egyre jár a kezünk :)))
Tegnap vki hiányolta az eufóriát.
Lám lett 4600-as oti és 20k hati
jöhet(-ne) a korrekció
ezt kívántad??? én örültem, hogy nem nyitott ki a tőzsde, és nem kellett ideülnöm...amúgy semmit nem kívántam, semmi értelme...
Hati 19999
Gyorsan teljesül az újévi kívánságom.
Lassan kis papírokat is húzhatnák tovább
Szép őrület lett lett így reggel éhgyomorra...Molly leváltja Otit?
Amúgy van itt jelenleg hatilongos? :D
ez így igaz,ők az igazi befektetők,aztán hogy ez további távon is így marad-e azt meg eldönti a jövő,de a spekik alapvetően nem ilyenek,illetve azok nem akik kicsit is akarnak foglalkozni a dologgal,bár néha ez a szándék viszi totál félre az embert
a hosszabb távnál pedig mindig előveszem a hiperszuperfelkapott ázsiát,nézzük meg pl a Nikkeit,aki 2010 tavaszán belevett ,még mindig nincs a pénzénél,vagy Kína,a világ motorja,hm,hm hasonló vásárlások komoyl tőkevesztést okoztak
az idő eldönti jó-e tartani illetve venni az otp-t,nekem sajna gőzöm sincs róla
szerintem a fő csapás irányát a komoly fundák adják,ezekből jönnek az általad említett faktorok,azonban teljesen egyetértek veled ,amit leírtál 95% ban hasonlóan látom
az az 5% amit nem igazán tudnék a magaménak vallani :
"elveszett ember a tőzsdén, aki gazdasági fundamentumok alapján akar trédelni" ez az egy mondat
Hát ja, a és a 2ik eset ami távol áll tőlem, ez a +30% után is beleveszek mert jó lesz, stopp nincs, onnan-10%sebaj majd kiűlöm, és láss csodát 6 hónap után ott van neki +10%.
Aki például a februári 4000-es all in otp-jét tartotta tavaly végig 3300 nál is, most 11 hónap után mégiscsak veri a banki kamatokat simán.
annyit azért megjegyeznék usával kapcsolatban hogy ott befektetői hajlandóság jelentős százalékát a saját lakosok rv vásárlásai okozzák,bízva abban hogy a felső vezetőségük megvédi a megtakarításaikat
ellenben Mo-n mint azt Orbán úr többször is kifejtette a lakosság ne tőzsdézzen,nem foglalkoznak az árfolyamokkal,kócsagtoll kalapba tűz azt hadszóljon
legyen csak kilábalás!!!! hisz az életminőség javulás lazán ráférne az átlag magyar emberre,de ez a kilábalás egyenlőre azt az ősrégi ,közismert autópályás viccet juttaja az eszembe,miszerint a sofőr aki hallja a rádióban hogy egy eszement szembemegy a forgalommal a sztrádán ,azt a következtetést tudja levoni,hogy eeeeeegy ???? hisz mind szembejön
...csak tudja eldönteni a kormány hogy melyik kocsiban ül
és hogy legyen hati vonzata is :) ma további menet lesz szerintem ,csupán abból kifolyólag hogy nincs miért esni,jönnek az új csúcsok és a tudatos tréderek stoppjai feljebb kerülnek,én meg továbbra is mozizok és elmélkedek az ééélet nagy dolgain :) :) :)
utóbbi években megtanultam, elveszett ember a tőzsdén, aki gazdasági fundamentumok alapján akar trédelni. Pláne, ha ezt indexek kereskedésével teszi, ha már gazdasági alapon kereskedsz, kizárólag egyedi rv-kel érdemes foglalkozni.
Valójában általánosságban a többi faktor együttes hatása sokkal erősebb, mint maga a gazdasági alap. Többi faktor: infláció, likviditás a piacokon, kockázati éhség (ami nagyban függ a többi eszközön elérhető hozamoktól, vö. kötvénypiac!), osztalékhozam, globális tőkeáramlás. És még van néhány.
Nagyságrendileg se írom le, mennyibe került ezt megtanulnom elmúlt 4 évben.
usa világhatalom, bármit csinálhat....mint puszputyin a magyar ugaron....azon túl kuss a neve
1470es S&P nem vicc egy eladósodott USA mellé?
Ott senkit nem érdekel a reálgazdasági sz@rság?
Csak itthon kell ilyeneket nézegetni?
Miért?
Mert ezt nevelték belünk, a síránkozást.
Örüljünk, hogy emelkedünk, meg örüljünk ha erősödik a forintunk szerintem.
Cocordos Szabó Laci is most nyilatkozik a tavaly év elejéről, majdnem államcsőd lett mondja.
NA ezt shortoltam be akkor, ennek az egy shortnak láttám értelmét, de ezt is visszahúzták emelkedőbe.
2008-2012ben gödör. Onnan ki kéne jönni, jövünk is azóta
tudod Hathor,én úgy látom hogy kétféle tőzsdei tréder ,spekuláns létezik
1 aki próbál ,lehetőségeihez képest reagálva a gazdaság rezdüléseire irányba állni,legyen az long ,short.... mégha olykor helytelen döntéseket hozva ,megbírkózva a stoppolódás keserű szájízével
2 aki hisz,illetve saját magát hitegeti,mert lehet mondani gondolni hogy megyünk még vagy esünk tovább,lehet sulykolni magunkba a hüleséget,ha nem úgy alakul a menet akkor pedig lehet duzzogni,nemérteni,eltűnni mint az aranyóra a cigányönkormányzaton.Lehet mondogatni évekig,5-10évekig hogy menet van, lesz mert előbb utóbb a bázishoz képest tuti lesz,és akkor jön az én megmondtam :) de lehet az esést is várni,mert a rakétából előbb utóbb kifogy a cucc és akkor hulló kö effekt,és jön a naugyeeee én megmondtam
csak kérdés érdemes-e ? lehet a kétféle magatartás 1-2-5 éves távlaton ugyanannyit hoz,de a második verziónak komolyabb esélye van a végső búcsúra ,a nullázódásra
ahogy én látom , a világ fundája nem igazán rózsás de legalább kézben van tartva ez pedig elég a rallyhoz,simán kimehetnek uj történelmi csúcsokra is akár,Mo fundája :):):) pedig olyan mint amikor az ember belibben az üzemi menzára,várja a sztraganov bélszintokányt besemel mártással de csak szójafasirtot kap 2 zsömivel , másnap ismét remél,majd ismét bízik,bízik,aztán majd lesz valahogy.....
Simor megy, politika jön,hufkamat megy,adóság nem csökken ????? ,tartalék felélése,ugrópuma vs bolháspuli,szóval igazán sokszínű a világ :)
szvsz helyesen látod....már a 20K is egy vicc lenne...ebben az országban már ami működött, az sem működik, elég csak a napi híreket átolvasni...