Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#593822 Sumér harcos Előzmény: #593805

MAZDAJAPANMAZDAJAPAN

"A sajtótájékoztatón részletesen elemezték a Skyactiv technológia előnyeit, és olyan gondolatok hangzottak el a vállalat vezetőinek a szájából, amit mai piaci körülmények között egy profitorientált cég nem hangoztat, ha a rövidtávú nyereségesség a fő szempont. Az első ilyen a karosszéria felépítése kapcsán került elő.

Az első gyűrődő zóna energiaelnyelő és energiaelvezető funkcióit első fokon olyan csavarkötéssel rögzülő segédkeretre bízták, amely könnyen és olcsón cserélhető kisebb koccanásoknál, így könnyen is javítható. Ha ez drága lenne, a pénz az ő zsebükbe kerülne, így viszont ők fektettek be valamibe, ami a mi életünket könnyíti meg. Ízlelgessük ezeket a szavakat, mert ilyet ritkán hallunk."

#593814 Sumér harcos Előzmény: #593789

engem a megtérülés nem nagyon izgat ebben a cikkben,felőlem a legjobb az lenne ha soha nem térülne meg nekik........

én inkább attól félek, nagyon lenyom engem hangulatilag 15km-ként 1 traffipaxx....

igy is imádom őket nagyon,sőt 8szor vált szakmát az anyukájuk,mikor elmegyek 40-el 1 készülék mellett...

szerintem jobban járnának,ha szájról olvasót is gyunnyasztanának az autokban,azért is lehetne büntetni:)

#593809 Sumér harcos Előzmény: #593805

ez rohadt yoo:)

nagyon komoly.

én sem szeretem a nehéz dögöket,1500-at szoktál mondani határnak emléxem,de igy is van,sőt én mondok 1400kg-ot.

#593805 KawaBazsy Előzmény: #593750

"A futóművet és a karosszériát is a Skyactiv jegyében tervezték, vagyis úgy merev, hogy könnyű. A legkönnyebb Mazda6, a kétliteres benzines mindössze 1305 kilogrammot nyom. (Opel Insignia 2.0T: 1503 kg)"

Ez is fontos, nem szeretem ha egy jármű dög nehéz.

#593789 Előzmény: #593786

Egyébként egy jó cikk, jó a hangulata is, csak számolni nem tud az illető - egy ilyen beruházást nem egy éves megtérüléssel kell számolni, hanem mondjuk 5-10 évvel. Akkor pedig máris "csak" évente 40-80e darab többletet kell teljesíteni, ami napi 100-200 darabot jelent, ami viszont felfoghatatlanul KEVÉS ha több ezer készülékről értekezünk...

http://totalcar.hu/maga…

#593786 Sumér harcos

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2013/01/30/vegyetek_traffipaxot_sokat/

................................Azonban eljön az a pont, hogy nem érdemes többet mérni. Hogy mást ne mondjak, még a korábbinál is jobban odafigyelek a sebességre az ominózus 30 rugó befizetése után. Aki meg nem a büntitől tart, az a benzinszámláktól, tehát amúgy is lassabban hajt. Az a pár BMW-s az M7-esen nem fog összedobni évi tizenhat milliárdot, akkor sem, ha 15-20 kilométerenként lesz traffipax.

Vagy ha igen, egy bizonyos szint alá akkor sem fog csökkenni a balesetek száma. Hogy ezt honnan veszem? Hát a britektől, ahol már tényleg hihetetlen mennyiségű sebességmérő van. Aztán egyszer csak eljött az év, amikor már nőtt a halálos balesetek száma, amivel Jeremy Clarkson kedvesen szembesítette is a Top Gearben az aktuális belügyminisztert. (Egyes gonosz brit kutatók szerint egyébként különös korreláció figyelhető meg a lengyel bevándorlók és a balesetek száma között.)

Mit lehet erre mondani?

Nem tudom. De az biztos, hogy az a 12 milliárd forint, amit a mi vezéreink az elkövetkező két évben traffipaxra akarnak költeni, az nagyon sok. Átkozottul, felfoghatatlanul, sőt, hadd írjam le közgazdasági szakkifejezéssel: **** sok. Ha véletlenül azt szeretnék, hogy megtérüljön, akkor 400 ezerrel több gyorshajtási büntit kell kiszabni két év alatt. Azaz átlagosan minden ötödik-hatodik autóra jutna egy. Még jó, hogy az ilyen beruházásnak nem kell megtérülnie, hisz Magyarország nem egy himi-humi betéti társaság, a dolgok társadalmi hasznosságát is nézni kell.....................................................

#593750 Sumér harcos Előzmény: #593743

igen,olvastam remek dolgok valóban,sőt szimpatikus,de amennyiben az auto külleme nem tetszene,felőlem sugárhajtásu is lehetne,5ft/km fenntartással,akkor sem kellene:))

de a MAZDA esetében ez nem áll fenn,tökéletes.

hacsak nem sugárzanak egy kicsit,fukusima miatt.

#593743 KawaBazsy Előzmény: #593723

Ne a pofát nézd, hanem a technikát. 2 literes, 165 lovas motor elmegy 7 literrel? A dízel meg úgy forog, meg szól, mint egy benzines? S baromi gyors, meg hamar direktre zár (nem csúsztat) az automatája? Ezek a lényeges dolgok.

#593723 Sumér harcos Előzmény: #593721

6 499 000 forintos alapár,kicsit sok....talán...

eddigit majdnem 5misiért is ellehetett volna kuncsorogni benzines alapban....

nagyon várom ezzel a pofával a 3-mas és 2-es MAZDÁT is,és az árképzésüket is mellé:)

#593721 Sumér harcos Előzmény: #593212

az első vázlatokon azt mondtam,nagyon kellene.

mikor kijött az első valós fotokon-akkor sokat tompult,nem tetszett.....de azóta ujra terveztem és....bejön,megtudnám szokni.

ugyan ebből most csak 5ajtóst vennék,az tetszene legjobban-meg az még szinte majdnem használható kombiként is.

#592447 Előzmény: #592099

Nekem ez a lista erősen bűzlik, mert az sincs odaírva, hogy mi az autok mondjuk átlagéletkora és hogy mennyire reprezentatívak a felmérésben. Enélkül ez a lista kb teljességgel használhatatlan és semmire sem jó.

Volkswagen Golf 5 millió…

#592065 Sumér harcos

Volkswagen Golf 5 millió forint kedvezménnyel

Hogy akarnak autót eladni, ha nem is válaszolnak?

Gondoltam, vennék egy új Golfot, persze csak elméletben. Kértem online ajánlatot, de többen válaszra sem méltattak. Amúgy azonnal mínusz egymillióról indulnánk.

http://www.autonavigator.hu/sztori/hogy_akarnak_autot_eladni_ha_nem_is_valaszolnak-9380?utm_source=autonavigator&utm_medium=site&utm_campaign=beuszo

#591953 Sumér harcos Előzmény: #591756

bocsánat:)

én is csak akkor vettem észre az autonavigatoron,vmelyik rádio csatorna hetek ota fujta.

állitolag még éjfélig lehetett menni,addig nyitva voltak a szalonok,mint egy múzeumok éjszakáján:)