Ha az ellenzék nyer, szerintem számodra lesz keserű az ébredés, nem számomra, bár irtózatosan fogom sajnálni Magyarországot.
Mert én nagyjából tudom, mire lehet számítani tőlük.
Szerintem: a teljesítmény adóztatására progresszív adókulcsokkal (már az átlagjövedelmet is és a jövedelem átcsoportosítására azokhoz, akik mögött nincs teljesítmény, ellenszolgáltatás nélkül.
A progresszív adókulcsoknak egy másik következménye, hogy az ország belső megtakarítási képessége le fog csökkenni.
A gyermekszegénység növelésére mivel a családi adókedvezményt meg akarják szüntetni, egyúttal csökkentik a családok humántőke képző erejét.
Támogatják a foglalkoztatás bővülését a minimálbér csökkentésével.
Végezetül a még hiányzó 500-600 milliárdért el kellene venni egy vagy 2 havi nyugdíjat, nemcsak a jelenbeli, hanem a jövőbeli nyugdíjasoktól is. Ez hogyan támogatja a növekedést szerinted?
Miután ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően megszünne a magyar GDP 10%-a átmenetileg kb, jöhetne a növekedés - amennyiben a külső környezet támogatja. Van erre garancia?
Honnan lehet ezt tudni? Kb ez az, amit 8 év kormányzásuk alatt bemutattak. Ugyanazok az emberek kerülnének vissza a hatalomba, ugyanazon elvek mentén folytatnák a kormányzást, akik 2002-2010 között vezették az országot egyenesen - az államcsődbe.
Én köszönöm nem kérek ebből. :-)!