Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#598842 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598837

Nem aggódom.. egyébként nem az utolsó hanem az utolsó elötti!

Tőlem mszp éltető hozzászólást biztos nem láttál, viszont sajnos el kell hogy keserítselek, a jelenlegi kormány vagon szám veszi fel a hitelt, csak nem az IMF-től. Abban is igen erősek ezek a fiijjuk, hogy az előző kormány által felvett IMF(sicc) hitel maradékát azt jól elkötsék hülyeségekre (ebben az esetben nem annyira mocskos az az IMF hitele), érdekes.

De inkább figyeld a telót, mert lassan készítheted a következő pekidzsre a lóvét.

#598838 Ibiza Előzmény: #598834

nem egészen euro övezeti országoknak kevesebb az önrendelkezésük..

szerk: közös szabály- és eljárásrendszerek vannak..

#598837 Ibiza Előzmény: #598821

átlagember azt gondolja ezek a dolgok tiszta és igazságos dolgok..de sajna nem így van..

mennek a háttéralkuk.. gondolom pártokra bontva..fidesz érdeke kikerüljünk a túlzott deficit alól..mondhatják addig nem tudják megszüntetni a különadókat amíg ki nem kerülünk..esetleg eu vállalna hitelgaranciát..az így felszabadulnának az alacsonyabb hitelkamatok okán források.. ebben az esetben első évben a választások évében megfelezné ezeket..

gondolom mszp meg tronfol..ők szivesen felvesznek még 20mrd hitelt..azonnal megszüntetik a különadókat bevezetik a szegényekre azokat.. és folytatja a maradék vagyonelemek kótyavetyélését..

euban vannak szövetségeseink is meg kellő számban ellenségeink.. oszt alakulnak a kompromisszumok..

de ne aggódj TE vagy az utolsó szempont..

#598834 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598819

Csak még annyit, hogy nem mind1 hogy milyen mértékű a külön adó, és az abból származó bevételt mire fordítja az állam(nálunk jelen esetben ez a probléma). Az eur övezetet nem tudom értelmezni, ha az ojró övezetre gondoltál, akkor esetünkben az teljesen irreleváns (hót mind1 milyen fabatkával fizetünk)

#598820 macika Előzmény: #598814

sztem is elmeszelik, sőt vissza kell fizetniük

kis örömök a nagy sóhajok mellett (

#598819 Ibiza Előzmény: #598814

vita nem is lehet mert te azt mondod így van oszt kész..én is azt mondom NEM..oszt kész..

EU tagok vagyunk de nem eur övezet..azért támadtak minket mert precedens vagyunk.. egyre több országban vezetnek be válságadót (ágazati különadót)

#598814 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598806

Szerintem is elmeszelik, a kérdés csak az, hogy mikor. A tartalék az szerintem is 0. :-)

Ibiza: Most nem mennék bele egy éles vitába, de ez az "önrendelkezés" ebben az esetben nem egészen így működik. EU tagok vagyunk, vállaltuk azt hogy a közös szabályok szerint működünk, a bíróság dolga lesz dönteni telkó különadó ügyében, és dönteni is fog.

#598806 banyaiz Előzmény: #598798

Attól függ, hogyan számolunk tartalék ügyben, az én számításaim szerint a tartalék jó esetben 0 mert annyival felülterveztek bevételeket és alul kiadásokat már alapjáraton.

De ez itt most mellékes is. Max olyan szempontból nem, ha borul akkor esélyes az újabb különadó. :)

Ibiza: Elmeszelték már ilyen ügyben korábban franciákat, és spanyolokat ha jól emlékszem, szintén T-com szektor körül sündörögtek. Elvileg abban kb egység van, hogy el fogják meszelni (szembe megy azzal az előírással, hogy ettől a szektortól beszedett extra pénzt csak szektor fejlesztésre lehet fordítani) , csak ez mivel fog járni , és mikor történik ez meg a részletek. Mondjuk olyasmi rémlik, hogy franciák nem nagyon siettek az EU-s döntést végrehajtani, vmi kavarás volt ott, meg kellene nézni, még érdekes lehet ez vsz.

#598802 Ibiza Előzmény: #598793

nálam az mtel ára 480-540..ebben a szektorban fejleszteni újítani kell..németeknél (ausztriában) jóval olcsóbbak a tarifák még is megéri.. a készülékeket is szinte ingyen adják. Mobil netben lenne nagy áttörés..

Az itteni mobilcégek csak karteleznek..prémium helyzetben vannak mint az összes közműcég..erre kapták a különadót..

sztem nem meszelik el különadót.. nyilván megvan a jogi háttere..az államok önrendelkezése...

#598798 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598793

Nem borulna a költségvetés, hiszen ott az a rengeteg tartalék! :-) A bírósági döntés? Nem biztos, hogy idén döntenek, nem a gyorsaság az erősségük... Persze, írtam már, hogy én a túldeficit izé elött döntenék (az is igaz persze, hogy baromi gonosz vagyok)

#598793 banyaiz Előzmény: #598778

Jövő héten csütörtök egy fontos nap mit hoznak ki , mint mondanak a vezérek, aztán ahogy közeledik szelvényvágás fokozódnak majd az érzelmek. :)

Ibiza: Az is egy érdekes történet lenne, ha EU elmeszelné a különadót ott van már a bíróság előtt, elvileg idén vmit döntenek. 30 Ft részvényenként felszabadulna akkor egészen más árakat tudnék elképzelni, mondjuk 200 Ft -al legalább feljebb. Persze ez bizonytalan mikor, bizonytalan , hogy nem az lesz e a válasz, hogy rámérnek egy másik típusú azonos összegű terhet ami megint bíróság elé kerül aztán újra ugyanez mint macska a cérnagombolyagban. :) Mondjuk túlzott d. ügyben is nagyon hiányzik most egy elmeszelő döntés ebben a különadó ügyben , gránit költségvetés borul azonnal, főleg ha a korábban beszedettek visszafizetésére is köteleznek.

Az már túl szép lenne a cégnek nem tudom , hogy ez is benne lehet e a kalapban.

#598785 Ibiza Előzmény: #598768

nem kell ráülni.. tudatosan veszem.. 400 390 380..közelében..360 alatt még a meglévő pakk 50%-át..

azt érzem benne lesz valami állami cuccban mtel..esetleg partnere lesz állami mobilnak..

#598775 banyaiz Előzmény: #598768

Itt a válaszod a tegnapi kérdésedre :

"A dupla adóztatásnak köszönhetően a társaság különadó terhelése 2012-ben elérte a 33 milliárd forintot, amely elképesztően nagy összeg. Várakozásaink szerint a teljes 2012-es nettó eredmény 37 milliárd forint körül alakulhatott, tehát ehhez képest is hatalmas az extra adóterhelés. A különadók miatt a befektetőknek potenciálisan részvényeként 30 forinttal kevesebb osztalék jut."

Szóval részvényenként 30 Ft a különadó. Azért nem mindegy 45 , vagy 75 lenne az osztalék.

Igen érdekes lehet a jövőben EU mikor vágja pofán őket ebben az ügyben.

#598770 banyaiz Előzmény: #598768

"Megítélésünk szerint részvényenként 45 forint kifizetése racionális lépés lenne a tavalyi évi eredményből, ugyanakkor akár 40 forintot is elképzelhetőnek tartunk, mivel ezen osztalékfizetési szint mellett az eladósodottsági mutató gyors csökkenésnek indulhat. Ezzel szemben a 45 forintos osztalékkal az eladósodottság stagnálása valószínűsíthető. A vállalat értékét azonban nem az osztalék-kifizetési hányad, hanem a készpénztermelő képesség határozza meg. E tekintetben pedig idén részvényeként 50 forint feletti szabad cash-flow-t várunk, amely még mindig igen jelentősnek tekinthető. Így továbbra is fenntartjuk az intézményi felülsúlyozás ajánlásunkat "

Ezt küldték repcsisek ők is úgy számoltak mint te. :) 45 -40 hmm. Nem rossz ezen az áron, de 50 lett volna a csodálatos. Akkor várok még , külföldön beindult vmi esés féleség. Kicsit fokozódik talán megy még lejjebb is jelentés előtt. Bár fene tudja lehet megtartják itt.