Szerinted a piac már beárazta a management sorozatos prognózis-módosításait (csökkentéseit)?
Szerinted a piac már beárazta a management sorozatos prognózis-módosításait (csökkentéseit)?
na az a másik legutóbbi akció...csak nem akartam felsorolni az összes ökörségüket, amit csak az elmúlt 12 hónapban hoztak össze....annak egyébként még hajszálnyi értelmét látom, mert elvileg segíthetnek a fiktív cégek felszámolásában. De val.szeg lett volna hatékonyabb és olcsóbb megoldás is, amivel nem szekálták volna feleslegesen a tisztességes vállalkozásokat, ami a túlnyomó többség.
És amíg MINDEN magyar cégnek új társaságit kell készítenie, amiben szerepelnek a tagok születési idejei és adószámai, addig sincs esély. Mindenkiről tudnak mindent, ennek mi értelme volt?
sokkal emberibb és igazságosabb lennének negyed ekkora adóterhek, és fizetős eü., tám. nélküli vonatozás stb. Gazdaság is sokkal jobban pörögne. Alapvető állami funkciókat el lehetne látni negyed ekkora adóteher mellett is: pl. életveszélyes sérülés esetén orvosi ellátást továbbra is ingyenesen biztosítanám, de tűzoltóság már csak alap működési pénzeket kapna, társadalom nyugodtan kiveheti önkéntes tűzoltóként a részét.
De oktatást se tartanám ingyenesen, kül. ösztöndíjakból fedezze a kiemelkedő képességű, de a többség szépen tejeljen.
Ha egy kormány végre az állam gazdasági súlyát építené le brutális mértékben, én akkor lennék elégedett. Természetesen ezzel együtt az elmebeteg méretű bürokráciát is.
Amíg olyan kormány van hatalmon, mint ez, aki kitalálja, hogy kötelező adategyeztetés minden földtulajdonosnak, és árasszák el a naplopó közig hivatalokat több, mint 1 millió papírral, hogy egy nyomorult KSH számot megadjunk (amit nyilván század ekkora munkával és költséggel maga a FH is lekérhetett volna), na addig ennek az országnak nincs esélye felemelkedni, csak lefelé mehet a mocsárba.
http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-543770
"A Világbank oldalán Magyarországról található adat szerint 2011-ben 2,4 milliárd dollárt küldtek haza külföldről magyarok, ami a GDP 1,7 százalékának megfelelő összeg, a tavalyi - még becsült adat - pedig ennél valamivel alacsonyabb" szerintem ez jobb mérce, mint a külföldön élő regelt magyarok száma, mert azok többnyire nem is küldenek haza pénzt, csak akik valójában hazai lakcímmel is rendelkeznek.
2400 millió / 12, havonta 200 millió usd, az kb. 44000 millió huf / 1 millió dolgozó = 44.000 HUF. Az 1 millió dolgozóval teljesen reális számolni, mert a magyarok statisztikák alapján mindössze esetek 7%-ában (!!!!!!) utalnak, többi kp. Szóval ha a fenti 2,4 mrd. usd BEVALLOTT és VALÓSZÍNŰLEG csak UTALT pénz, akkor min. 5x-10x ennyit hoznak haza, annyit pedig képtelenség hazahozni pl. fél millió embernek.
Figyelembe véve, hogy mekkora a szürke gazdaság aránya csak Burgenlandban, még azt is feltételezni merem, hogy az 1 millió mélyen alulbecsült. Ha az igaz, akkor Mo-nak kampó, ugyanis a keresőképes lakosságának, akik állítólag itthon dolgoznak, akár a fele is csak kinn dolgozik. Valójában Bp. kivételével ez egy alvó ország, innen csak ingáznak a család eltartói, és akik nem így tesznek, mély szegénységben élnek (l. keleti országrészek)
Szóval az 1 millió kinn dolgozó az én becslésem, de kül. statisztikai adatok alapján, még részletezhetném pl. AMS (Ausztria) adatait, vagy az egy óra alatt határon átkelő magyar autók számát hétköznap reggeleken pl. Kópházánál, Klingenbachnál stb.
Szia!
Az egymillió magyar privát becslés vagy olvastál róla valahol?
Esetleg emlékszel a helyre?
Kösz
Tökéletesen egyetértek, én is pont így látom. És most egy lefelé spirálban vagyunk, megállítani sem bírjuk, nemhogy megfordítani.
egy kis politika: minden hónapban (!) új adóterhet jelentenek be. Egyik hónapban csak emelnek vmit, másikban tök új sarcot találnak ki. Ausztriától egyre csak távolodunk, nem közeledünk...osztrák jóbarátommal beszélgettünk épp, hogy innen már aligha lesz visszaút Mo-on, egyre kevésbé lesz érdemes kisvállalkozást üzemeltetni vagy alkalmazottként itt élni. 27% ÁFA??!! azt is mondta, hogy olyan szinte sose történik, hogy egyszer bevezetett adókat egy közép-eu-i ország csökkent, pláne olyan nem, hogy eltöröl. Egyet is értek vele. Szal a köv. 10 évben a termékek és szolgáltatások nagy részén marad a 27% áfa. Ez önmagában megfojtja a gazdaságot, nemhogy még 4%-os illeték + ingatlanadó stb.
Még könyvelőm is kivette cégét Szlovákiába. Én is csak idő kérdése, és minden gazdasági tevékenységem átteszem külföldre. Jó esetben itt marad a lakcímem. Már amíg Sopron nem éri el az osztrák albérleti árakat, mert a jelenleg árnövekedést látva hamarosan eléri a bécsi ár/érték arányt, és akkor már lakni se lesz itt érdemes.
kb. 1 millió magyar dolgozik feketén, szürkén v. fehéren külföldön, és hozza haza MÉG a fizetését. Ha túl drágává válik itthon a lakhatás, egyszerre ők is megpattannak, aztán nézhet a mindenkori kormány, hova tűnt a lakosság tizede? Attól, mert minden burgenlandi osztráknak megadják a magyar állampolgárságot, nem lesz jobb az országnak...hiába mutatják ki papíron majd, hogy nő az ország lakossága :D
+10,94%
Most várok nagyobb volatilitást, mint a Messiást
fslr-ről csúnyán lemaradtam, mérgelődök is miatta rendesen...
TVIX-szel próbálok inkább egy újabb kihígító kört
ugyanakkor egyelőre elég rosszul viselkedik. Ezért még nem bővítettem, lehet, ez is hosszabb befektetésem lesz. Mondjuk szívesebben várok benne, mint Rimm-ben.
Intel-t érintő pozitív hír (illetve jóslatok):
Intel Corporation (NASDAQ:INTC) might have failed to make an impressive presence in tablets market in 2012, but the scenario may change dramatically in 2013. That’s what Deutsche Bank AG (ETR:DBK) (FRA:DBK) (NYSE:DB) research analyst Ross Seymore believes. The Intel x86-based Windows 8 tablets from a variety of vendors have started shipping after several months of delays. Intel claims that Clover Trail can provide all-day battery life and about a month of standby power.
Initially, the Windows 8 tablets were aimed at premium markets with larger displays and prices above $600. However, the prices are coming down slowly as more and more companies are launching tablets to the market. Asus seems to be the first company to launch a Windows 8 tablet with 10.1″ display and 64GB configuration below $500. The increasing competition will further reduce prices of the Clover Trail (Atom)-powered tablets.
The Intel Clover Trail-based VivoTab Windows 8 tablet is competitively priced against the 32GB Samsung Galaxy Note 10.1 ($540) and Apple Inc.’s (NASDAQ:AAPL) 64GB iPad ($600) both. It is also priced well below Microsoft Surface tablet ($540). Though tablets may differ in terms of expansion options, storage capability and display, the Clover Trail-based devices from OEMs would prove very competitive to vertically integrated suppliers like Samsung Electronics Co., Ltd. (LON:BC94) and Apple
Intel Corporation (NASDAQ:INTC) said that more than 20 Microsoft Windows 8-based tablets would use Clover Trail chipsets. Analysts believe that x86 will take a leading position in Windows 8 tablets and will start making gains on Android platforms. Though nobody can guarantee the success of Windows 8 tablets, any positive sign will be beneficial to Intel
After seeing these signs of revenue benefits, investors start inquiring about its impact on pricing and margin rates. Analysts say the ASPs of Clover Trail would be lower ($45) than Core processors ($100+). However, Clover Trail ASP and GM are similar to previous Atom platforms so they are not a big cause of worry.
Intel is also planning to launch its own TV box before highly-rumored Apple Inc.’s (NASDAQ:AAPL) TV hits the market. Intel television will be more of an entertainment box featuring on-demand media streaming, virtual DVR and free content from cable companies. As the company focuses more on tablets and smartphones, Intel is exiting its low profit motherboard business after almost two decades.
Deutsche Bank AG (ETR:DBK) (FRA:DBK) (NYSE:DB) has Buy rating on Intel Corporation (NASDAQ:INTC) with $26 price target.
elemzés:
http://www.dividendgrowthinvestor.com/2008/05/kinder-morgan-energy-partners-kmp.html
LP chart:
http://www.marketwatch.com/investing/stock/KMP
itt pedig maga a rv. chartja:
http://www.marketwatch.com/investing/stock/KMI
Nekem nem világos teljesen, hogy spórolom meg az osztalékadót, márpedig ahogy olvasom, LMP-k nagy előnye a rendkívül alacsony adózás. Arról nem is beszélve, hogy ha bármelyiket eladom, keletkezik adózandó árfolyam nyereség. Azt sem látom ezen a példán, hogy több osztalékhoz lehetne jutni az LMP-vel vagy nagyobb árfolyamnövekedéshez.
olyat szvsz nem kéne venni, amiről nem tudod pontosan, mit takar
nyugodtan, én is okosodok legalább, én sem tudom, mi az mlp. De sztem mindig van bőven olyan rv., ami jól hoz, több ezer rv. közt lehet találni mindig vmit...
igen, nap elején. De nem bánom, azóta se tud igazán emelkedni, simán benne van, hogy tetőzik, ha csak lokálisan is