Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Ugyan a forint leértékel…

#599468 Boby.

Ugyan a forint leértékelődését várom, ám de mindig túl fetisizáltnak tartottam a közgazdászok által, a forint leértékelődéséből származó gazdasági pozitívumokat. Úgy látszik van aki velem ért egyet.

http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/2691-war-games-avagy-kitort-a-harmadik-vilaghaboru-valutahaboru-1

"Z. P.: Európa csöppet sem egységes gazdasági-pénzügyi értelemben. Ön méltatja azt a fajta európai válságkezelést, hogy a németek nem mennek bele a valutaháborúba. Majd kiderül, hogy helyesen teszik-e. De a magyar kormány szinte nyilvánvalóan az amerikai vagy a japán példát követi: az export felfuttatása, a gazdaság élénkítése érdekében jóval alacsonyabb kamatokat akar és nyilván gyengébb forintot is elfogad. Ön szerint mi beszállunk ebbe a bizonyos valutaháborúba?

J. R.: Helytelenül teszik, ha igen. A maguk térségében láthatóan nem a valutájuk leértékelésére törekvő országoknak megy jól. Lengyelország perspektíváit például nagyon jónak ítéli minden szakértő, de a balti államokét is. Ezzel szemben Magyarország – monetáris eszközökkel és más módon is – szerintem tévesen betévedt abba az utcába, amibe nem kellett volna. Csak inflációt fognak importálni a leértékelő monetáris politikával, de nem fog észlelhetően felfutni az exportjuk. Legfeljebb az idegenforgalom járhat jól a leértékelés révén. Alapvetően azonban a behozott infláció csak leszegényíti, de versenyképesebbé nem teszi a magyar munkaerőt. A belső fogyasztás vészesen visszaesik, az élénkülés sem belülről, sem kívülről nem következik be. Magyarországnak, akárcsak a többi térségbeli országnak, az amúgy jó munkaerő folyamatos képzéséből, a munkaerőpiac rugalmasabbá tételéből, az európai beszállítói láncba való aktívabb bekapcsolódásból és az ellátórendszer reformjából kell tudnia profitálni, ezáltal tud versenyképesebbé válni. Semmiképpen sem abból, hogy belekeveredik a kilátástalan nemzetközi valutaháborúba: kamatokat vág, új pénzeket nyomtat és ezzel leértékel."

Re: nincs cím

#599444 Euroman Előzmény: #599441

lelked rajta...én meg biztos vagyok benne, hogy legjobb esetben egy jövőkutatással fogl. egyetemi tanszéken lenne helye, de egy ország sorsát befolyásoló fontos pozícióban semmiképpen sem....osztrák, német, orosz vagy amerikai pü miniszter ilyen zagyvaságokat nem beszél, elég, ha teszi a dolgát...

#599442 banyaiz Előzmény: #599440

Vsz két fontos tényező lesz ami meghatározza.

Mindenféle jegybankból indított élénkítés és jövőbeni élénkítés a Ft gyengülés irányában hat. Kamatvágási sorozat, az esetleges banki csomagok stb. Kérdés itt milyen lépéseket hoznak össze majd.

Ezzel szemben az EU-s, világ hangulatot mi fogja meghatározni. Ha ez alapvetően pozitív akkor az Ft erősödés irányában hat vsz.

Ebből mi sül ki majd meglátjuk. De maga a jegybankelnök személye is érzelmeket válthat ki. :)

#599440 Hathor Előzmény: #599437

jobban örülnék egy 271-295sávnak, aminek teteje felé vagyunk :D

Akkor? Irány le 270re most már :D

#599439 Euroman Előzmény: #599438

amit a 20 éves ciklusokról pampogott...hát...rajta már nem lehet számonkérni, mert lehet 2031-et meg sem éri....engem meg nem érdekel, mert ha egyáltalán élek 66 éves leszek...

#599438 Euroman Előzmény: #599432

Matolcsyhoz lehet, hogy már hozzászoktak...pedig akkora barom, ami kevés van a Föld hátán....múlt háten ő is, meg a diktátor is akkora sületlenségeket beszélt, amit épeszű ember nem hisz el..

#599437 banyaiz Előzmény: #599432

Ez is egy lehetőség, hogy már nem hozza lázba a piacot .

Héten kiderül.

Igazán talán nem is ez a lényeg hová állunk be ezen a héten. Engem inkább az izgat, hogy a forradalmi jegybankban milyen műveletek fognak lezajlani és az milyen eur/huf-ot és egyebeket fog eredményezni. Azt tartom vszínűnek, hogy 290-320 között lesz egy kis móka idén le fel rángás.

Mondjuk a személytől is nagyon sok függ, hát ha Tolcsy lesz akkor vsz hatalmas öngólt lőnek vele a személye csökkenti a mozgásteret.

#599432 Hathor Előzmény: #599429

Sziasztok!

Túl van már lihegve ez a jegybank váltási téma.

Már Matolcsy sem meglepetés senki számára, ha meg nem ő lesz, akkor még jobb.

A forint gyengülgetet most az elmúlt két napban, árazza a kamatcsökkentést holnapra talán.

Én is még mindig lefele várom EUR/HUFot.

Uncsi ez az adjuk be a forintot téma.

Adják be a csúcsokon levő indexeket, ne minket, minket venni kell.

300 meg feletti szint lehetne már a múlt, a válság alja időszak emléke ,-)

#599429 banyaiz Előzmény: #599426

Gondolod? Nem tudom, de vsz ez a jegybankelnök téma nem az erősödés irányában fogja nyomni ahogy közeledik a bejelentés. Aztán a fene tudja majd kiderül.

#599423 banyaiz Előzmény: #599052

A hét végén jegybankelnök téma. Érdeklődve várom, hogy a 300 magához vonzza e bejelentés előtt. Meglepne ha nem őszintén szólva. :)

Bár benne van, hogy előtte mindenféle "biztos" értesülésre rángatják, de azt tippelném vhol 300 körül várjuk a bejelentést.

#599044 Sumér harcos Előzmény: #598990

egyelőre számomra is az elmúlt bő héten 289-290 vétel,292 felett eladás.

tegnap kiszortam a longokat,most majd uj beszállo vmerre....

a legjobb az lenne ha 289-ig erősödne most is.

293-on a mozgoval sem nagyon birogatott az elmult héten,a 294.4,295-ös meghatározott célárak pedig egész héten eddig álomok maradtak.

de jövő héten jöjjenek a hullámok:)

#598980 kissat Előzmény: #598976

220.84

Nyertél.

Nem lesz szép az álmom.

Fizikai devizát venni? Vegyest mindkettőt?

Kezdek izzadni.