Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#597179 Sumér harcos Előzmény: #597004

bátrabb versenyzők ,napizók esetleg visszaszálhatnak itt 291.10-291.50 környékén longba,stoppal...

hiszen kb. itt tört ki a csökkenő ékből felfelé,és slussz poénként van itt egy mozgo is 291.10-en.....lehetett ez egy visszateszt is..eddig.

célárak lehetnek 293.40....294.40...295

amennyiben nem és tovább erősödne a forintunk,akkor 290 környékén- alatt mutatkozik majd vmi long beszálló ismét technikailag bizonyára..

#597081 Fornit Előzmény: #597007

Megvolt a vétel is 220,68-on, KBC nél nézem 221,63. Ker bank vs brókercég. Meglep, azt hittem utóbbiak szűken a középarfolyamnál dolgoznak nem spread-nyerészkednek nagyot.

#597027 Ibiza Előzmény: #597018

jól teszi..amikor lejárnak a Ft-os állampapírok fizesse ki olcsó Ft-al..akibocsátáskor meg vegyék az erős ft-ot... jegybanknak ez lenne a dolga..

az államháztartási adatokat jól be lehet állítani mozgatással.. export-import..stb..

De a 280-285 nél gyengébb forint hosszabb távon károsabb mint hasznos..

#597004 Sumér harcos Előzmény: #596972

az elmúlt 1hét alatt az én olvasatomban ,ilyen 1 nap leforgása alatt hol tuladott,hol tulvett az eurhuf valutapár.

ja,még most kerestem a hirt hozzá,mi történt....

aztán eszembe jutott GDP adat-csütörtök...

tegnap már gondoltam,hogy erre gyengülni fog,ma meg már keresem a hirt,kihagyok:)

longok lezárva

most is óráson rsi 70,sts 98 már 292-nél,nem hiszem,hogy ma elmenne 293-ig.

aztán majd látjuk,partvonalon,beszállás majd vmerre.

#596999 Ibiza Előzmény: #596977

most ki is szórogattam..

275 alatt veszek fizikai eurt..295 felett eladogatom.

egy kis pakkot eladtam 295ön a múltkor..a 300on adtam volna de nem sokáig volt fent..

320-350en kitárazok..

#596986 Hathor Előzmény: #596981

Én ezért nem kereskedek külföldi papírokkal.

Ha forint erősödést várok minek, ami ott jön, meg kötés díj, meg kockázat, az itt viszi az erősödésben.

Nem fogok még árfolyammozgással is kalkulálni.

#596981 Fornit Előzmény: #596972

Tegnap eladtam a dollárjaimat, mert pénzt vontam ki, kell máshova, és csak ft-számlára tudom utalni. 218,xx-en vettem, csináltam vele gy kb 3%-os usa trade-t, és most eladva 212,xx-n. Majdnem az egész nyereséget megette. Persze a KBC az utcai valutaváltó valutavételi árfolyamánál is alacsonyabb vételi árfolyammal dolgozik, persze brókercégnél miért is lenne közelebb a középárfolyamhoz, mint a valutásé..... Ma persze 216,xx ért adhatnám el. De mivel dollárban kell továbbutalni, megvehetem 220,xx-ért a $ számlámra.... Persze tudom, hogy ezután csökkenni fog 200 köré, értéktelendejen az a 10k$ rendesen. Faszom kivan.... minden szarnak így kell sikerülnie mostanság.

#596980 Boby. Előzmény: #596967

"ez nem a huf-hoz tartozik..."

Annyiban azt gondolom, mindenképpen van köze a forinthoz, hogy mint a gdp adat is mutatja nagyon nem jó felé mennek a dolgok az országban, Az emberek sokaságának lehetetlenedik el az élete Mo.-on, amiről a politikusok tudomást sem hajlandók venni. Amikor ez a sokaság el fogja érni a kritikus tömeget, akkor a parlamentet bele fogják borítani a Dunába....,nna az nyomot fog hagyni a forint árfolyamán is! Ez csak egy lehetőség, nem állítom, hogy holnapután így lesz, de a valószínűsége szerintem egyre nő.

#596967 Euroman Előzmény: #596958

ez örvendetes, hogy úgy érzed nincs bajod....nekme sajnos másom sincs, csak bajom...a helyzetet kilátástalannak látom, és megoldást sem tudok...bár ez nem a huf-hoz tartozik...

#596966 banyaiz Előzmény: #596958

Gazdaságélénkítési szempontból egy gyenge Ft nem rossz eszköz (elméletben). Csak nekünk spéci a helyzetünk, infláció, és devizaadósság miatt. Nézd meg pl japcsik yen gyengítés tőzsde kilő, csak ott a magas államadósság szinte mind belföldi. Nálunk minimális a belföldi részarány, és az államadósság kb fele deviza, és akkor még a chf lakossági hitel témáról és infláról nem is beszéltünk.

Így ez az eszköz, hogy Ft-ot gyengíteni tudatosan nagyon behatárolt.

Persze elmehetnek a falig vele, hogy ezzel próbáljanak idénre egy picit pörgetni a gazdaságot, kockázatos egy lépés lenne vsz. Kíváncsi vagyok nagyon mi lesz a gyakorlat. :)

#596959 banyaiz Előzmény: #596760

Nagyon rövid távra ez a jegybankelnöki téma és , EU-s véleményezés jövő héten a költségvetésről ami nagyon fontos jelzés túlzott d. ügyben.

Messzebb nézve pedig vsz az a kérdés, hogy mit tartanak ideális Ft árfolyamnak majd a jegybanki váltás után, mert ahogy lépegettek itt a kamatvágásokkal nem nagyon tartotta vissza külső tagokat a 300 körüli eur legutóbb. Eszetlenül gyengíteni nem tudják Ft-ot devizakitettség és infláció miatt, de az vsz benne van a kalapban, hogy vágják tovább a kamatot és közben egy-két jegybanki eszközt bedobnak és máris 310-320-at nézegetjük, akkor jön a gonosz spekulánsozás egyebek. Vmi ilyet sanszosnak érzek a következő időszakban.

Aztán lehet rámennek a Ft stabilitásra és semmi hasonló nem lesz az is benne van a kalapban. Mondjuk ha Mato lesz, vsz a neve 300 fölé viszi.

#596958 Hathor Előzmény: #596956

Én nem szomorkodom semminek.

Örülök ha erősödik a forint, és erősödik bux.

Ezt várom továbbra is, ha gyengül is átmenetileg, akkor is.

Szomorú a társadalom, meg a befektetői kör, nekem nincs semmi bajom jelenleg, irány fel Magyarország! :D