Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1312

Re: nincs cím

#589403 gerzion Előzmény: #589399

Tegnap vki hiányolta az eufóriát.

Lám lett 4600-as oti és 20k hati

jöhet(-ne) a korrekció

#589401 Euroman Előzmény: #589399

ezt kívántad??? én örültem, hogy nem nyitott ki a tőzsde, és nem kellett ideülnöm...amúgy semmit nem kívántam, semmi értelme...

#589399 Hathor Előzmény: #589378

Hati 19999

Gyorsan teljesül az újévi kívánságom.

Lassan kis papírokat is húzhatnák tovább

ds

#589398 Waszeitung

Szép őrület lett lett így reggel éhgyomorra...Molly leváltja Otit?

Amúgy van itt jelenleg hatilongos? :D

#589392 Borska Előzmény: #589390

ez így igaz,ők az igazi befektetők,aztán hogy ez további távon is így marad-e azt meg eldönti a jövő,de a spekik alapvetően nem ilyenek,illetve azok nem akik kicsit is akarnak foglalkozni a dologgal,bár néha ez a szándék viszi totál félre az embert

a hosszabb távnál pedig mindig előveszem a hiperszuperfelkapott ázsiát,nézzük meg pl a Nikkeit,aki 2010 tavaszán belevett ,még mindig nincs a pénzénél,vagy Kína,a világ motorja,hm,hm hasonló vásárlások komoyl tőkevesztést okoztak

az idő eldönti jó-e tartani illetve venni az otp-t,nekem sajna gőzöm sincs róla

#589391 Borska Előzmény: #589385

szerintem a fő csapás irányát a komoly fundák adják,ezekből jönnek az általad említett faktorok,azonban teljesen egyetértek veled ,amit leírtál 95% ban hasonlóan látom

az az 5% amit nem igazán tudnék a magaménak vallani :

"elveszett ember a tőzsdén, aki gazdasági fundamentumok alapján akar trédelni" ez az egy mondat

#589390 Fornit Előzmény: #589378

Hát ja, a és a 2ik eset ami távol áll tőlem, ez a +30% után is beleveszek mert jó lesz, stopp nincs, onnan-10%sebaj majd kiűlöm, és láss csodát 6 hónap után ott van neki +10%.

Aki például a februári 4000-es all in otp-jét tartotta tavaly végig 3300 nál is, most 11 hónap után mégiscsak veri a banki kamatokat simán.

annyit azért megjegyezné…

#589389 Borska

annyit azért megjegyeznék usával kapcsolatban hogy ott befektetői hajlandóság jelentős százalékát a saját lakosok rv vásárlásai okozzák,bízva abban hogy a felső vezetőségük megvédi a megtakarításaikat

ellenben Mo-n mint azt Orbán úr többször is kifejtette a lakosság ne tőzsdézzen,nem foglalkoznak az árfolyamokkal,kócsagtoll kalapba tűz azt hadszóljon

legyen csak kilábalás!!!! hisz az életminőség javulás lazán ráférne az átlag magyar emberre,de ez a kilábalás egyenlőre azt az ősrégi ,közismert autópályás viccet juttaja az eszembe,miszerint a sofőr aki hallja a rádióban hogy egy eszement szembemegy a forgalommal a sztrádán ,azt a következtetést tudja levoni,hogy eeeeeegy ???? hisz mind szembejön

...csak tudja eldönteni a kormány hogy melyik kocsiban ül

és hogy legyen hati vonzata is :) ma további menet lesz szerintem ,csupán abból kifolyólag hogy nincs miért esni,jönnek az új csúcsok és a tudatos tréderek stoppjai feljebb kerülnek,én meg továbbra is mozizok és elmélkedek az ééélet nagy dolgain :) :) :)

#589385 rbbj11 Előzmény: #589378

utóbbi években megtanultam, elveszett ember a tőzsdén, aki gazdasági fundamentumok alapján akar trédelni. Pláne, ha ezt indexek kereskedésével teszi, ha már gazdasági alapon kereskedsz, kizárólag egyedi rv-kel érdemes foglalkozni.

Valójában általánosságban a többi faktor együttes hatása sokkal erősebb, mint maga a gazdasági alap. Többi faktor: infláció, likviditás a piacokon, kockázati éhség (ami nagyban függ a többi eszközön elérhető hozamoktól, vö. kötvénypiac!), osztalékhozam, globális tőkeáramlás. És még van néhány.

Nagyságrendileg se írom le, mennyibe került ezt megtanulnom elmúlt 4 évben.

#589383 Euroman Előzmény: #589381

usa világhatalom, bármit csinálhat....mint puszputyin a magyar ugaron....azon túl kuss a neve

#589381 Hathor Előzmény: #589370

1470es S&P nem vicc egy eladósodott USA mellé?

Ott senkit nem érdekel a reálgazdasági sz@rság?

Csak itthon kell ilyeneket nézegetni?

Miért?

Mert ezt nevelték belünk, a síránkozást.

Örüljünk, hogy emelkedünk, meg örüljünk ha erősödik a forintunk szerintem.

Cocordos Szabó Laci is most nyilatkozik a tavaly év elejéről, majdnem államcsőd lett mondja.

NA ezt shortoltam be akkor, ennek az egy shortnak láttám értelmét, de ezt is visszahúzták emelkedőbe.

2008-2012ben gödör. Onnan ki kéne jönni, jövünk is azóta

#589378 Borska Előzmény: #589342

tudod Hathor,én úgy látom hogy kétféle tőzsdei tréder ,spekuláns létezik

1 aki próbál ,lehetőségeihez képest reagálva a gazdaság rezdüléseire irányba állni,legyen az long ,short.... mégha olykor helytelen döntéseket hozva ,megbírkózva a stoppolódás keserű szájízével

2 aki hisz,illetve saját magát hitegeti,mert lehet mondani gondolni hogy megyünk még vagy esünk tovább,lehet sulykolni magunkba a hüleséget,ha nem úgy alakul a menet akkor pedig lehet duzzogni,nemérteni,eltűnni mint az aranyóra a cigányönkormányzaton.Lehet mondogatni évekig,5-10évekig hogy menet van, lesz mert előbb utóbb a bázishoz képest tuti lesz,és akkor jön az én megmondtam :) de lehet az esést is várni,mert a rakétából előbb utóbb kifogy a cucc és akkor hulló kö effekt,és jön a naugyeeee én megmondtam

csak kérdés érdemes-e ? lehet a kétféle magatartás 1-2-5 éves távlaton ugyanannyit hoz,de a második verziónak komolyabb esélye van a végső búcsúra ,a nullázódásra

ahogy én látom , a világ fundája nem igazán rózsás de legalább kézben van tartva ez pedig elég a rallyhoz,simán kimehetnek uj történelmi csúcsokra is akár,Mo fundája :):):) pedig olyan mint amikor az ember belibben az üzemi menzára,várja a sztraganov bélszintokányt besemel mártással de csak szójafasirtot kap 2 zsömivel , másnap ismét remél,majd ismét bízik,bízik,aztán majd lesz valahogy.....

Simor megy, politika jön,hufkamat megy,adóság nem csökken ????? ,tartalék felélése,ugrópuma vs bolháspuli,szóval igazán sokszínű a világ :)

#589370 Euroman Előzmény: #589335

szvsz helyesen látod....már a 20K is egy vicc lenne...ebben az országban már ami működött, az sem működik, elég csak a napi híreket átolvasni...