Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #600567

Érdekes, de pont akartam írni, hogy számomra a belső tér sokkal fontosabb, hiszen abban ülök, nem kívülről nézem az autot, hanem belülről. Én például sötét belsejű, nem világos beige jellegű színösszeállításba sajátként már nem szívesen ülnék bele. És tudod mi az érdekes? Amit észre sem vettem eddig, mert fel se tűnt: Az, hogy ezt a színösszeállítást a prémiumnak tartják fenn, azaz még a Passat esetében sem rendelhető ténylegesen fa-drapp-beige belső, csak olyan, ami majdnem olyan.

Egyébként, az a belső, ami először önmagában döbbent élményt adott nekem, az a Jaguár XJ6 volt. Egy huszonéves auto volt akkor. Node az az érzés, azok az illatok, a rózsafa műszerfal, egyszerűen átjött rajta az, hogy itt nem az életkor számít, hanem az érzés.

Teljesítményadat még a neten sem volt fellelhető, látszólag egy lomha dög volt, zabálta a benzint mint az állat (két tank, külön benzinpumpával, hogy átemelje az üzemanyagot), de utána az a nem kicsi auto, amibe átültem, az szó szerint a szappantartó érzést adta a szó minden értelmében, térérzetben, közérzetben, és hirtelen a színek is egészen másokká váltak benne. Döbbenetes volt a kontraszt, ezt csak érezni lehet, leírni úgysem. És az is furcsa volt, amikor ez a lomha, nehézkes, lassan meginduló jármű egy könnyed padlógázra úgy állva hagyott egy 3000/V6 Alfát, hogy csak lestem egy nagyot.

Ezek nem lóverseny, nem gyorsvonat fajták, de szórakozni sem érdemes velük, mert akkor meg "megvonják a vállukat" aztán aláznak.

Viszont, szerintem azok az autok, amiket felírtál, azok szerintem is szépek, de SZÁMOMRA inkább olyanok, amelyek prémiumnak szeretnének látszani, de nincs bennük meg hozzá az, ami tényleg azzá teszi őket, például az, hogy "örök darabnak" vannak tervezve kívül-belül.

Egyébként, arra amire gondolok, ez leginkább ott látszott meg, amikor óriásit bukott az X Type Jaguár, hiszen nem azért bukott meg alapvetően, mert Mondeo alapra épült, hanem azért, mert egy Mondeo érzete volt. Egyszerűen nem volt meg benne az a feeling, ami egy XJ-ben megvolt, sem részben, sem egészében, csak prémiunak akart látszani, de elég volt ránézni a részletekre, és ordított, hogy ócsó auto - és egy prémiumnak semmilyen részében nem szabad olcsóságra utalnia, és végképp nem szabad egy olcsóbb típus alkatrészeire rámutatni benne.

Egy 20 éves kifogástalan XJ6 tiszteletet ébreszt, egy X Type meg röhejt.

Megmondom őszintén az FCX-et nem ismertem eddig, most néztem meg, remélem erre gondolsz (sokféle belső térrel van kép róla):

http://www.caranddriver.com/photos-09q2/258648/2009-honda-fcx-clarity-interior-photo-258657

Nekem ennek a belseje nagyon "modern minimalista", kissé keverve a "techno geek" vonulattal, a kék világító PC előlapra hajazó középkonzollal. Ez a belső tér:

http://media.caranddriver.com/images/media/258648/2009-honda-fcx-clarity-interior-photo-258657-s-520x318.jpg

erre emlékeztet:

http://www.decodir.com/wp-content/uploads//2009/11/miami-blue-suite-hard-rock-hotel-las-vegas-550x366.jpg

Hideg, hűvös, technokrata, de érzelemmentes és egyáltalán nem otthonos. Olyan minden részlet meg van tervezve, de semmi érzelem nincs benne. De ez persze legyen az én bajom, ettől még nagyon szépen meg van tervezve, és akinek ez a világa, annak tényleg jó választásnak tűnik, mert pontosan illik ehhez a fajta világképhez.