Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: akkor a mai nagy forint gyengülés egyediségének margójára

#593013 Euroman Előzmény: #593012

már a stoky rendszer sem bírja az ideológiai misszionáriuskodást:)

#593012 Előzmény: #593008

... valami gond volt a szerkesztéssel, szóval folyt:

És ez az irány, teljesen világos, és ez természetesen minden potenciális befektetőnek is tetszik, hiszen ez pont az ő befektetéseiket és azok kifizetésének valószínűségét is erősíti.

És mondok még egy érdekeset, pontosan ebből látszik az, hogy a piacot NEM érdekli, hogy ki lesz az MNB elnöke, mert pontosan tudják, hogy semmi mást nem fog tenni az MNB, csak NEMZETI BANKKÉNT fog működni és egyszerűen élni fog azokkal az orthodox eszközökkel, amik a rendelkezésre fognak állni. Innentől az, hogy az elnököt hogyan hívják az édesmindegy. A befektetők számára az a lényeg, hogy a hiány alacsony legyen, az infláció alacsony legyen, és az, hogy az USD-HUF stabil, vagy stabil közeli állapotban legyen.

Ez meg adott és ezt SENKI sem kérdőjelezi meg.

#593011 Kissherceg Előzmény: #593010

Az euróval és a dollárral szemben erősödött a forint árfolyama kedden délutánra, miután Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kommentálta a jegybank kamatdöntését.

Az eurót fél négy előtt nem sokkal 296,50 forinton jegyezték a délelőtti 297,58, és a hétfő délutáni 298,68 forint után. Az euró árfolyama hétfőn délben egy rövid időre átlépte a 300 forintos szintet, amire a múlt év június eleje óta nem volt példa.

Devizapiaci kereskedők az MTI-nek elmondták: ugyan arra a hírre, hogy a monetáris tanács újabb 25 bázisponttal 5,50 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, nem reagált érdemben a forint, azonban Simor András kommentárjának hatására erősödésnek indult. Az MNB elnöke azt mondta: a tanács elutasította a nem konvencionális monetáris politikai eszközök intenzívebb alkalmazásának szükségességét - hívták fel a figyelmet kereskedők.

Az euró árfolyama hétfőn délutánra jelentősen erősödött, elérte a 1,3480 dollár feletti árfolyamot. Legutóbb 2011 decemberében volt ezen a szinten. Hétfőn reggel még 1,3430 dolláron állt az euró jegyzése.

A dollárral szemben is erősödött a forint: az amerikai fizetőeszközt 220 forinton jegyezték délután a reggeli 221,32, és a hétfő délutáni 221,74 forint után. A svájci frank jegyzése 239 forint volt, míg reggel 239,17, hétfőn délután pedig 238,83 forinton állt.

Egy japán jen 2,4250 forintot ért a bankközi piacon, a korábbi 2,4413 forintot követően.

#593010 Euroman Előzmény: #592998

Simor megígérte, de ő már csak 1 hónapig marad...jön az új, arra ennek a kijelentésnek semmi hatása, azt csinál, amit fentről ráparancsolnak (phasztolcsyra nem kell parancsolni, az magától is vérhülye)

#593008 Előzmény: #592998

Engem meg pont nem lep meg, ez a normális.

Ha tartják a kamatot, akkor baj lett volna, mert akkor érdemes lett volna a forint megtámadása, pusztán azért, mert azt a látszatot keltette volna, hogy a kormány beavatkozik a forint árfolyamába. Így, hogy tudható, hogy nem avatkozik be és következetes a gazdaságpolitika, ezért nem érdemes betámadni a forintot, tehát még le is épülnek a pozíciók, vagyis még erősödni is fog. Tök logikus szerintem, de tényszerűen nehezen értelmezhető az ancient regime logikájának rabjai számára :)

Tudod meddig volt érdekes az MNB alapkamat ebben a kérdéskörben?

Pontosan addig, amig NEM REÁLIS ÁRFOLYAMON FORGOTT A FORINT, vagyis amig HAZUDTAK REGGEL, DÉLBEN ÉS ESTE, vagyis az MNB kamattal manipulálták a forint árfolyamát és EZÉRT nem volt mindegy az alapkamat, mert azt MESTERSÉGESEN ÉS IRREÁLISAN MAGASAN KELLETT TARTANI, hogy fenn tudják tartani a hazugságokat reggel, délben és este.

Vagyis mindez a kamatvágás csak azt bizonyítja, hogy simor andrás csinovnyik alatt semmivel sem indokolhatóan volt extrém magas az uzsoraszolgálat, és nem azt, hogy most annyira hűdejó lenne minden.

Most csak annyi a lényeg, hogy most kizárólag a kereslet és kínálat alakítja az árat, betámadni tehát nem érdemes, mert bukta lesz belőle, az alapkamat meg még mindig hatalmas extraprofitot eredményez, tehát szerintem a ~4,5%-ig csökkenésig senkit sem fog érdekelni az MNB alapkamat értéke. Onnan akkor és csak akkor mehet lejjebb, ha a devizaadósságot jelentősen lecsökkentjük és a belföldi eladósodás mértékét számottevő mértékre duzzasztjuk. És ez az irány, teljesen világos, és ez term%

#593007 prospero Előzmény: #592998

Szerintem jelentős gyengülés. Kamatemelés nem támogatja a növekedést, adóemelések infláció gerjesztő hatásúak tehát további kamatemelési várakozások épültek volna be és rájöttek volna, hogy árfolyamparáztatással eltérítik a jegybankot az inflációs céltól az árfolyamcél felé. Innentől fogva pedig macska-egér játék. Nem mintha így olyan nagy mozgástér volna.

#593005 banyaiz Előzmény: #593003

Hát ezek után már azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ez történt volna.

#593003 rbbj11 Előzmény: #592998

jelentős erősödés lett volna. Akár 4-5 ft.

Re: nincs cím

#593000 banyaiz Előzmény: #592956

Úgy látom neked volt igazad beárazták a vágást. Legalábbis ez a Ft erősödés erre utal.

Na most már várjuk a nagy nevet, kit sikerül kinevezni.

#592998 banyaiz Előzmény: #592943

Hát vágtak és erősödött a Ft. :) Ez némiképp meglep meg kell mondanom. :)

De a kommentben elhangzott , hogy a nem konvencionális eszközök csak extrém esetben támogathatóak, ami azért támogatja a Ft-ot.

Mi lett volna ha tartják a kamatot?

#592996 Sumér harcos Előzmény: #592974

meglehet sokkal gyorsabban is,akár a héten már,ha van akarat rá:)

nálam vonal 94,egy MA 93.5

bizonyos elemzők szerint,merészen kijelentették:

288-290 szint kellene,egy esetleges,sikeres 300-as szint ugráshoz-olvastam már ilyet is.

#592974 rbbj11 Előzmény: #592973

nekem mozgóktól is függ. Van egy fontos mozgó most épp 292,9-en, de persze jön felfelé....

Én is azt tippelem, hogy 294-en lesz long belépő, de elnézve, hogy mikorra jönnek fel oda a támaszok, nem épp ezen a héten lesz...val.szeg még jövő héten se tudunk belépni longba...

#592973 Sumér harcos Előzmény: #592967

yes:)végül úgy lett,no:)

én egy honappal előbbre mondtam...ha fogadunk,én buktam volna,az 1honap diffferencia miatt:)

longot masszivan kezdenék lépcsősen 293.5-294 -nél már...persze stop.

#592971 Sumér harcos Előzmény: #592956

lent-fent /eladni-venni...ez izlés dolga,ki hogyan...

inkább felfelé ugye ellenállások,vagy short beszállok...

lefelé pedig ugye támaszok vagy long beszállok...lehetnek esetlegesen ,stoppal fűszerezve természetesen,ha véletlenül törnek ugye.

eladás-vétel között nekem nagyon minimális van,olyan euro alapu instrumentumon kereskedem...

297.1 és 297.2 között 1misit tudnék keresni tisztán 1 misivel 10perc alatt-vagy bukni,ha imádnám a rizikot ilyen szinten....

297-298 között pl. állitom vagy 1000certi közül választhatnék,olyat,amilyen csak tetszene rizikora,avagy eladás-vétel közötti spreadre.

ezt már itt többen irták nekem,illetve értetlenül álltak az én forint napizásaim előtt,de tulképp ezért,mert más rendszerben kereskedem.

#592967 rbbj11 Előzmény: #592937

több hete megálmodott céláramat elérte, gyenge 15ft-ot lehetett vele longban fogni kitörése óta, azzal a managementtel, amit leírtam. Azért te hsz-edre címzem, mert veled beszélgettünk róla értelmesen, annak idején.

Új elképzelés: 293-ról long

#592966 Borska Előzmény: #592962

áhh,ne akadj ki ezen,ez sajna egy infóhajhász világ,mindkét verzió meg volt már írva délelött, a konkrét tényeknek hagyták ki a helyet,pl milyen arányban ,mennyit,és ahogy kijött az adat ezt kitöltve már lökték is ki,hogy a legfrissebb és leggyorsabb címért folytatott versenyt megnyerjék

....hát a rossz verzió lett elküldve a nagy sietségben :) picit égő :)

#592965 Euroman Előzmény: #592962

hát az...eddig barkácsoltam, csak most jöttem vissza, de ez a cikk már eltűnt...elmentettem volna szívesen..

Re: ..

#592961 Euroman Előzmény: #592960

arány valószínűleg 4:3...márciustól 7:0....de ez valójában 1:0....egy ember rángatja az egész országot marionettként madzagon....