Regisztráció Elfelejtett jelszó

A Bankszövetség áll nyerésre

Re: nincs cím

#602748 prospero Előzmény: #602740

Nem tudom, azt feltételezem én is, hogy a bank a meglévő pozíciójával - már volt aláírt szerződése, ami számára kedvező, - visszaélhet, mivel ebben az esetben is úgy alakíthatja a feltételeket, ahogy akarja, azaz a kimenet ne legyen rosszabb, mint a meglévő eredeti szerződés.

De tudod, ha a kormány kötelezően beleavatkozik bármibe, akkor armageddon és kiszámíthatatlanság van!

Ettől függetlenül nem tudom hányan tudtak erről a lehetőségről, nem nagyon volt reklámozva és egy próbát esetleg megérhetett volna.

#602742 banyaiz Előzmény: #602737

Na jó de ez a thm plafon ez vhol az egekben van 30-40 % talán hiteleknél ha jól emlékszem.

A chf hitelek pedig jellemzően úgy mentek ki, hogy chf libor + kamatfelár , azzal a szerződéses megkötéssel, hogy kamatperiódusok időtartamára fix ami lehet 1 hónapos 3 hónapos , fél éves , éves stb . Aztán a kamatperiódus fordulónapján a libor változik az aktuális értékre, a kamatfelár pedig a banki hirdetmény szerintire.

Ez a szerződésmódosítás azt nem tette volna lehetővé ,hogy ettől a perctől fogva 1x évre csak a libor változása befolyásolja a kamatot.

Hülyék lennének a bankok ebbe belemenni rontani a saját szerződéses pozíciójukat.

Illetve elképzelhető , hogy ilyet is elfogadtak volna ha a forradalom többi része elmarad. De hát a szerződés a biztos, forradalmár megegyezés az kb 0-át ér. Lásd ezerszer saját szavukat megszegték x idő alatt.

#602740 Dr. ursi Előzmény: #602737

:o) most nem érek rá, ezé scak anynit lehette kérni de olyan feltételeket kaptál ami szarabbá tette az eredetinél.

ennyi.

#602737 prospero Előzmény: #602725

Ezzel szemben:

http://www.complex.hu/kzldat/t1100148.htm/t1100148.htm

Lehetett volna kérni 2012. május 31-ig a szerződés referencia kamathoz kötését a 2012. január elseje előtt kötött szerződésekkel kapcsolatban és a bank nem utasíthatta volna el a kérést. HOPPÁCSKA! Az más kérdés ugye, hogy a bank milyen feltételekkel tárgyalta volna újra a szerződést, de nem igaz, hogy nem volt lehetőség a meglévő szerződések módosítására, mert volt, méghozzá 2012. május 31-ig!!!

"A 2012. január 1. előtt fogyasztóval kötött egy évnél hosszabb hátralévő futamidejű jelzálog-hitelszerződés esetében - ha az nem felel meg a kölcsönök kamatai és a teljes hiteldíj mutató korlátozása, valamint az átlátható árazás biztosítása érdekében az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2011. évi CXLVIII. törvény 4. §-ával megállapított 210/B. § rendelkezéseinek - a fogyasztó 2012. május 31-ig egy alkalommal kérheti a szerződés - számára hozzáférhetővé tett feltételeknek megfelelő - módosítását, újrakötését vagy kiváltását, hogy az megfeleljen a kölcsönök kamatai és a teljes hiteldíj mutató korlátozása, valamint az átlátható árazás biztosítása érdekében az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2011. évi CXLVIII. törvény 4. §-ával megállapított 210/B. § rendelkezéseinek azzal, hogy az új hitel

a) forinthitel, ha az eredeti hitel forinthitel,

b) euróhitel, euró alapú hitel vagy forinthitel lehet, ha az eredeti hitel euró alapú hitel, euróhitel vagy más - a c) pontban meg nem határozott - devizahitel,

c) svájci frank hitel, svájci frank alapú hitel, euróhitel, euró alapú hitel vagy forinthitel lehet, ha az eredeti hitel svájci frank hitel vagy svájci frank alapú hitel.

(3) A már fennálló jelzáloghitel szerződés a (2) bekezdés szabályai szerinti módosítására, újrakötésére vagy kiváltására az a fogyasztó jogosult, aki az átalakításra vonatkozó írásbeli kérelme benyújtását követő 60 napon belül a jelzálog-hitelszerződés módosításához, újrakötéséhez vagy kiváltásához szükséges dokumentumokat a pénzügyi intézmény számára hiánytalanul benyújtja.

(4) A (2) bekezdés szerinti jelzáloghitel-szerződéssel rendelkező fogyasztó módosításra, vagy újrakötésre vonatkozó igénybejelentését a követeléssel rendelkező pénzügyi intézmény nem utasíthatja el és a szerződés módosításáért, újrakötéséért vagy annak kiváltásával kapcsolatos előtörlesztéséért díjat, költséget, jutalékot nem számíthat fel."

#602725 Dr. ursi Előzmény: #602697

de csak az újonnan felvett hitelekre, a meglévőkre nem alkalmazták ... xman azt írja h azt kellett volna alkalmazni a meglévőkre is.

de nem ez történt.

#602697 prospero Előzmény: #602646

De állítólag 2011-től él a jogszabály, hogy LIBOR-hoz kell kötni a kamatokat. Szerintem minden kamatperiódusnál már ezt kellene a bankoknak figyelembe venni, mivel a jogszabály már érvényes.

#602672 banyaiz Előzmény: #602664

Olyan Matolcsysra sikerült a helyzet kezelése kusza szemek kusza gondolatok össze vissza kokányolás.

Persze lassan de biztosan így is javulnia kell helyzetnek ezen a téren. Sugárszennyezés is lebomlik 10 000 évek alatt. Devizahitel probléma is elkopik évek alatt még ilyen Mekk mester módon is. Idő megoldja a kérdést.

De a kormány munkája ezen a téren eddig elég silányra sikeredett vsz.

Pl egy végtörlesztéssel sikerült a bankok könyveit megtisztítani a legjobb minőségű adósoktól a témában. Köszönjük a 6 gólt pompás győzelmet, de ez micsoda? :) Nem is érdemes vele foglalkozni mert megemelkedik a vérnyomásom. :)

#602666 Pyxis Előzmény: #602650

Igen illetve a rend csinálás közben, először rendetlenség lesz. Ezt látjuk most.

#602664 banyaiz Előzmény: #602646

De mikor a probléma kibukott mert a nemzetközi helyzet fokozódott, akkor már esemény után voltunk ebben az ügyben.

Tehát akkor már meg volt kötve százezerszámra hitelszerződés azzal a feltétellel, hogy a banknak jogában áll a kamatokat kamatperiódus fordulónapján változtatni.

Ebbe utólag a kormány belenyúljon szép perek lettek volna belőle.

Vsz ebben az ügyben igazán jó megoldás nincs. Még a legjobb talán az lett volna, hogy amit a bankoktól 3 évig beszednek különadót azt nem a költségvetési lyukak foltozására fordítják, hanem ennek a devizahiteles problémának a kezelésére. Mondjuk egy rossz bank létrehozására amivel az állam átvette volna a bedőlt 90 napon túli hiteleket , bankok könyveit megtisztítva, és akkor kevésbé kellett volna a kamatokat piszkálni a jó adósoknál.

De az, hogy kilakoltatási moratórium x ideig, extra különadók össze vissza, eszközkezelő nagyon lassan és nyomorúságos módon kezd el működni stb ez mind a probléma elnyújtása felé hat. Akkor a végtörlesztésről nem is szólva ami olyanokon segített akiken nem is kellett volna, mert nem voltak rászorulva.

Szóval összefoglalva elég zavarosan sikerült a helyzet kezelése, ha ezt annak nevezhetjük.

Arról nem is beszélve, hogy az egész ügyet egy politikai szintre emelték ahol a gonosz bankok a jó kormány aki megmenti az embereket, és hihetetlen baromság hegyek hangzottak el, és hangzanak el még ma is. Ezzel csak súlyosbították a helyzetet , egy kis pol nyereség reményében.

#602662 Pyxis Előzmény: #602645

A teljesség igénye nélkül (laikusként):

Örülök, hogy:

a szórakozó helyeken nem lesz büdüs(cigifüstös) a ruházatom,

bevezették a különadókat,

van családi adókedvezmény és nem a családi pótlékot emelték,

bevezették az 1 kulcsos adórendszert,

megreformálják a felsőoktatást, de minden esetre csökken a hallgatók létszáma stb.

Az utolsóhoz annyit, hogy aki járt egyetemre az tudja mi félék ezek a hahások ill. hökösök.

Végszóként csak annyit, hogy aki szeretne hitelt felvenni, az most is tud (nem is olyan vészes feltételekkel). Nem mindig a bankokra kell mutogatni.

#602661 Dr. ursi Előzmény: #602650

a másik sztem semmilyen megmentés nincs.

rossz a szóhasználat.

én mint devizaALAPÚ hitelkárosult nem kérem h bárki is megmentsen és nem is várom.

eccerűen csak egyenlő bánásmódot, egyenlő esélyt várok el és kérek.

a bankkal szemben.

azt elvárom h a kamatomat csökkentsék vissza és fizessék vissza a cds felár miatti megemelt kamatkülönbözetet arra az időszakra amikor is a cds már lecsökkent és lent is van.

azt elvárom h a költségeket ha forintban keletkeznek ne frankban számolják el és konverzálják nekem összevissza lenyúlva az eladási és vételi árfolyamkülönbözetet ezen is ami kb 10 ft.

-

más:

ha e deviza ALAPÚ hitelekkel nem kezd a társadalom , az állam össznépi szinten valamit az az egész társadlaomra krosan hat vissza.

addig ugyanis amíg ezeket nem pucolják ki a rendszerből a hátralévő átlagos futamideig kb 12 év meg van lőve mindenféle gazdasági és ezért társadalmi előrehaladás is.

aki közgazda az tudja miért, nem kell magyarázni.

meg lehet köszönni azoknak akik hagyták h ez idehaza ilyen mértékben elharapózzon és nem állították le mint a lengyelek !

#602658 Előzmény: #602479

"Hanem arról hogy a devizahitel az devizahitel-e."

Xmann, VELEM te ne próbáljad meg eljátszani a hülyegyerek effektust azok után, hogy ÉN világosan leírtam, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy a devizahitelek NAGY RÉSZE mögött devizahitel volt, egyszerűen azért, mert olyan alacsony kamaton nem lehetett volna forinthitelhez jutni. S-O-H-A nem volt ebben vita közöttünk.

A vita tárgya estemben nem ez.

A vita tárgya ebben az esetben az, hogy pontosan mit vállalt az adós, és pontosan mit állított a bank. Én pedig azt mondtam, hogy a bank a szerződési feltételekben NEM részletezett okokat, körülményeket, annak következményeit NEM háríthatja át a hitelfelvevőre, hiszen annak a HASZNÁBÓL sem részesíti. Ennek megfelelően a swap ügyletre való hivatkozást szerintem egy életre felejtsed el, mert ahogy már levezettem, a SWAP ügyletek KOCKÁZATOS ügyletek, méghozzá a legkockázatosabbak közé tartozóak, ugyanis ezek azok az ügyletek, amin a befektetésednél is többet veszíthetsz UGYANIS NINCS LIMITÁLVA A VESZTESÉG. Ilyen ügyletre KÜLÖN felhatalmazást KELL adnia az ügyfélnek, ha pedig ezzel a bank nem rendelkezik, akkor nemhogy nem jogosult ilyen műveleteket végezni az ügyfél nevében, hanem KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNY, ha ilyen opciókat vesz fel, mert erre SEMMIFÉLE felhatalmazása NINCS. Tehát SZVSZ ne erőltessed a swap ügyleteket, mert ebben a pillanatban nem devizahitel szerződésről, hanem HATÁRIDŐS DEVIZA OPCIÓS SZERZŐDÉSRŐL kellene beszélni, ami nyilvánvalóan NEM állt szándékában a hitelfelvevőnek, vagyis ha tényleg ilyen szerződésbe húzta bele a bank, akkor az a szerződés AZÉRT semmis, mert törvénytelen, megtévesztő és káros az ügyfélre nézve. És tudod mit? Ebben az esetben még vita sem lehet arról, hogy semmissé kell-e tenni az összeset és hogy KÁRTÉRÍTÉST IS KELL-E fizetnie a banknak, MERT KELL.

Mint pedig említettem, a másik kérdés jelen ügyben az, hogy HOL vették fel a pozíciókat. Erre írtam, hogy tudomásom szerint a magyar bankrendszer nagy része külföldiek kezében van, méghozzá többnyire kizárólagos tulajdonban, vagyis az úgynevezett magyar bankok valójában külföldi bankok leányai. Ennek megfelelően ezen bankok (amennyiben nem a magyar piacon gyűjtenek betétet) SZINTE KIZÁRÓLAG külföldön vonnak be forrást, méghozzá az anyabankon keresztül. Ennek megfelelően - és természetesen - KÖZE NINCS a forrásbevonás költségének ahhoz, hogy mi a magyar országkockázati felár, amit ha más nem, az egészen világosan igazol, hogy ezen országkockázati felár NEM SZEREPELT A DEVIZAHITEL SZERZŐDÉSBEN. Magyarán szólva, ha szerinted "természetes" ezen tételnek a devizahitel FORRÁSKÖLTSÉG oldalán szerepeltetése, akkor azt mondod, hogy azt kötelezően fel kellett volna tűntetni a szerződésben, hogy a HITELFELVEVŐ EZZEL IS TUDJON SZÁMOLNI.

Erről azonban nemhogy szó nem volt, hanem például az állapítható meg, hogy amennyiben ezzel számoltak volna a bankok a hitelnyújtáskor akkor nem is lett volna folyósítható a hitel azon a kamatszinten, amivel folyósították azokat. Tehát TUDHATÓ, és könnyedén BIZONYÍTHATÓ, hogy a CDS árazás utólagos manipuláció, és természtesen a CDS-nek egyetlen esetben sincs semmi köze sem a banki forrásköltségekhez, különösen akkor, amikor az "vállalaton belül" mozog.

Nem véletlenül írtam tehát azt sem, hogy az a kérdés, hogy KI váltotta át forintra a devizát, azaz, hogy az milyen célból érkezett az országba. Ugyanis amennyiben hitelezésre szánták, és már előre(!) leváltották az összeget forintra, azaz forintként jelent meg a MAGYAR bank könyveiben a pénz, akkor a magyar hatóságok elől a pénz eredete teljességgel hatáskörön kívülivé válik, az ellenőrizhetetlen, tehát nem lehet annak a költségeire hivatkozni, mivel a magyar bankrendszer ott kezdődik, ahol a magyar leányok főkönyve indít. Az tehát, hogy a forrást devizában vonta be az ANYABANK, azt nem is érdemes megkérdőjelezni, azt azonban azonnal észre kell venni, hogy az anyabanki forrásbevonásra nézve nemhogy a magyar CDS felár indifferens, hanem egyenesen minden magyarországi tényező indifferens, ugyanis nyilvánvaló, hogy egy ilyen forrásbevonás "nincs címkézve", hogy "Magyarországra szánt kölcsön forrás". Az anyabanknak ugyanis TERMÉSZETESEN az anyabanki besorolás szerint nyújtanak pénzt.

Teljesen EGYÉRTELMŰ tehát az eredeti szándék mindkét fél részéről: A bank LIBOR(!)+X%-on forrást tud szerezni és azt ki tudja helyezni. Ez azért fontos, mert ebben a képletben em a CDS értéke, sem a SWAP kockázata NEM SZEREPEL, AZAZ EZEK KOCKÁZATÁT A BANK MAGÁRA VÁLLALTA!

Itt és ezen még csak vitatkozni sem érdemes: Azon információk, amelyet nem oszt meg az ügyféllel, azok NEM TARTOZNAK az ügyfélre, de PONTOSAN EZÉRT nem is számonkérhetőek rajta, illetve az azokon elszenvedett veszteséget sem lehet rajtuk behajtani.

Röviden: Felejtsed el mind a swapot (nem volt felhatalmazása a bankoknak az ügyfél nevében ilyen kockázatos ügylet megkötésére!), mind a CDS-t (mert az nem volt a szerződés része, egyetlen számításban sem szerepelt sohasem, hiszen indifferens a szerződésre nézve), mert ezek hasznából sem részesült soha az ügyfél, tehát a kárát sem lehet ráterhelni.

Persze lehet azt mondani, hogy ez is benne volt a szerződésben, de akkor vajon a 2008-as csúcs UTÁN miért nem csökkent a törlesztőrészlet a CDS árazás arányában? Csak az érdekesség kedvéért: Én már említettem, hogy ÉN valódi CHF hitelt vettem fel valóban CHF törlesztés mellett éppen 2008 áprilisa környékén, amely időpontban köztudottan rendkívül magas volt a CDS árazásunk a korábbi időszakhoz képest. Utána meg megint lecsökkent. Lement a Libor is. Hogy jön akkor az ki, hogy nekem drágult a törlesztőrészletem? SEHOGY. Ez önmagábn bizonyítja, hogy valójában még a devizában denominált, LIBOR feletti kamatozást vállaló devizaszerződés sem volt valós devizaszerződés, mert azt is úgy képezték különböző határidős ügyletekkel, amire semmiféle felhatalmazásuk nem volt és amely esetben nemhogy nem az a kérdés, hogy "devizásnak hívható-e a szerződés", hanem az, hogy ha a valódi devizás hitel szerződés sem volt devizahitel, akkor mi lehetett a többi?

Talán már említettem, hogy mivel devizás volt a szerződés, ezért DRÁGÁBB(!) volt élből 0,5%-al a hitelkamat, mintha forintos lett volna? Hogy van ez kedves xmann, hogy a CHF-ben denominált szerződés DRÁGÁBB, mint a forintos szerződés? Tudsz erre valami jó magyarázatot adni? Mert szerintem nem. Ez ugyanis BIZONYÍTÉK arra, hogy a magyarországi bankok NEM devizában nyilvántartott devizahitel szerződéseket csináltak, hanem az első perctől kezdve határidős devizaügyleteken kerestek baromi sokat AHELYETT, hogy biztosították volna a forrásbevonást AKÁR HOSSZÚ TÁVÚ KÖTVÉNYKIBOCSÁJTÁSSAL(!), akár pénzpiaci hitelfelvétellel.

És itt jön be az, hogy a LIBOR-ra hivatkozó szerződések esetében egyszerűen éretlmezhetetlen a swap és egyéb bohóckodás, ugyanis ha neked van igazad, és a banknak devizában volt minden forrás nyilvántartva, akkor neki NEM FORINTBAN KELLETT FORRÁST TALÁLNI, HANEM DEVIZÁBAN és a forint folyósítása után SEMMI ÉRTELME nem volt a szerződés swappolásának, mert a banknak immár csak a devizahitelt kellett refinanszíroznia és nem volt valójában forintban nyilvántartott hitele(!), ám még ha így is tettek, az is határidős opciónak számít, amire szintén nem volt felhatalmazásuk az ügyféltől. Ámde ha ettől el is tekintünk, akkor felhívom figyelmed az általam már beidézett LIBOR CHF értékekre, amely szerint jelenleg negatív kamattal is lehet CHF opciózni, vagyis egy, az ügyfél érdekében eljáró banknak valójában CSÖKKENTENI kellene tudni a CHF-ben denominált adósságot pusztán annak az újraforgatásával.

"És az. És aki látott már swapot az tudja hogy a magyar bankok nem nulla százalékon kapnak CHF-forrást hanem joval feljebb a Magyarország kockázat miatt."

Ez bullshit. A magyar bankoktól így viszik ki a pénzt az anyabankok, azzal, hogy FIKTÍV felárakat építenek be a tagi kölcsönükbe, amivel fedezik az opciós veszteségeiket. Egyebekben, ha gondolod, mutassad meg nyugodtan azokat a devizakötvény kibocsájtásokat, amelyet a lakossági uzsorázásban részt vevő bankok tettek meg. Én nem hallottam olyanról, hogy a CIB, a Raiffaisen, az Erste, a K&H KÖTVÉNYT bocsájtott volna ki Magyarországon. Márpedig, ha nem bocsájtott ki, és nem a lakossági devizát helyezte ki, akkor nem ők vonták be a forrást a piacról. Innentől értelmezhetetlen az, hogy "nekik mennyibe kerül a forrás", mert nekik annyiba kerül a forrás, amennyibe az anyabanknak.

"Devizahitel? Igen"

Nem, NEM DEVIZAHITEL, egyszerűen azért, mert a hitelszerződésben világosan rögzített kamatozás és feltételrendszer volt, amelyről kiderült, hogy átverés még a tényleges devizahitelek esetében is.

"A kormánynak semm mást nem kellett volna tennie mint kötelezni őket hogy mondjuk chflibor+300bp lehet max a meglevő devizahitelek kamata. A sok baromság helyett"

Nem akarlak elkeseríteni újólag, de mint említettem, ennek az előírásnak SEMMI értelme nincs azok után, hogy a szerződésben PONTOSAN rögzítésre került, hogy LIBOR+X% a kamat és mire a szerződésekkel gond lett, addigra úgy elfelejtődött az, hogy ezen szerződések EREDETILEG a Liborhoz voltak kötve, hogy én csak pislogtam.

#602650 Dr. ursi Előzmény: #602645

sok minden van amivel én is elégedetlen vagyok.

de azért 2,5 év alatt sztem csodaszámba megy az h már 2 évet hoztak 3% alatt, az h csökkentették az államadósságot, az h olyan intézkedéseket hoztak amelyek struktúrálisak és olyt érintenek amihez régesrégóta nem nyúlt senki de mindenki tudja h fenntarthatalnanok voltak ilyenek az iskolák kórházak államiba vétele, az önkoris adósságátvállalás is sztem csodaszámba megy, az is az lesz h az infláció megböki még az idén a 3% alát és ott is marad és az is ha gdp beindul.

és az is az h csomó nagy termelő beruh jött és jön és szolg központok és az is h a közmunka sokkal fejlettebb szintre lépett és a legnagyobb eredménynek tartom h az erkölcsiséget visszahozzák a köznevelésbe.

persze vannak hibák.

de van egy nem dakota mondás, h: Nagy Szellem kérlek segíts, h ne ítéljek senki fölött amíg nem hordtam két hétig az ő mokaszinját. :o)

szóval ha mi bármibe belekezdünk sokkal eccerűbb dolgokba mint egy szétzúzott ország felhozása a pöcegödör aljáról, akkor hazudik aki azt állatíja h nem követ el hibát a legkisebb feladatban, cselekvésében is.

emberek vagyunk.

vegyük észre a hibákat de ne csak öncélúan csámcsogjunk és kritizáljuk, hanem tegyünk építő helyesbítő javító javaslatokat és tegyünk effektíve is h mindannyiunknak jobb legyen.

#602646 xmann Előzmény: #602598

Egy kormányzatnak simán joga van beavatkozni a piaci árakba, és meg is teszi sok termékben. De nem is kellett volna azt mondani a devizahitelezés felfutásakor, hogy ennyi meg ennyi a kamatplafon, hanem csak azt, hogy tessék világosan deklarálni, hogy LIBOR+ mennyi bp a kamat. és kész. Egyszerű, átlátható, kiszámítható árazásra igenis kényszeríthették volna a bankokat.

és akkor nem lenne az ami 2008 óta van, hogy a bankok a jó hiteleseikre terhelik a rossz hiteleseiken képződő veszteségeket, mert ez undorító és valóban erőfölénnyel történő visszaélés.

Bankadó meg végtörlesztés helyett ezt kellett volna kezelni, mindenki jobban járt volna

#602645 xmann Előzmény: #602579

Hogy a szocik mit tettek volna kétharmaddal az a fantázia birodalma. De nem is kérdéses, és tzeljesen felesleges ez a múltba révedő elmútnyócévezéses hangulat.

Mindenki tudja aki tud gondolkodni, hogy a szocik elképesztő kretének voltak 2002-től. Ez nem kérdés.

A kérdés az, hogy a történelmi lehetőséget kínáló 2/3-ad birtokában mér a hülyeség megy, mér nem olyasmi aminek valami haszna van. Attól hogy megyó meg feri hülyék voltak, még nem lenne elméletileg muszáj minden őket követőnek annak lennie. Pedig sajnos úgy néz ki, hogy ebbe az országba csak idióta politikusok jutnak.

ennek nyilvánvaló oka a szavazókban keresendő

#602612 banyaiz Előzmény: #602603

Mondok neked egy példát nem éppen chf lakossági hitel , de a papírok mit érnek adott esetben. Széchenyi hitelnél csinálták azt iparszerűen , hogy alapítottak jónéhány céget 1 évig működött papíron, generáltak különböző forgalmakat , beszámolókat papíron volt minden ami kellett, feltétel volt aztán pár bankot lenyúltak ezzel amit lehetett max hitelt felvették és eltűntek a pénzzel. Milliárdokkal. Bankbiztonság pár embert meg is fogott ilyen hajléktalangyanús emberek mint cégtulajok és aláírásra jogosultak stb. Valahogy nem látom a hírekben elkapták azokat akik az egészet kitalálták. :)

Már nem emlékszem de az egyik takszöv volt érintett egy baromi nagy summával . Na kb ennyit a papírokról igazolásokról. Jó jó de messze nem minden.

#602611 banyaiz Előzmény: #602603

Van egy rakás hungarikum a területen. Illetve volt mikor még iparszerűen működött ez.

Most más jellegű hungarikumok vannak , hitelezés kissé szolídabb méretekben megy. Most a forradalmárkodás dübörög. :)

#602603 Pyxis Előzmény: #602595

Na igen, meg ügye egyre több a határozott idejű szerződéses, amiket havonta, évente hosszabbítgatnak.

#602598 banyaiz Előzmény: #602540

Több okból nem csinálhatták. Leginkább azért mert nincs joguk beavatkozni a piaci árakba. Milyen alapon szólhatna bele egy kormány abba egy bank milyen kamattal adja a hitelét? Persze egy felső határ most is él tudomásom szerint 30-40% thm talán. De az teljesen kizárt, hogy azt mondja max libor +300 bp.

Vsz ez nem is lett volna megoldás.