Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

..

#592960 Euroman

na megvolt a vágás...vágási viktor a szomszédok more nyomdásza ezt parancsolat, hát meg is lett...

Re: akkor a mai nagy forint gyengülés egyediségének margójára

#592958 xmann Előzmény: #592945

Nem akarlak elkesíeríteni, de az állami szektor, kivéve néhány idióa önkorit, de az marginális az egészhez képest teljesen EUR-ban van eladósodva. A nem EUR kötvénykibocsátások is vissza vannak swapolva EUR-ra. Csak az EURHUF számít

Re: nincs cím

#592956 xmann Előzmény: #592940

Értem, tehát az alsó számokon venni, a felsőkön eladni. tiszta. a kérdés már csak az hogy mekkora stop tartozik ezekhez, tekintettel arra, hogy forintban simán van időnként 1 ft a vétel és eladás közt.

a megállapításod viszont abszolút téves forintpiaci ténykedésemről, már akkor kötöttem forintot, amikor még ezek az internetes brókerek sehol sem voltak....................

#592948 Előzmény: #592947

Csak a vicc kedvéért: Még az Imperaial Monetary Forces is kénytelen volt fogcsikorgatva pár napja(!) leírni, hogy 3,5%-ra várható az idei infláció, és már ehhez is ménkű sokat kellett összehazudozniuk. Addigra meg már nagyjából 300 volt az EUR, de mindenképpen a 285 FT/EUR felett. És mégsem paráztak ettől. Utoljára tényleg a kommunistáknál volt ideolgóia az, hogy "aki a forintot bántja meghal"...

#592947 prospero Előzmény: #592943

Egyetértek. Az MNB szeme előtt az inflációs cél lebeg :-), nem pedig árfolyamcél. Továbbá az ország finanszírozási kérdése. Most Simor Andrástól idéztem, amivel indokolta a kamatemeléseket. :-)

#592946 Sumér harcos Előzmény: #592920

"pedig ki fog lépni rövidesen vmerre,sőt szűkebben 279-284 ből,több elemzés,meglátás szerint amerre -arra trend,és 7-9ft mozdulat villámsebesen."

http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/64/16

hogy magamtól idézzek december 11-én irtam volt ezt.....

ezt ugyan több oldal,illetve elemző tollából lehetett akkoriban olvasni...

és mire alapoztam vagy alapozták az elemzők ezt?

technikai elemzésre....vhogy eurhuf-ra ez az elmúlt 2honap nagyon feküdt.

ugye egy szükülő 3szögünk volt akkoriban,és bizony kitört 284-nél felfelé...

ezek szerint a 284 is varázsszám lett volna?mely kitörésből elsődleges célárat is lehetett számolni?

#592945 Előzmény: #592902

Nem akarlak elkeseríteni, de nem tűnik fel, hogy az állami szektor jelentős része NEM EUR-ban, hanem CHF/USD/SDR-ben van eladósodva, amire nézve tulajdonképpen indifferens, vagy csak marginálisan érdekes az EUR-HUF arány?

Magyarán szólva, hiába gyengül a HUF-EUR ha egyszer a HUF-CHF stagnál, mert az annyit tesz, hogy úgy növekszik az ország exportképessége, hogy közben nem romlik a lakossági szektor eladósodása.

Nem létezik, hogy egy tőzsdeforumon ennyire egy síkban vagytok csak képesek gondolkodni, és csak a mainstream hülyeséget tudjátok felmondani :(*

* Már elnézést, de ha a portfolió azt szajkózza, hogy betámadták a forintot és képtelen a grafikonjain az EUR-t USD-re cserélve meglátni, hogy egyáltalán nem vált el egyástól a CDS árazás és a HUF-USD arány, az még rendben van, mert ez a tulajdonos érdeke, hogy sz*rt mutasson fel, de ti miért eszitek meg? Tegyétek a diagramjain az USD-t az EUR helyébe és minden érthető lesz, valamint vegyétek már észre, hogy nem abban a devizanemben van az ország külkereskedelme, mint a lakossági devizaeladósodottsága, de még csak az államadósság sem EUR-ban van denominálva többnyire, hanem USD-ben. Ennek megfelelően az EUR-ban tartott MNB tartalék értéke forintban nő, miközben az USD-s adóslevelek forintban stagnálnak, tehát még itt sem képződik veszteség jelen esetben. Ne legyetek már ennyire szemellenzősek!

#592943 Előzmény: #592891

Ember, vágni kell, mert nem történt semmi - az USD-HUF stagnálása esetén az arbitrázs biztosítva van, tehát az US befektetők nagy ívben tesznek az EUR árfolyamára. HA MOST NEM VÁGUNK, akkor azzal pont azt üzenjük a piacnak, hogy az EUR-HUF árfolyam lebeg KIZÁRÓLAG a szemünk előtt, vagyis egy bányaló az egész pénzügyi rendszer, ami ostoba célokat kergetve maga előtt nem veszi észre az alapvető érdekeit sem, avagy azt sem, hogy egy ilyen pici ország nem tud, de egy ilyen pici országnak nem is szabad EGY DEVIZÁRA hangolnia a sajátját, különösen úgy nem, hogy eltérítse a saját devizáját a térségi devizák természetes mozgásától.

Véleményem szerint egyrészről lesz kamatvágás, másrészről baromira nem lesz hatása az árfolyamra.

#592941 Előzmény: #592880

Csak egy gondolatot teszek hozzá, azt, hogy a 280-310 tulajdonképpen teljesen lényegtelen, ha a lakossági problémákat okozó CHF árfolyam STAGNÁL, vagy a forint erősödni tud. Egyszerűen el kell felejteni azt, hogy a forint MINDENNEL szemben VAGY erősödik VAGY gyengül és hozzá kell ahhoz szokni, hogy van, amivel szemben gyengül és van, amivel szemben erősödik, ahogy egy normális devizánál - amit nem manipulálnak - illik.

#592940 Sumér harcos Előzmény: #592920

hozzáteszem,hogy 299.7-ről egy ilyen napom ,mint a mai,nem hiszem,hogy nyitnék shortot,ez még az igazsághoz tartozik valóban.

300 felett ,ahogyan nőne az árfolyam,úgy nőne az esélye a short nyitásomnak is,ez több tényezős,majd ott,majd akkor visszatérünk rá.

#592938 Sumér harcos Előzmény: #592920

és ami nagyon szokott érdekelni főleg index,és egyedi papirok(részvény) esetén ,az még a forgalom.

számomra meghatározó.

#592937 Sumér harcos Előzmény: #592920

először azt hittem provokálsz...

aztán azt gondoltam naiv vagy...:)

aztán abban 100% bizonyossá váltam,hogy még csak nem is játszotál fizikálison kivűl életedben erre a párra.

de akár day trade,swing vsz. nálad ilyen sem volt erre párra,soha valszeg.

ez most egy megállapitás,nem kötekedés.:)nincs baj ezzel.

nos...

igen? valóban igy lenne....ahogyan állitod?

több millioan nézik ezeket a számokat ennél a devizapárnál,a nagy büdös golyón...

jelen esetben:

az általad irt,kifogásolt elsődlegesen utunkba eső két szám: 299.7....295.8 ,elsősorban csak napizoknak szol.....

ezekről a szintekről fordulhat akár,gondolkozhat akár 0.8 értéket is az árfolyam,nálam ez akár 100ezer ft nyerőt,de akár bukot is jelenthetne.

nem egyszer előfordult már velem...ilyen támasz1,ellenállás1 szintekről ilyen esemény a forintnál...

vegyük most az árfolyamot 296.580...ha elérné 295.8-at,én nyitnék egy longot,0.5 elmozdulás után akár lehet 20-100ezer tisztám,és dobnám,de lehet ettól még 290 holnapután.....erre jók.

továbbá.....

na csak,hogy az elmúlt 2honap alatt mit művelt ezeken a számokon?

amelyek engem mindig érintettek....

és meg is tettem a téteket....

pl. ugye van egy emelkedő trend vonalunk ennél a párnál,mely december honapban alakult ki...és egy 21napos mozgonk,mely ugyancsak szinte centire ezzel mozog 1ütt.

mutass már nekem egy pontot ahol törte,mert nem számit és senki nem nézi,mert varázsszám,az elmúlt 2 honap alatt?

kb. 3-4szer forditotta meg az árfolyamot...eddig,ahol én mindig longgal vártam és stoppal...

most nem azt állitom,hogy nem törheti soha,de hogy ne adna támpontot???az vicc kategoria,aki ilyet mer állitani...és egyébként stop-stop stop...

nem beszélve arról,hogy kialakulnak tulvett és tuladott zonák,melyekre már további hirek sem tudnak hatni sokszor....és korrekcio követi,iránytól függetlenül...

plusz itt árgus szemekkel lehet figyelni a margon ,folyamatosan,az ilyen templeton féle mozgásokat.

Őszinte kérdésre tovvábbiakban is szivesen válaszolok:)

#592920 xmann Előzmény: #592909

Őszintén sosem érdekelt a technikai elemzés mert kuruzslásnak tartom, de elárulnád, hogy az általad leírt kb 14 db számnál mit kell csinálni? pl ha felmegy a híres 299,7-re vagy 301,8-ra, vagy lemegy 295,8-ra. Ezek mik? Ha hír van másodperc törtrésze alatt rongyol át ezeken a varázsszámokon. mire jók ezek?

őszintén kérdem

nos... árfolyam... len…

#592909 Sumér harcos

nos...

árfolyam...

lent 293.5-294 lehet figyelni...

fent 300-305-re...

ez itt 297 ,se ulti-se betli...

az 1értelműbb,úgy lett volna mára,ha vmelyik határra elrángatják 2 óráig,és utána elindul ellentétesen,

mert tuladott vagy tulvett...

felfelé: 299.7...300...301.8....305.6

lefelé: 295.8....294...290

MA arzenal: 293.5...288.5....286.4

#592902 banyaiz Előzmény: #592897

Persze, ha nem lenne állami, és magánszektor brutál devizaadósság, illetve nem ebben pici nyitott gazdaságban lennénk, akkor a Ft gyengítés kézenfekvő lenne.

Csak mivel itt vagyunk így normál ésszel elég korlátos a mozgástér ebben szerintem.

Persze egy viszonylag magas inflációnak is sok előnye lehet rövid távon, messzebb nézve már nem annyira.

Na meg a költségvetést is 280-as, vagy 85-ös eurra tervezték. Bár ezeknél ez kb nem jelent semmit, amit tervezés címszó alatt művelnek az érdekes. :)

#592897 xmann Előzmény: #592891

Pontosan így van. Ha ma vágnak, akkor azzal a lovak közé dobják az istrángot, és azt üzenik: mehet felfelé ez még bőven.

Mondjuk egyébként ne felejtsük el, hogy számos ország Ázsiában, pl. Kína is folyamatosan alulértékelt devizát tartott, és azzal pörgette a gazdaságot, úgyhogy miért ne lehetne 400-as forint-euró? Csak egy akadálya van, a devizaadósságaink, ha az nem lenne szerintem már ott lennénk, 2%os JB alapkamat mellett.

mondjuk Ov forintosít, hű alattvalóinak meg megüzente hogy takarodó befelé az árfolyamrögzítésbe, ráadásul még 7 évig bármikor beléphetnek, úgyhogy lehet nyomni a leértékelős politikát, mondjuk minden évben 5%

#592893 banyaiz Előzmény: #592891

Mondjuk normál ésszel az is korlátos, hogy kit nevezünk ki mnb elnöknek, vagy ngm miniszternek, szóval ez az érv nem biztos, hogy annyira helytálló. :)

#592891 banyaiz Előzmény: #592820

Ha ma vágnak, azt üzenik a piacnak vele, hogy jó nekünk ez a 300-as , 300 fölötti eur nyugadtan vágjuk tovább a kamatot, nem félünk a gyengüléstől. Ez a nem vak a ló csak bátor esete lenne vsz. Erre a lépésre vsz 300 fölé mennénk, főleg ha a szöveg is olyan amilyen hozzá.

Ha tartás akkor erősödhetünk vmennyit, de amíg nincs normális jelölt addig vsz bőven lesz spekuláns aki gyengülésre játszik.

Aztán ha netán a félkegyelmű lesz és elkezd arról szövegelni, hogy micsoda elképzelései vannak a jegybankban, hát akkor a gonosz spekulánsok lesújtanak. :)

De mondom normál ésszel ilyen körülmények között infla, devizahitelesek, és állami devizaadósság mellett a Ft tudatos gyengítése nagyon korlátos szvsz. Lehet, hogy ez a 300 környéke éppen jó minden szempontból , de határeset.