uri a muri:)
de mire péntekre érünk igy kissé tulhuzottá válhat az ügy...
uri a muri:)
de mire péntekre érünk igy kissé tulhuzottá válhat az ügy...
azért Járai kritikusabb...és nem is elmebeteg, mint tolcsvai...
Azt gondolom, ha nem valami vállalhatatlan gyökér lenne akkor nem lenne értelme az utolsó pillanatig kivárni és titkolni a személyét. :)
Persze, hogy én mit gondolok az egy dolog a valóság lehet más is éppen. Reakciók is kérdésesek, mondjuk egyelőre engem meglep , hogy semmi nem látszik a témából a charton.
Mindegy mi lesz a neve, kerályi hűbéres lesz és hosszú távon csak ez a fontos. Átmeneti mozgás a bejelentésre természetesen pro és kontra is lehet, attól függően, hogy kit neveznek meg, de hosszabb távon fontosabb lesz a nemzetközi hangulat és az elkövetendő unortdox lépések nagysága, milyensége. Márpedig amennyiben a választások közeledtével nem jönnek majd a várt gazdasági eredmények, úgy következnek majd az egyre nagyobb balf@szságok a jegybank háza táján.
Hmm egyelőre nem látszik semmi jegybankelnök hungarikum jele a grafikonon, érdekes ez a számomra, Olyan kilengések voltak devizáknál Ft nagyon békés ehhez képest.
Na azért hét 2. felében még lesz műsor vsz.
"
Jóllehet a nemzetgazdasági miniszter MNB-elnöki kinevezése negatív piaci reakciót eredményezhet, az azonban a Morgan Stanley londoni elemzőinek benyomásai szerint valószínűtlen, hogy Matolcsy György kellemetlen meglepetéseket okozna a piaci szereplőknek, "legalábbis megbízatása korai szakaszában"."
Korai szakaszában, ja hát végülis az első 1-2 napban csak nem ámokfutna. Azért elnézve ténykedését ngm-ben hát merész lenne azt kijelenteni, hogy nincs benne a pakliban vele kapcsolatban a meglepő intézkedés. :) Már akkor sem lennék nyugodt ha megszólal bármilyen kérdésben. Nemhogy intézkedik.
De még mindig nehezen akarom elhinni, hogy ez az ember Mo-n jegybankelnök lehet 2013-ban.
Ugyan a forint leértékelődését várom, ám de mindig túl fetisizáltnak tartottam a közgazdászok által, a forint leértékelődéséből származó gazdasági pozitívumokat. Úgy látszik van aki velem ért egyet.
"Z. P.: Európa csöppet sem egységes gazdasági-pénzügyi értelemben. Ön méltatja azt a fajta európai válságkezelést, hogy a németek nem mennek bele a valutaháborúba. Majd kiderül, hogy helyesen teszik-e. De a magyar kormány szinte nyilvánvalóan az amerikai vagy a japán példát követi: az export felfuttatása, a gazdaság élénkítése érdekében jóval alacsonyabb kamatokat akar és nyilván gyengébb forintot is elfogad. Ön szerint mi beszállunk ebbe a bizonyos valutaháborúba?
J. R.: Helytelenül teszik, ha igen. A maguk térségében láthatóan nem a valutájuk leértékelésére törekvő országoknak megy jól. Lengyelország perspektíváit például nagyon jónak ítéli minden szakértő, de a balti államokét is. Ezzel szemben Magyarország – monetáris eszközökkel és más módon is – szerintem tévesen betévedt abba az utcába, amibe nem kellett volna. Csak inflációt fognak importálni a leértékelő monetáris politikával, de nem fog észlelhetően felfutni az exportjuk. Legfeljebb az idegenforgalom járhat jól a leértékelés révén. Alapvetően azonban a behozott infláció csak leszegényíti, de versenyképesebbé nem teszi a magyar munkaerőt. A belső fogyasztás vészesen visszaesik, az élénkülés sem belülről, sem kívülről nem következik be. Magyarországnak, akárcsak a többi térségbeli országnak, az amúgy jó munkaerő folyamatos képzéséből, a munkaerőpiac rugalmasabbá tételéből, az európai beszállítói láncba való aktívabb bekapcsolódásból és az ellátórendszer reformjából kell tudnia profitálni, ezáltal tud versenyképesebbé válni. Semmiképpen sem abból, hogy belekeveredik a kilátástalan nemzetközi valutaháborúba: kamatokat vág, új pénzeket nyomtat és ezzel leértékel."
lelked rajta...én meg biztos vagyok benne, hogy legjobb esetben egy jövőkutatással fogl. egyetemi tanszéken lenne helye, de egy ország sorsát befolyásoló fontos pozícióban semmiképpen sem....osztrák, német, orosz vagy amerikai pü miniszter ilyen zagyvaságokat nem beszél, elég, ha teszi a dolgát...
Vsz két fontos tényező lesz ami meghatározza.
Mindenféle jegybankból indított élénkítés és jövőbeni élénkítés a Ft gyengülés irányában hat. Kamatvágási sorozat, az esetleges banki csomagok stb. Kérdés itt milyen lépéseket hoznak össze majd.
Ezzel szemben az EU-s, világ hangulatot mi fogja meghatározni. Ha ez alapvetően pozitív akkor az Ft erősödés irányában hat vsz.
Ebből mi sül ki majd meglátjuk. De maga a jegybankelnök személye is érzelmeket válthat ki. :)
jobban örülnék egy 271-295sávnak, aminek teteje felé vagyunk :D
Akkor? Irány le 270re most már :D
amit a 20 éves ciklusokról pampogott...hát...rajta már nem lehet számonkérni, mert lehet 2031-et meg sem éri....engem meg nem érdekel, mert ha egyáltalán élek 66 éves leszek...
Matolcsyhoz lehet, hogy már hozzászoktak...pedig akkora barom, ami kevés van a Föld hátán....múlt háten ő is, meg a diktátor is akkora sületlenségeket beszélt, amit épeszű ember nem hisz el..
Ez is egy lehetőség, hogy már nem hozza lázba a piacot .
Héten kiderül.
Igazán talán nem is ez a lényeg hová állunk be ezen a héten. Engem inkább az izgat, hogy a forradalmi jegybankban milyen műveletek fognak lezajlani és az milyen eur/huf-ot és egyebeket fog eredményezni. Azt tartom vszínűnek, hogy 290-320 között lesz egy kis móka idén le fel rángás.
Mondjuk a személytől is nagyon sok függ, hát ha Tolcsy lesz akkor vsz hatalmas öngólt lőnek vele a személye csökkenti a mozgásteret.
Sziasztok!
Túl van már lihegve ez a jegybank váltási téma.
Már Matolcsy sem meglepetés senki számára, ha meg nem ő lesz, akkor még jobb.
A forint gyengülgetet most az elmúlt két napban, árazza a kamatcsökkentést holnapra talán.
Én is még mindig lefele várom EUR/HUFot.
Uncsi ez az adjuk be a forintot téma.
Adják be a csúcsokon levő indexeket, ne minket, minket venni kell.
300 meg feletti szint lehetne már a múlt, a válság alja időszak emléke ,-)
Gondolod? Nem tudom, de vsz ez a jegybankelnök téma nem az erősödés irányában fogja nyomni ahogy közeledik a bejelentés. Aztán a fene tudja majd kiderül.
A hét végén jegybankelnök téma. Érdeklődve várom, hogy a 300 magához vonzza e bejelentés előtt. Meglepne ha nem őszintén szólva. :)
Bár benne van, hogy előtte mindenféle "biztos" értesülésre rángatják, de azt tippelném vhol 300 körül várjuk a bejelentést.
az elmult 1 honapban volt
eurnzd
usdchf
eurjpy
párokból