Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
Nézd vsz ami Ft erősödés mellett hathat teljesség igénye nélkül:
Piaci bizalmat bíró jegybankelnök, kamatvágás elmarad és jön mellé egy olyan szöveg ami támogatja a Ft-ot mert azt sugallja, hogy egy időre vége a kamatvágási sorozatnak legalábbis 300-as eur környékén, sikeres devizakötvény kibocsátás következő hetekben.
Vsz legfontosabb gyengítő tényezők: félelmek attól mit fognak művelni a forradalmi jegybankban, nem is kell művelni elég egy rossz időben rossz helyen tett megjegyzés, hát még ha tényleg vmi "korszakalkotó" dologba fognak, "túlvágják" a kamatot, ha jó hangulatban gyengülünk eur-hoz képest mit teszünk rossz piaci hangulatban majd.
Főleg ez érdekes vsz mert most eur erősödéssel a térségbeli devizák is inkább gyengültek eur-hoz képest , tételezzük fel jön egy apróbb para ami megállítja eur-t és részvénypiacokat megszórják akár csak 1-2 hétre. Ft erre mit lépne? Eur gyengülés miatt elkezdene eur-ral szemben erősödni? Nem hiszem , de lehet.
Re: akkor a mai nagy forint gyengülés egyediségének margójára
neb@zdmár JP, most bánattad meg velem h egyáltalán beírtam :), mindegyik beírásnak van vonatkozó tartalma csak ki kell hámozni, jó tudom h ez nehezebb mint az h fel vagy le, :)
.
ps. de erre ne válaszolj mert az offolás lenne, vagy ha igen én már nem reagálok rá :)
Ha azért írkáltok ide, hogy a szart keverjétek, akkor maradjatok!
De ha nem ezért írkáltok, akkor álljatok tovább, mert nagyon nem jó helyen jártok!
És úgy általába:
Megértem, hogy vannak off-olások, témától függetlenül.....De menjetek már inkább kefélni, mert amit itt leműveltek sokszor - mint ma is .... nem itt van a topikja, röviden ez a lényeg!
"Szerintem éppen az a beteges, amikor teljesen egyértelmű nemzetközi folyamatoknál (EUR ERŐSÖDÉS MINDEN DEVIZÁHOZ KÉPEST!) "
.
Mondjuk azt már Ursinál akartam mondani h nem ez volt eddig a korreláció (tehát eleve hibás a gondolatmenet) , hanem az h eur erűsödés az HUF erősödés , mert az oka az alap h az eur erősödés az risk on. Ebből az következik h itt valami más állhat a háttérben, mégpedig amire utalt a német csóka (ez most nem nácizás :) ) h deviza háború zajlik.
Na de nem ez a lényeg hanem az h miért is lenne baj ha a HUF gyengül az eurral szemben. Sztem 280-310 kozött korrekt az árfolyam, 300 körül meg egyenesen f@sza, pörgeti az exportot és a gazdaságot, szal miért kéne ez ellen kézzel lábbal hadakozni ? Mondhatjuk azt h az unorthodoxia már előre megérezte a deviza háború eljövetelét, és tényelg úgy tűnik.
Embör! Mi köze a kormánynak ahhoz, hogy erősödik az EUR?
Szerintem éppen az a beteges, amikor teljesen egyértelmű nemzetközi folyamatoknál (EUR ERŐSÖDÉS MINDEN DEVIZÁHOZ KÉPEST!) képesek sokan és tényleg betegesen a magyar kormány felelőségét keresni.
A forint a térségi devizákkal együtt mozog, erősödik vagy stagnál az EUR-on kívül minden devizához képest, tessék mondani, ez mitől lenne a kormány felelősége, vagy ha már felvetjük a kormány szerepét, akkor miért baj az, hogy hagyja, hogy a normál piaci folyamatok szerint mozogjon a forint árfolyama és nem akarja manipulálni azt?
Egyebekben, miért baj az Magyarország számára és miért kellene SZERINTED az ellen tenni, hogy az EUR ne erősödjön a forinthoz képest HA KÖZBEN az USD/CHF/JPY és az összes térségbeli deviza stagnál/gyengül a forinthoz képest????
AL-nak teljesen igaza volt a mondandójában. Amennyiben az ő mondókája off volt - az volt - ,akkor az itt jelenlévők nagy százalékának a mondókája is off, csak éppen megpróbálják szakmai köntösbe öltöztetni a zsidózásukat.
"Ez ,az a fajta zsidózás amire AL felhívta a figyelmet. "
.
sztem a liberálkommunista és a zsidóság nem egy halmaz, több okból sem, liberális és kommunista lehet japán is meg koreai is na meg kínai is indiai is. Ráadásul a zsidók küzül is sokan nem liberálisok és nem is kommunisták.
Ez az a ma már hibás felosztás amit AL is megpróbált belelátni sok dologba.
Nekem is amikor egyszer libás (hajdú bét liba ügy) bajnait mondtam, aszondta h ez zsidózás, hát b+ sokat gondolkoztam mire rájöttem h mire gondol. Azért ez nem normális sztem.
A világ népességének a fele (Ázsia) pont leszarja a zsidókat is meg Sorost is persze a magyarokat is . Ma már nem ez az erőrendszer ami meghatározza a világot , ha ebbe ragadunk akkor hülyék vagyunk és nem látjjuk a lényeget meg a változásokat a világban.
.
De ezzel nem azt mondom h zsidózzon valaki, legfőképpen mert a fentiek miatt ez már egyre értelmetlenebb, és Sporost amúgy zseninek tartom, csak az a baj vele h szinte mindig poziból beszél illetve ez nem baj csak jó tudni :)
Én pedig bemutattam a legfontosabb devizákhoz képesti mozgást is. Ott vannak a linkek mégis ideológiát akarsz hozzá gyártani, hogy mi az oka a bemutatásának.
Sosem volt menedék a forint. A térségi devizákhoz képesti mozgásokat a múlt héten már kielemeztük Ursi kollégával. Ott vannak a linkek, nem igényelnek magyarázatot.
Ahogy írtam is korábban, a "forint is egyfaja menekülő deviza" volt. Most, hogy az EUR erősödik, a többi STAGNÁL. Vagyis még mindig nem történik semmi, a térségi devizák és a meghatározó devizák stagnálnak, vagy egyenesen gyengülnek a forinthoz képest, és az EUR az, aminél megint eljátsszák, hogy nincs semmi probléma és ezért erősítik ezerrel, hogy gyengítsék az EU exportképességét. Mert túl jól megy már... majd nem fog.
De hogy ezek után miért értekeznek sokan arról, hogy "mennyi az EUR-HUF" és ebből miért akarnak BÁRMIFÉLE gazdasági következtetést levonni, vagy kamatszintről értekezni, arra csak a prekoncepciót tudom előhozni.
Ennél sokkal egyszerűbb, hogy az elmúlt években a CHF-EUR árfolyam be volt ragadva a svájci árfolyamsorompó miatt, vagyis 1:1 arányban mozogtak, de most elvált a CHF-től az EUR és semmi más nem történik.
Ennek pont SEMMIFÉLE belföldi, reálgazdasági, vagy politikai oka nincs, így semmi ilyesmiről nincs értelme értekezni.
"Az pont azt látja, hogy valójában még erősödik is a forint szinte minden devizához képest és pont azt az EUR-t rángatják elő most a liberálkommunisták, "
A bemutatott devizák menedékként funkcionáltak az elmúlt évek során.
Nem, zsidózás az, amikor valaki zsidózik. Én egy liberálkommunista főmuftiról (nem rabbiról!) értekeztem, és mások kívánják zsidózásba fojtani a véleményemet. Én ezt a módszertant nagyon nem szeretem. Majd ha zsidózok, akkor lehet szólni, de az, hogy "majd valaki megmondja, hogy mi a zsidózás", na azt a stílust én nagyon nem kedvelem.
Ez viszont rohadtul off itt, egy e-star már elment a zsidózásba, talán ne próbáljátok ezt is abba elvinni, én nem leszek benne partner, az biztos.