az év végére a társaság pénzállománya 1,8 milliárd forintra nőtt, így a hitelek levonása után is még közel 1,5 milliárd forint nettó pénzállomány volt a cégben, ami részvényenként 104 forintnak felel meg. Ez további teret adhat az osztalék emelésére.

(+) A magasabb osztalékfizetés mellett szólhat, hogy idén se számítunk az átlagosnál magasabb beruházási szintre, illetve információink szerint jelenleg a korábbi akvizíciós terveit is félretette egy időre a társaság. Becsléseink szerint 700-900 millió forintot költhet beruházásokra a cég, így a teljes idei eredmény kifizetésén felül is maradhat még nagyjából 300-500 millió forint a "kasszában”.

(+) Hitelmentes működése és stabil pénztermelő képessége alapján a hitelintézetek álma egy ilyen társaság, ezért ha szüksége lenne külső finanszírozásra, véleményünk szerint azt kedvező feltételekkel tudná megszerezni az ANY Biztonsági Nyomda. Ha tehát magasabb osztalékot fizetne a cég, de idő közben mégis a tervezettnél jóval magasabb beruházási igény merülne fel, akkor is lenne mód a finanszírozás megoldására.

(+) Elméletileg az eredmény 100 százaléka feletti kifizetés is lehetséges. Míg korábban az alapszabályban volt rögzítve, hogy az éves eredmény maximum 80 százalékát fizetheti ki a társaság, ez a szabály már tavaly sem volt érvényben. Tehát idén sincs olyan megkötés az alapszabályban, ami kizárná a magasabb osztalékfizetés lehetőségét.

(+) A befektetők szemében egyértelműen osztalékpapír lett az utóbbi években az ANY. Bár a menedzsment nem vallja ezt a nézetet, és kommunikációjában inkább a cég növekedési lehetőségeit hangsúlyozza, tettei alapján mégis beismeri, hogy tisztában van az osztalék mértékének fontosságával. Ezt sugallja a tavalyi 100 százalékos kifizetési ráta is.

Híresen konzervatív a menedzsment

(-) Az ANY menedzsmentje mindig is híres volt óvatosságáról, ezért még a jelenlegi magasabb pénzállomány mellett is az a legvalószínűbb, hogy a feles pénzállományt tartalékként visszatartaná a társaság. Még akkor is inkább ezt tartjuk valószínűnek, ha figyelembe vesszük, hogy szinte teljes mértékben hitelmentes a társaság jelenlegi működése.

(-) A vevői követelésállomány az utóbbi négy évben 2012 végén volt a legalacsonyabb szinten. Az árbevételhez viszonyított követelésállomány 2007-2008-ban volt hasonlóan alacsony szinten ami azt jelezheti, hogy a korábbiaknál hatékonyabban kezelte követeléseit a társaság. A magasabb év végi pénzállomány részben ennek a tényezőnek köszönhető, de ez pillanatnyi állapot volt. Az év végi kiemelkedően jó helyzet idővel az átlagos szint közelébe normalizálódhat, ami valamelyest magasabb vevői követelésállományt és alacsonyabb pénzállományt jelentene.

Jövőre magasabb osztalék jöhet

(+) Idén nőhet az ANY nettó eredménye, mivel a társaság tavaly év közben bezárta a pásztói üzemét. A gépeket áttelepítették, így a nyomda kapacitására nincs negatív hatással a lépés, viszont az elbocsátások miatt a költségek 2013-ban csökkenni fognak. Összességében 150 millió forintos költségmegtakarítás várható, ami a nettó eredményre is jótékony hatást gyakorolhat. Az osztalék tehát jövőre növekedhet.

Hosszú távú papír ez, ol…

#602989 Koffein

Hosszú távú papír ez, olyan Buffetes... :)))

Más, ha még nem lett volna: A BUX összetételében történő változásnak az Állami Nyomda, a Danubius, a Graphisoft Park és a Rába lehetnek a legnagyobb nyertesei, hiszen ők új szereplőként kerülhetnek a BUX indexbe

Re: nincs cím

#602984 Mancs Előzmény: #602942

Taán az idei végre olyan év lesz, mikor az árfolyam az osztivágás után nem délnek, hanem északnak veszi az irányt. Utoljára talán 2009-ben volt ilyen.

#602877 Ibiza Előzmény: #602864

apro nem apro.. sztem nem kicsik..vannak szintjeim..jól hoznak..berakok egy pakkot utána lehet csak részteljesülések vannak.. a hét elején berakott pakkjaimat 3 a mait 4 csomagban elvitték és még bent van a maradványérték..és van bent vételim már pár hete..a héten részteljesült 50nél..

#602864 rbbj11 Előzmény: #602807

mtel sztem épp azért nem jó rá, mert árfolyamba a cég fundamentumai miatt többet esik várhatóan, mint az osztalék. Itt viszont sztem worst scenarióban is 12 hónap múlva ugyanitt lesz az árfolyam, tehát megmarad tisztán az osztalék.

Én ezt nem tartom speki papírnak, ezért nem értem ezeket a vételeidet, már sokszor rtad, hogy 40-50 ft-ra játszottál ebben a papírban apró pakkokkal

#602811 akpo7 Előzmény: #602807

Sztem 70 felett nem volt 2 oranal tobbet osszesen, nagy pakkok ott mar nem csereltek gazdat. 60 korul lehet mar egy stabil tamasza, a nagyobb pakkok ott lettek atkotogetve.

#602807 Ibiza Előzmény: #602798

70 felett soxor kitáraztak már nagy pakkokat..

van más kispapír..ha jön hír akkor kitárazom.. osztalékra nem éri meg tartani sztem..arra jobb mtel..

#602805 Ibiza Előzmény: #602794

ezért veszek általában sávosan..ha pl 380 a célár akkor 400, 390, negyed negyed pakk és 380on a teljes... utána bele beleveszek -20-25%-on..

#602801 Razamanaz Előzmény: #602792

Az jó.Még várok a konkrét hírig,azt majd látom.Az én pakkom meg olyan vegyes mint a koldus sz.r.

#602798 rbbj11 Előzmény: #602786

osztom

semmi okot nem látok rá, hogy eladjam. Miért kéne most? miért épp ennyiért? Sem TA-val, sem fundával nem indokolható. Olyan okból pedig eladni egy rv-t, hogy szép kerek számot kerestem rajta....hát...volt idő, mikor én is így csináltam

#602792 Ibiza Előzmény: #602786

kerestem rajta 100pontot.. a többi nem érdekel..

a végén a 2/3ot adtam el..

#602786 Razamanaz Előzmény: #602779

Szvsz amikor kijön a konkrét hír,az lesz majd a hír.A pf is csak elemzői véleményekre hagyatkozott.

#602779 Ibiza Előzmény: #602738

azért eladtam a fele pakkot.. hírre adni.. ezek 400 alattiak... meg volt pár kőr a meglévő pakkal..