Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#599919 banyaiz Előzmény: #599916

Vsz amcsiknál 1475 snp-ben aztán alatta az idei emelkedés mértékének visszaadása 1420 környéke mondjuk.

Daxban ha Usa lefelé megy amilyen parásak kb 7400 alatta 7000 környéke.

Kb ennyi esést látnék benne ha lesz rá szándék.

Egyelőre Usa szinte el sem kezdett esni, jó 1500 alatt zártak tegnap ami régóta nem volt, de az esés elenyésző, ha jön egy kis para náluk erre az olasz témára , és a költségvetési megszorításra (egyelőre nincs egyezség) akkor elvileg az idei emelkedést illene visszaadniuk egy rövid időre mint korrekció legalább.

De hát ettől még ettől is igen messze vannak, nemhogy egy komoly eséstől. :)

Dax is most 7600 körül mozog. Mozgott itt már elmúlt hetekben nem egyszer csak tegnap extrém volt ez a nagy fel nagy le történet.

Kíváncsi leszek tudunk e esni egy rendeset , nem hiszem ez ma derül ki.

És milyen fura, hogy pon…

#599916 TrendMan

És milyen fura, hogy pont akkor kezdenek mozgolódni, amint az európai piacok bezártak.

#599753 TrendMan Előzmény: #599704

Az utóbbi időben, ha a Dax délben 2,5 % plusszban volt, akkor 5 % plussz lett a vége.

#599720 banyaiz Előzmény: #599704

Van benne vmi amit mondasz.

Így jártam.

Nem voltam igazán rákészülve, hogy dax ekkorát emelkedik hirtelen 2% feletti pluszban láttam mondom mi van itt, aztán mikor ott volt eljátszottam a gondolattal, végülis azért nem nyitottam mert ts28-asban gondolkodtam, másikat nem is néztem és annak 8 k-nál van a kiütése. Áhh mondom sima lesz a választás arra ez a nagy öröm még amcsik kinyitnak daxot lehet elcibálják 900 fölé várunk, aztán mire újra láttam az eseményeket már 100 ponttal lejjebb volt. Mondjuk ott sem lett volna késő így utólag. Vagy legalább vmi minimális mennyiséget illett volna nyitni .

Megjátszottad tegnap?

#599704 Psymon Előzmény: #599607

Nem hiszem, hogy ez annyira szerencsejáték lett volna 7800 fölött.

Van 8250 kiütésű short certi, ami a dax mindenkori csúcsánál 100 ponttal magasabban van.

Most őszintén: Mennyi esély van arra, hogy a dax úgy éri el ilyen gazdasági környezetben a 8250-et, hogy előtte nem néz már le 7800 alá, mikor aznap ráadásul már 2,5% pluszban volt? :)

Persze a tőzsdén semmi nem tuti, de szerintem ez elég jó esély.

#599625 banyaiz Előzmény: #599624

Beindult az esés rendesen. TS28-as certire gondolsz jujj ne is mond. 1150-1200 körül mászkált nézegettem , nem vettem, holnap olyan sacc/kb 1800-2100 között nyit.

Érdekes volt ez , hogy hétfőn zárt a választás megkavarta rendesen a piacot, részvényeket , devizát mindent nagy fel aztán nagy le. Ma volt mozgás. Usát is szétszedték, nikkei nagy örömködéssel zár 11700 környékén most vagy 4%-al lejjebb áll.

Mondjuk erre nem számítottam, hogy egy ekkora para tör ki azt benne láttam, hogy kicsit visszaadják németeket mondjuk 100 pont vmi de ekkora pluszból minden nagy mínuszba.

#599624 Fornit Előzmény: #599607

Csak benne volt még délután 3-kor is h húznak rajta egy jó 30 pontot még akár.

Vagy aki ráadott 7800-on reggel, h sokat húztak rajta, és 840-850 en stoppolta.

Holnap reggel pedig szép haszon lenne egy 1200-as certin.

#599607 banyaiz Előzmény: #599602

Nekem első gondolatom az volt mi ez a nagy öröm, mikor még nincsenek eredmények, megshortolni. aztán gondolkodtam hátha szivárognak infók sima a választás, erre usa rátesz egy lapáttal stb

Szerencsejáték lett volna, csak olyan szempontból is lett volna logika a shortban, hogy nagyon közel volt a korábbi csúcshoz dax hatalmas öröm, ez könnyen átfordulhatott, ahogy meg is történt.

#599604 banyaiz Előzmény: #599602

Jól megsétáltatták a daxot erre az olasz választásra. Meg kellett volna shortolni, persze így utólag egyértelmű. :)

Nincs még vége a műsornak vsz mert most majd jön a végeredmény olaszoknál.

Főleg azért bosszant mert certiben figyeltem a mozgásokat ott elég durván nézett ki ez a történet %-osan. :)

Nekem az is nagyon gyanú…

#599602 TrendMan

Nekem az is nagyon gyanús, hogy a hirek mindig olyan sorrendben jönnek ki, hogy jól meglehessen mindent rángatni.

Mondjuk pl. egyből ki lehetett volna hozni Berlusconit ill tobb olyan scenario is van, ahol menetközben nem változik ekkorát a kép - de érdekes módon soha nem ezek valósulnak meg ???

#599591 banyaiz Előzmény: #599586

Sőt biztos erre szórták amit mondasz most nézem én is, hogy van még esélye. Ez kemény, vki ezt lekereskedte ma , annak Berlusconi papa megtöltötte a pénztárcáját. :) Kár volt kihagyni lehetett volna egy stoppot tenni 900 fölé, csak arra gondoltam még megrántják 900 fölé aztán lehet onnan szórnak egy kicsit. Na mindegy most már.

De röhej egyébként, hogy ez az egész EU-s kilábalás olyan stabil, hogy egy parlamenti választás megrengetheti, nagyon meredek ez a szitu. Monti átviszi a népszerűtlen intézkedéseket aztán jön a választás és borulhat az egész. Ugyanez görögöknél stb . Kemény ez a történet így.

#599588 banyaiz Előzmény: #599586

Igen Berlusconi miatt? Akkor lehet arra öntötték meg, be vannak sózva rendesen.

Nagyon gyanús volt nekem ennyire meghúzták délelőtt arra gondoltam választás sima azért veszik ennyire.

#599587 banyaiz Előzmény: #596627

csapkodás az van. Bejárja rendesen ezt a 7550-7900 közötti területet.

Nyitott erre valaki shortot ma 850 körül?

Eljátszottam a gondolattal , de áh mondom Berlusconi ügy lehet kilövi , erre most nézem leverték lassan visszaad 2%-ot napi emelkedésből.

Kicsit durva ez a rángat…

#599586 TrendMan

Kicsit durva ez a rángatás.

Ha jól veszem le, Berlusconi vezet a szenátusi választásokon, talán ezért adták be megint?

Szép napos gyertya. :)) …

#599584 Fornit

Szép napos gyertya. :))

Fent egy 110 pontos kanóc, lent egy sziget.

Fel-le 100 pont 1 nap alatt rég volt dax-ban.