Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: HUFF

#588422 Előzmény: #588417

Nem tudom, hogy hogyan lesz, de amig ilyen ostobaságok futnak főcímként a mértékadó gazdasági netlap tetején "Ha megszólal Matolcsy, esik a forint" és csak sokadik, elbújtatott sorban írnak ennyit:

"A forint délelőtti erősödése mellett a cseh korona és a lengyel zloty is kezdett visszakapaszkodni valamelyest az euróval szemben. Az utóbbi bő két hét mozgása alapján a forint a középmezényben jár az euróval szemben a másfél százalékos gyengülésével."

http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/01/regreldel130114.png

Ott bármi elképzelhető, ha kellően ráerősítenek a hisztériára és elég sok szereplővel elhitetik, hogy megborult a forint, miközben pont semmi különös nincs, avagy ha van is, akkor csak annyi, hogy mennyivel jobban tartja magát CZK-nál. Az meg, hogy bő két hét(!) alatt akár 1,5%-ot azaz egy egész öt százalékot is el tud mozdulni a forint, amiben még az év vége és az EUR erősödése is benne van, hát ezt skandallumnak nevezni, meg napokon át politikát fűzni hozzá, hát kérem alássan, ez a botrány. Persze, szerintem :)

#588417 Dr. ursi Előzmény: #588404

sztem sem történik különösebb.

egyedül eurhuf lesz gyengébb.

egy darabig.

sztem új sávba áll be ahogy korábban írtam és a 300 (290) lesz az alja a teteje 330 (340) és valahol majd 320 körül stabilizálódik.

ami több szempontból is jó nekünk Magyarországnak.

a hitelesek főleg frankban vannak és mivel ezt az egészet nem a forint gyengülése idézi elő hanem az euró látványos és még scak elején tartó erősödése ezért eurchf is felfelé fog menni és így chfhuf valahol itt vagy inkább 220 körül fog stab.

szvsz.

Re: nincs cím

#588410 Euroman Előzmény: #588399

mindegyik ugyanolyan csontos volt....évek óta én vásárolok be a családnak, ismerem a húsfajtákat, a baromfit meg pláne...egyik sem filé....a filé tescoban 1199-1399 (hetente változó) aldiban 1699-1899....banán Mo-n 399, osztrák Lidl 0,70 Eur....majd dupla ár...

#588404 Előzmény: #588380

Szerintem meg nincs semmi különös sem, éppen az a lényeg szerintem, hogy MOST semmi sem történik, semmibe sem avatkozunk bele és a HUF szépen elválva a magyar POLITIKÁTÓL már csak a normál közép európai gazdaságok módjára mozog, teljes összhangban azokkal (kivéve a hisztifaktort). Én ennek azért örülök, mert ennek mindig is így kellett volna lennie, és ha így is lett volna, akkor például soha nem jött volna létre ebben az országban a devizahitelezés. Végre NINCS szerepe a politikának, politikusi nyilatkozatoknak és végre nem is ezzel foglalkoznak a politikusok, illetve ha megszólalnak, akkor (szerintem nagyon helyesen) azt mondják, hogy a politika NEM fog beleavatkozni az árfolyamba, azaz nincs többé manipulálás, annyi lesz az árfolyam, amennyi, EZZEL KIVÉDVE a spekulációt a forint ellen, amit pont politikai befolyás esetén lehet megtenni, mert akkor várható rajta nagy haszon. Ha egyszerűen elmozog a forint, mert hagyják, akkor semmiféle haszon nem várható egyetlen spekulációval sem. Politikai kockázata már nincs a forint mozgásnak, mert ott az árfolyamgát mindenki számára, innentől ha gyengülnek a devizák, gyengül a forint, ha erősödnek, akkor meg erősödik.

Ennyire szép együttmozgásokban talán csak az a furcsa sokak számára, hogy eddig nem így működött a forint, mert politikai okokból manipulálták és sokan most is sokan ezt várják, illetve hiányolják megszokásból.

Most egyszerűen annyi a deviza ára, mint a térségi devizáké, vagyis végre normálisan kereskednek vele. Ha pedig valamelyik térségi deviza billen, akkor billen a forint is (a hisztifaktorral), amikor pedig erősödnek, akkor erősödik a forint is. Ha nagyok a mozgások, nagy lesz a mozgás a forint piacon is.

Ugyanakkor azt is szeretném jelezni, hogy nagyon elkényelmesedtek a hölgyek és urak és nagyon feledékenyek is. Csak emlékeztetnék mindenkit arra, hogy amikor még volt árfolyamsávok voltak, akkor "A középparitás a sáv 2003. június 4-ei „eltolása” óta 282,36 forint az euró ellen, „erős” széle 240,01, „gyenge” széle 324,71 forint."

Most igazán nem azért mondom, de ugye még ha ezt az adatot nézzük is, akkor is baromi messze van a sávhatár, és ugye a 2003-as(!!!!!) sávközéptől is alig 5%-ot tértünk ki. Ha 2003-ban valaki azt mondja, hogy 2012-ben hisztériázni fognak 5% gyengüléstől, akkor valószínűleg körberöhögik két okból, az egyik az, hogy mindenki meg lett volna győződve arról, hogy addigra EUR lesz és nem forint, a másik pedig az, hogy ha mégsem lesz EUR, akkor nem 5% lesz az eltérés a középárfolyamban és nehogy már 5%-tól legyen hisztéria, hiszen inkább 20-30% kitérést vízionáltunk volna erre az esetre.

Tehát: 5%-ra vagyunk a 2003-ban meghatározott középértéktől, figyelembe nem véve(!) az EUR-HUF közötti inflációkülönbséget 2003-2012 között. Innentől kezdve miről is beszélünk, amikor még mindig ordító REÁL felértékelésben van a forint az EUR-hoz képest, de egyebekben is teljességgel jelentéktelen az elmozdulás?

Azt meg csak végképp csendben, igazán suttogva jegyezném meg, hogy az USD árfolyama 2003(!).01.11.-én 222,11 FT/USD volt, 2013.01.11.-én pedig 222,57... ami szerintem piszkosul nem a leértékelődő forintot mutatja.

#588400 Dr. ursi Előzmény: #588373

ja és ezt a koncepciót támasztja alá eurusd eurchf cfhhuf esete is :o) ezért véleményem szerint a chfhuf csak akkor mehet el (ahogy egyébként usdhuf is) a fel irányba, ha és csak akkor, ha a forint elkezd gyengülni erősödő, vagy stabilan erős euró mellett.

értsd 1,34-1,4-...

#588399 Hathor Előzmény: #588397

A csirke sztoriban annyi a megoldás, hogy egyik csontos, másik meg filézett.

Egy háziasszonynak ezt tudni kell, Euromannek nem.

Nem kell mindenben a rosszat sejteni senkinek.

#588397 Dr. ursi Előzmény: #588385

csak míg a tescós csirke egész életében szenvedett egy ketrecben és puha a húsa mint a vaj csak tele van a szenvedés hormonjaival és toxinokkal, addig az aldis csirke legalább nem vasketrecrácsokon sebezte a lábát hanem műanyag ketrecben éldegélt vagy legalább némelyik látott almot, ezért a húsa keményebb kell hozzá fog :o) nem lehet csak úgy elmammogni.

relatíve boldogabban élt, ezt fizeted meg az árban és azt hogy nem mérgezed magad.

#588395 Ibiza Előzmény: #588387

"Már miért lenne olyan hülye, hogy elmenjen innen?"

nem megy el..csak keres.. az alap pénzének 5-6%-a van magyar papírban ha jól tudom..

tehet szivességet egy esetleges forintbedöntési kisérletnél..amivel máshol megkeresi a pénzét..hiszen ő indította vagy ő erősít rá..ezért le tudja kereskedni..

#588394 Dr. ursi Előzmény: #588387

vágyaik kivetítése :o)

pánikot szeretnének.

kimondottan azt h beigazolódjon az ő elképzelésük miszerint ezen kormány gazdaságpolitikája megbukott.

a tények persze más mutatnak :o)

de hát hadd ábrándozzanak.

ennyi.

#588387 Előzmény: #588369

Jaj igen, azt el is felejtettem írni - de most annak alapján amit most írtál beugrott:

A Templeton maximális mértékben és a Csomolungma tetejéről ürít vigyorogva arra, hogy mi az EUR-HUF árfolyam, mert az őt nem érdekli, a Templetont az USD-HUF érdekli.

Azon meg egyelőre még mindig bőséges 10% nyerőben van pusztán az árfolyamerősödés miatt 2012-ben, ehhez képest az a 1-3 hónapos 2% leértékelődés egyszerűen érdektelen és komolytalan, ilyennel komoly befektető nem foglalkozik, különösen akkor, ha a 2% leértékelődés mellé még mindig 4-5% hozamot is tud szerezni, ami közel zéró forrásbevonás mellett maga a motoroskaszálás iskolapéldája.

Már miért lenne olyan hülye, hogy elmenjen innen? :)

És biztosak vagytok abban, hogy még ha menne is, más nem lépne be?

Az egyetlen dolog, amitől ez a motoroskasza befulladhatna az az, ha megemelkedne a forrásköltség az oldalukon és/vagy akkora garantált hozamszint lenne elérhető más befektetéseken, mint a magyar állampapírokon.

És mivel egyelőre egyik sem fenyeget, nem is értem, hogy mi ez a hivatásos rettegés, amit leadnak egyesek, ha nem csak agit-propaganda folyik belőlük...

#588385 Euroman Előzmény: #588345

azért Ausztriában Billa, zielpunkt, hofer (Aldi), Lidl és Spar nem akciós termékek között max 10-20% árkülönbség... szombaton csirkecomb tesco 538 Ft/kg, aldi 1099 ft/kg, akciósan 999 ft/kg....szvsz ez durva

#588380 Dr. ursi Előzmény: #588251

1. tervezett sztem is.

2. nagyobb része az - lásd. ír papírok és templeton esete - másik része lehet persze megbízási ... sacc max 40 % lehet ilyen amire gondolsz :o) de én inkább csak 20%-ra tenném a 2012-es évben megvett külf állományban ezt az arányt.

#588369 Dr. ursi Előzmény: #588165

semmi hiba.

http://stooq.com/q/?s=eurhuf&d=20130114&c=10d&t=c&a=ln&b=0&r=usdhuf

ha megnézed ehhez még eurusd-t akkor láthatod hogy január 4 és 10 között 1.3 és 1.31 között kolbászolt, vagyis euró gyengébb volt mint most lásd 1.33-1.34 és ezt követheted le eurhuf ill. usdhif csárton is jól mutatja a rózsaszín usdhuf vonal ahogy említett napokban gyengébb volt mint eurhuf.

azaz ezekben a napokban mivel az euró gyengült a dollárhoz képest ezért eurhuf párban az eruró szintén gyengült míg az usdhuf párban a dollár erősödött mivel eurusd le volt.

a csárt mutatja :o) ahogy most is . scak a rózsaszínt figyeld hogy megy alá vagy épp fölé a kéknek.

ugyanez a helyzet eurpln usdpln esetében is és a többinél is.

ebből köv h egy oka van mindennek az euró erősödése.

és nem a forint gyengülése.