Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: leértékelés

#602322 Dr. ursi Előzmény: #602320

nyilván ez is mögötte van.

de előtte a devizaalapú hitelesekkel valamit kezdeni kell, mert ad1 az 1milliós középréteg dől be, ad2 az a pénz a megtakból v fogyasztásból fog hiányozni, de az nagyobb baj h eccerűen becsődölnek családok totálra földönfutó lesz a középréteg ! ad3 a bankoknak se tenne jót ha a teljes devalapú hitelállománya gallyra menne ... és ez csak pár apróság, mert gondolom az állami devadósságot közben valahogy megoldanák.

leértékelés

#602320 Spade

Azért jó nagy összevisszaság van a leértékelés hatásait elemző gondolatokban. Csak úgy parasztosan, Mo-n a külker többlet eurban majdnem eléri a GDP 10%-t ha a HUF 10%-kal leértékelődik átlagosan az évben akkor ez önmagában 1%-os GDP növekedést okoz ha semmi más nem változik, de viszont változik így ennek a kumulatív hátása kb 1.5% lesz akkor is ha a leértékelés nélkül a GDP növekedése 0 lenne, és kb ennyi...

Re: nincs cím

#602313 Dr. ursi Előzmény: #602303

a következtetésünk viszont nem hasonló.

egészében nem lehet megmenteni a devizalapú hiteleseket mert túl sokat gyártottak belőlük a bankok.

csak részletekben.

kis részletekben adgaolva.

a legnagyobb rész, vagyis mi akik fizetünk a legvégén kerülhetünk sorra.

még ezt is értem.

és megértem. előbbiek miatt.

remélem viszont h a legnagyobb vállalás miatt a legkedvezőbb lesz a "megmentés " is.

-

a forint leérétkelés nem hiszem h jáccik pont a benzin miatt főleg.

a szereldékben autóipar már javarészt 60% magyar előállítású termékeket szerelnek össze.

hiperinfla meg azért nem lesz amiért usában sem lett és lesz.

különben is az infla (maginfla is !!!) csökkenő pályán van.

nem a pénznyomi hat ár lásd usa is és eu is.

hanem most elsősorban a reci euban, usában az h nem kerül ki a gazdba a pénz amit nyomnak nálunk meg az adók és rezsi.

szóval inflaát el lehet felejteni és külön kéne már választani aúgy is az inflációt az ármelkedéstől, ja és a kosár se mindegy, de ebbe most nem mennék bele :o)

#602310 Ibiza Előzmény: #602287

Én nem bánom ha játszanak az árfolyammal..és az éppen aktuális hiteltörlesztéshez igazítják.. ha Ft hitelek járnak le akkor eladni drága eurt és kifizetni nekik..ha az eur jár le akkor 280 ért Forintért venni.

A liqvid pénzem 75%-a eurban leledzik..márciusban egy fókuszált támadást várok a Ft és Orbánék ellen.. megalapozva a tetű banda (gyurcsóti, libás bajnai.és mszp-s taknyok..) hatalomátvételi kisérletét.. ez márc 15- Május1 ig lesz.. ha ennyi idő alatt nem sikerül akkor marad a besz@rozni mindent.. előkészítve a következő évi választást.

#602303 gilgalad Előzmény: #602277

Hát igen, tegnap én is teljesen rossz érzésekkel feküdtem le aludni, már amennyit tudtam.

Én speciel hatodik éve törlesztem, mindig időben. A végtörlesztésre nem térnék ki, abszolút adom a meglátásodat, hogy 90%-ig a befektetők, pénzemberek lettek "megmentve" első körben. Határ és korlát nélkül, ha jól emlékszem. Utána jött az árfolyamgát, ahol már beiktattak egy 20 Mio HUF-os korlátot (miért is?). Van ezen kívül még egy konstrukció, csak ott gyűlik a tőke, a kamat minden amit nem fizet az ügyfél és öt év múlva jön a horror. Ezért csak 3000-en választották, ugrottak bele fejest...

Most megmentik azokat, akik eddig sem fizették. Helyes, de a nagy tömeggel mi lesz, akik eddig is és a jövőben is fizetnék, feltéve, ha nem lesz 300 a CHF?

Az ország rendkívüli módon import kitett, az exportáló cégek több mint 80%-a is importál, majd azon farag egy kicsit és kiviszi. Hol lesz itt versenyelőny 500-600 forintos benzinnél, hiperinflációnál és menekülésnél? Baszott sok cég dőlne be, mini Argentína lennénk.

Nem baj, a pampák királyai csak építgetik a fantaszta világukat, csak a végén nehogy rájuk boruljon az egész. Nem tudom mi értelme ennek az agresszív, rövid látókörű kulturálatlan bagázsnak ennyire ösztönlény formán viselkedni és szétverni mindent, ami még valahogy működött.

#602302 Dr. ursi Előzmény: #602299

:o) azt nemtom mi lesz at elképzeléseiből, de benyitottam a biztonság kedvéért egy chfhuf shortot.

#602299 Boby. Előzmény: #602294

Ha AT elképzelései egy picit is kötődnek a valósághoz, akkor ott a longok fognak nyílni. Az összes fityeszes nagymamája forexen fog nyomulni.

#602298 Euroman Előzmény: #602292

békemenetet lángszóróval kellene kísérni...de előbb megkérdezni a többségtől: miért is tetszik itt lenni?...jah, csak...

#602297 Euroman Előzmény: #602293

miért, ezek a kedvezmények a gazdagoknak is járnak...ki beszél itt középrétegről...szerencsétlen!...ha már ilyen "kulturáltan" beszóltál....

#602292 Boby. Előzmény: #602017

"dupla topnál vagyunk"

Mindjárt tripla topnál leszünk, onnan meg hipp-hopp jön a 310 és ha továbbra is tart a kormány hülyesége, akkor onnan meg csak egy köpésre lesz az all time high. Ott azt megint indulhat a békemenet,meg a süket duma, hogy a spekulánsok tönkre akarják tenni az országot.

#602289 Euroman Előzmény: #602277

ne csodálkozz....mindenben a gazdagokat segíti: 16 5-os egységes adó a jól keresőknek sokkal jobb, rezsicsökkentés mindenkinek, a gazdagoknak is...

#602278 Boby. Előzmény: #602273

Amúgy AT terveinek a megvalósulása Mo. végét jelentené , csak gondoljunk a forintos állampapír tulajdonosok óriási veszteség vágó megbízásainak öngerjesztő hatására.

#602277 Dr. ursi Előzmény: #602270

én csak azt nem értem miért a legerősebb láncszemeket (végtörlesztés) vették kilegelébb.

nem érzelmi alapon közelítem meg !

ezt nem értem eccerűen.

mert azok voltak akinek volt pénzük és bármikor kifizethették volna a hitelt és eleve befektetésnek vettek pár inagtlant.

nem egyet jellemzően.

itt van pl. a főnököm.

a mutyizós.

ő végtörlesztette mind a három ingatlanát.(ebből mindhárom befi volt ...) a 4.-ben lakik.

zsebből ...

azóval nem értem.

-

és azt sem hogy miért lesz jó nekem meg a széles középosztálynak annak az egymillió magyarnak aki fizeti a devizalapú hitelét hónapról hónapra 5-6-7 éve ha 350 chfhuf-nál váltják le forintba ... tudod mit jelentene ez ?! mennyi lenne az eredteileg 9millát felvevő és kapó ! tartozása abban a pillanatban ...

#602273 Boby. Előzmény: #602246

Úgy látom eljön az idő,amikor a fityeszben szentté fogják avatni a Bokros Lallert.