A belvárosban a vételi és eladási ár között 1 Ft. a spread több helyen is.
A belvárosban a vételi és eladási ár között 1 Ft. a spread több helyen is.
árfolyam....
rajtam kivűl napizik erre vki ,itt??
mellesleg: itt a határszélen pénzváltóban már ált. 7-8000 euróra megkapom az 1 ft-os spreadet középártól, amit még a magyar private bankok is legjobb esetben 10.000, de inkább 50.000 euró felett adnak meg.
persze, az más kérdés, arra van a forex számlám, ahol swap-ot kapok rá. De most nem árfolyamspekulációra kell, hanem folyamatosan van fizikai forint igényem. Vmiből kell venni magyar részvényeket, üzletvezetés, bérek stb. Amikor látok egy gyengülő hullámot, addig várok, míg teljesen ki nem fogyok forintból, hogy lehető legmagasabban váltsak. Ill. elkezdek váltani, először csak átlagosra hízik a forint állományom, 300 felett pedig elkezdek felhalmozni, beteszem só magas kamatra, amíg vissza nem megy 280 alá. 280 alatt több lépcsőben egyre kevesebb a forint, ismét megy Ausztriába.
egyedi árat csak 10.000 euró felett adnak, igazán jót pedig csak 50.000 felett. Mivel sávosan váltok, soha nem váltok ekkora tételt egyben. Ráadásul osztrák Raiff-ben sose váltják olyan jól eurót, mint itthon
vagy add el a forintot 6-12 hónapra és még szebb árfolyamod lesz, akár tőkeáttétellel, ha nagyon biztos vagy a dolgodban, de ezt a mai világban nem ajánlanám.
legalábbis ha a rakás pénz az nem 500 Eurot jelent neked...
minek veszed ki a bankból a pénzed? hívd fel a kapcsolattrtódat, hogy adjon egyedi árfolyamot! nincs felvételi visszahelyezési díj, és az árfolyam sem rossz.
nem akar jönni már az átkozott 300....pedig rakás forintot vennék ott, egyszer megközelítette, pár óra múlva már visszaesett, pedig már kivettem a bankból az eurókat...
Na mindegy, elegem van a várakozásból, ma már eladok némi eurót.
zöldeket beszélsz..mi kupec meg mi nem? pont a jegybank feladata lett volna a svájcifrankos hitelekre figyelmesztetni..és az svájcifrank alapú hitelek mértékének megfelelő ügyleteket kötni..persze ha a svájcifran alapú hitel azon alapult volna...
ez egy kereskedelmi bankban elmegy...jegybank nem kupec....még jó hogy nem az fxpro-n 1:50 tőkeáttéttel nyomja....Ausztriában 1-2 tartomány megpróbálta (igaz sutyiban), jól rá is faragtak...
sztem nem rossz ha nagyokat mozog..egy MAGYAR jegybankár ki tudja optimálisan használni..eurt elad amikor drága és forintot vesz amikor olcsó.. interveniál amikor kell..a lejáró kötvényekhez mozdítja..akár egy-egy politikus beszéltetésével is..
320után gyorsan lett 265.. a cimborákat is ki lehet fizetni infóval..
Nehéz kérdés. Vsz sokkal nehezebb helyzetbe hozza magát egy hiteltelen droiddal. Egy olyan ember kellene akiről a piac elhiszi, hogy független tud lenni, mellette elismert szakember, de mégis royalista beállítottságú. :) Hát ilyen nekem sem jut eszembe.
Mondjuk annyit emlegették Tolcsyt, hogy lehet az a koncepció, hogy a piacon elhinteni a nevét, aztán mégsem ő lesz akkor ehhez képest kellemes meglepetés.
Háát igen. A HUF piaci megítélése, az a tartalékok alakulásától is függ(ött eddig).
Mindenki az mnb-ről és annak elnökéről spekulál, amelyek tényleg valós félelmek, de mi van a kuka költségvetéssel, mi van a gatya gazdasággal, mi van ha esetleg a kormánynak akarnak mattot adni, és mi van ha esetleg, egy az ország méretéhez képest irreális méretűre nőtt állampapír piaci pozíciónak akarnak bevinni egy lábsöprést?!?!
Hiteles és független jelölt kizárt. A költségvetés azon áll vagy bukik, hogy mennyire sikerül belemarkolni a tartalékokba. Itt nem kockáztathat a kerály. Nem is fog.
A forintban az a jó - mint befektetés is - , hogy bármikor vehet rajta az ember bármit, ami eladó. Nem értem miért gyengül.