Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: nincs cím

#600726 Ibiza Előzmény: #600682

Thaiföldön 40 dollár a rolex..angolok viszik mint állat..nem véletlen.. neten is iszonyat üzlet a replika..szakértő szem kell megállapítsd valódi vagy sem..

Én rendszerint a tárgyalópartner óráján nézem meg az időt, nem akarok sajátomra pillogni..

Az óra is nagyon fontos (nálam különösen mert kedvelem a személyes tárgyakat) tetszik amikor a partner a zakóját/ingét húzogatja a bal kezén..vegyem már észre.. én meg persze "észre sem veszem" ..

Ezt az óra mutogatást soxor a tv-ben is látni lehet.. jókat mulatok..

De tetszenek azok az öltönyök is amiken kívül vannak a cimkék..vedd máá észre..kicsit szánalmas.

Amúgy emberben is van ez a kétféle.. kifelé élő és aki befelé és megél dolgokat..van aki nem tud örülni semminek ha mások nem irígyek rá..

ez egyéntől függ.

#600724 Előzmény: #600702

T'om, csak arra írtam, hogy Magyarországon nem sokan tudják, hogy aki ilyen Ignisben ül, az valójában eszes Subarus :)

#600722 Előzmény: #600682

Hát ami a kezemen volt. Vagy úgy érted, hogy milyen óra volt rajtam? Tényleg nem értem, hogy mire vonatkozik a kérdés.

Re: lakossági pénzügyi vagyon

#600721 Előzmény: #600653

LAGWAGONER! NE BOSSZANCCCS! NEM SZÓLTALAK MEG! :)

Azt mondtam, hogy egy lakás ára mást jelent Szabolcsban és mást Budapesten, azaz azt, hogy mást jelent egy "lakás ára" autoban Szabolcsban és Budapesten. Budapesten egy új Aston Martin adott esetben egy új lakópark egyik lakásának az árához sem elég, Szabolcsban meg - szó szerint - akár komplett falut vehetsz ennyiért.

#600716 rbbj11 Előzmény: #600690

igazad van, nekem is sokkal fontosabb a belső, de amiket felsoroltam, azoknak a belseje is sokkal jobban tetszik, mint bármelyik németé. A németek belül még poroszosabbak, mint kívülről.

Ha már csak belső, akkor Lancia lenne a kedvencem, olcsó is, kényelmes is, csak hát vannak dolgai....De épp gondolkoztam egy prémium kat Lancian bécsi kiállításon

#600712 Ibiza Előzmény: #600593

sztem az a jó autó ami passzol hozzád és az életmódodhoz.. a munkádhoz..

Aki nagy távokat megy..hetente nyom egy magyar-német viszonylatot annak más autó kell mint aki naponta megy a városban 80km-t..

Nálam az autó az erősen használati eszköz..nincs neve nincs kényeztetve...megkapja amit kell oszt dolgozzon..most mazda6om van.. kellően dinamikus,szeretem a formáját.. 1000km-t könnyedén elmegyek vele egy slungra..biztonságos..ha napi 50km-t városozom akkor sokat eszik de ennyi..

Nekem 3 autó kellene egy napi autó.. egy élményautó..és egy terepjáró ami horgászni túrázni alkalmas..ez elég luxus..ami egyben van az nem érdekel mert nem akarnék terepjárózni a városban..

új autót nem hiszem valaha is vennék 1,5-3 éves autó lemegy 35-45%-ot árban.. ott már jó vétel..

Túl van misztifikálva az autó..ráadásul a nős emberek mentsvára.. mert a házban úgy is az van amit asszony akar..az autó a pasinak olyan mint fogóban a ház..ott nem ér a nevem..nekem ez szánalmas.

#600708 hosszhuszár Előzmény: #600706

függetlennek, lehet, hogy függetlenek, de, hogy szakértők lennének, ezt erősen megkérdőjelezném...

#600706 Ibiza Előzmény: #600559

én kedvelem őket..a humorukat is harapom.. úgy láttam ők voltak akik független szakértők tudtak maradni..azt mondták amit gondoltak a cuccról..

#600699 Előzmény: #600594

Annak idején volt, akinek a Ponyt ajánlottam, amikor bejött az országba, hogy az egy tuti jármű, mert jó rá a garanciaidő és az ára is rendben van. Hat évig nem is volt vele semmi gond, de onnantól azért előjött az, hogy nem éri meg javíttatni.

#600698 Előzmény: #600593

"Tehát a G Astra vs. Ignis kérdésben nem hozzád kell fordulni :-)"

Hmm... akkor megleplek, pont az Ignis esetében éppen lehetne, mert az már volt második autonak. És pont azért, mert különc vagyok :) Mert az a jármű egy automata váltós GS, aminek történetesen ma ára sincs, mert manapság egyetlen(!) eladó darab sincs Magyarországon a hasznaltauto szerint, mert korábban mindet felvásárolták és elvitték külföldre, amit csak meghirdettek. Nekem tehát jelen kérdéskörben azért nem jutna eszembe az Ignis, mert ami jó, az nincs eladó, nem azért, mert bármi bajom lenne vele. Nomeg, nem tudom, hogy tudod-é, hogy mi a különbség a Subaru G3X Justy és az Ignis között? A logózása. Mert ugyanaz a két auto. Bizony. Annak idején még gondolkodtam is rajta, hogy szerzek egy első lökhárítót, meg egy kormánykereket és máris lesz egy Subarum bagóért :)

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Subaru_G3X_Justy.JPG

Nem véletlen, hogy a németek viszik mint a cukrot és ma is horror áron lehet náluk vásárolni, hiszen ők tudják, hogy Subarut vesznek valójában, ha azt a felszereltséget veszik meg Ignisben, aminek csak a matricáját cserélték át ;)

"és mi a jó autó? :) Mik a kritériumai?"

Mindenkinek más. Nekem például az, hogy ha beleülök, akkor úgy érezzem, hogy "otthon ülök" a """nagyszobában""" és jól érzem magam. Hogy ugyanaz az érzés vegyen körül.

#600694 Előzmény: #600589

"Csak kíváncsi voltam, hogy milyen vagyonhoz/jövedelemhez milyen kocsi dukál."

Mondom, szerintem rosszul teszed fel a kérdést, erre így nem lehet válaszolni. Szerintem arra lehet válaszolni, hogy MI NEM dukál, avagy MIT NEM SZABAD megvenni bizonyos jövedelmi szinten.

""Egyik ismerősöm vett egy C Mercedest használtan. Mondta, hogy egy MOL középvezetőtől vette, aki azért adta el, mert félt hogy az új vezetés emiatt küldi el"

Ööö... ezt nem hinném, szerintem arról lehet szó, amit én mondtam, hogy premizálták és eladhatta ;) Egy MOL középvezetőnél a C Mercedes alatta van a státuszhoz tartozó jármű osztálynál, tehát kizárt, hogy ez vetett volna rá rossz fényt. Ez alól talán az lehet kivétel, ha policy tiltja(!) a mercit, mert akkor az más, de akkor meg minek vette meg...

#600690 Előzmény: #600567

Érdekes, de pont akartam írni, hogy számomra a belső tér sokkal fontosabb, hiszen abban ülök, nem kívülről nézem az autot, hanem belülről. Én például sötét belsejű, nem világos beige jellegű színösszeállításba sajátként már nem szívesen ülnék bele. És tudod mi az érdekes? Amit észre sem vettem eddig, mert fel se tűnt: Az, hogy ezt a színösszeállítást a prémiumnak tartják fenn, azaz még a Passat esetében sem rendelhető ténylegesen fa-drapp-beige belső, csak olyan, ami majdnem olyan.

Egyébként, az a belső, ami először önmagában döbbent élményt adott nekem, az a Jaguár XJ6 volt. Egy huszonéves auto volt akkor. Node az az érzés, azok az illatok, a rózsafa műszerfal, egyszerűen átjött rajta az, hogy itt nem az életkor számít, hanem az érzés.

Teljesítményadat még a neten sem volt fellelhető, látszólag egy lomha dög volt, zabálta a benzint mint az állat (két tank, külön benzinpumpával, hogy átemelje az üzemanyagot), de utána az a nem kicsi auto, amibe átültem, az szó szerint a szappantartó érzést adta a szó minden értelmében, térérzetben, közérzetben, és hirtelen a színek is egészen másokká váltak benne. Döbbenetes volt a kontraszt, ezt csak érezni lehet, leírni úgysem. És az is furcsa volt, amikor ez a lomha, nehézkes, lassan meginduló jármű egy könnyed padlógázra úgy állva hagyott egy 3000/V6 Alfát, hogy csak lestem egy nagyot.

Ezek nem lóverseny, nem gyorsvonat fajták, de szórakozni sem érdemes velük, mert akkor meg "megvonják a vállukat" aztán aláznak.

Viszont, szerintem azok az autok, amiket felírtál, azok szerintem is szépek, de SZÁMOMRA inkább olyanok, amelyek prémiumnak szeretnének látszani, de nincs bennük meg hozzá az, ami tényleg azzá teszi őket, például az, hogy "örök darabnak" vannak tervezve kívül-belül.

Egyébként, arra amire gondolok, ez leginkább ott látszott meg, amikor óriásit bukott az X Type Jaguár, hiszen nem azért bukott meg alapvetően, mert Mondeo alapra épült, hanem azért, mert egy Mondeo érzete volt. Egyszerűen nem volt meg benne az a feeling, ami egy XJ-ben megvolt, sem részben, sem egészében, csak prémiunak akart látszani, de elég volt ránézni a részletekre, és ordított, hogy ócsó auto - és egy prémiumnak semmilyen részében nem szabad olcsóságra utalnia, és végképp nem szabad egy olcsóbb típus alkatrészeire rámutatni benne.

Egy 20 éves kifogástalan XJ6 tiszteletet ébreszt, egy X Type meg röhejt.

Megmondom őszintén az FCX-et nem ismertem eddig, most néztem meg, remélem erre gondolsz (sokféle belső térrel van kép róla):

http://www.caranddriver.com/photos-09q2/258648/2009-honda-fcx-clarity-interior-photo-258657

Nekem ennek a belseje nagyon "modern minimalista", kissé keverve a "techno geek" vonulattal, a kék világító PC előlapra hajazó középkonzollal. Ez a belső tér:

http://media.caranddriver.com/images/media/258648/2009-honda-fcx-clarity-interior-photo-258657-s-520x318.jpg

erre emlékeztet:

http://www.decodir.com/wp-content/uploads//2009/11/miami-blue-suite-hard-rock-hotel-las-vegas-550x366.jpg

Hideg, hűvös, technokrata, de érzelemmentes és egyáltalán nem otthonos. Olyan minden részlet meg van tervezve, de semmi érzelem nincs benne. De ez persze legyen az én bajom, ettől még nagyon szépen meg van tervezve, és akinek ez a világa, annak tényleg jó választásnak tűnik, mert pontosan illik ehhez a fajta világképhez.

#600667 Előzmény: #600565

Az óra szerintem rendben volt :)

Szvsz érdekes a felvetés a taxival kapcsolatban, szerintem rosszul vette volna ki magát, ha rendelek egyet telefonon, de mondjuk ha várt volna az épület előtt, akkor az nyilván másképpen nézett volna ki. Lehet benne valami, hogy ha felajánlják, hogy beállj a zárt parkolóba, akkor azzal már tesztelnek. Ez mondjuk nem jutott eszembe.

#600653 lagwagoner Előzmény: #600651

Igen, ezt akartam is írni. Ezt _AT_ is meg szokta említeni, hogy erről elfeledkeznek az elemzők. Tehát, ha ezt értékesítik, akkor ott vagyunk megtakarításban, mint az osztrákok. A szórás az más kérdés.

(Látod _AT_, xmann-nak is 10 millió jött ki átlagnak mint "egy lakás ára"-amit megszóltál tegnap)

#600651 xmann Előzmény: #600616

Ez csak a PÉNZÜGYI vagyon. Ne feledjük, hogy a világon mindenhol, de Magyarországon meg abszolút így van, hogy a családok 90%-nak a legfőbb, gyakran egyetlen megtakarítása a lakóingatlana - már ugye akinek nincs rajta hitele,

a valós nettó vagyona az ingatlant is figyelembe véve jóval nagyobb az átlag magyar családnak, azt hiszem a becsült lakóingatlanvagyon 20 000 milliárd huffff, tehát családonként vagy 10 millió