Nincs zűrzavar a forint körül , csak probálkozás.
Szép kilátás , szép kilátás , ahol a legmagasabb csúcs 1015 m.
Persze máshonnan , ahol most a forint vásárlás megindult ....
- ugye a "bennfentes " infok alapján könnyű:-))
Nincs zűrzavar a forint körül , csak probálkozás.
Szép kilátás , szép kilátás , ahol a legmagasabb csúcs 1015 m.
Persze máshonnan , ahol most a forint vásárlás megindult ....
- ugye a "bennfentes " infok alapján könnyű:-))
De ki lehet ez az "igazi" szakember?
Matolcsy neve önmagában 5% Ft gyengülés 2 percen belül a bejelentés után, de még akár előtte is , ha nem cáfolják időben és a piac ráparázik a történetre.
Olyan ember kellene akiről a piac elhiszi, hogy szakmai alapon fog ténykedni, és nem egy politikailag rángatott droid lesz, egy ilyen Viktor által távvezérelt bábu.
Ha van ilyen raktáron akkor érdemes lenne minél előbb nyilvánosságra hozni, hiszen ennek örülne a piac, nem muszáj februárig várni vele. Ha nincs akkor térdre imához.
Nemcsak a bejelentés érdekes vsz, bár rövid távon igen, de utána mit fog művelni ott a jegybankban? Nagy kérdés.
Ami még személy bejelentése előtt érdekes, hogy vágják e tovább a kamatot.
Külföldön pedig, hogy mikor jön egy eső hullám, ha hónapokig marad ez a bizakodó hangulat kint az sokat segítene Ft-nak, devizakötvény tervezett kibocsátásnak stb, de marad e, fene tudja.
Egy ilyen optimista hangulatban itt ragadunk 300 körül, mi lesz ha beborul az ég? Meglátjuk.
Kultúrországokban a bennfentes kereskedést sok év börtönnel büntetik. Ennek tapsolni meglehetősen balkáni gondolkodás
Nem akarlak kiábrándítani, de a Ford a legsikeresebb autógyártó volt a maga idejében, és szinte mindenki T-modellt vett, éppúgy mint most iPhone-t.
nekem is lett shortom 296-297-ről ,2 pakk,sőt tegnap már zártam is egyet.
tegnap már tulvett volt.(az én olvasatomban)
most viszont az állt elő,hogy van longom is.
és shortom is,itt 295 körüli nyitásra,mely valljuk be őszintén,útelegáezódás az árfolyam szempontjából.
Noh... Nem tudom mi ez az idő előtti kis zürzavar már megint a forint körül, de most egy kis forintvásárlási hullám indul a részemről.
Menjenek a hegyekre, tiszta időben szép a kilátás onnan!
ja-ja,templetonnal minden forgatokönyv szerint zajlik,nem improvizácio alapján.
alapok menekülni nem fognak.
minden csoda 3napig fog tartani.
azt kizártnak tartom,hogy Tolcsy lesz a választott.-szerintem is ez lesz a mozi csattanója.(meglepődnék,ha nem igy lenne)
a lentebb irt 10-15ft mozgást tudom elképzelni én is max(289-315 tartományon belül)
de legyen is,mert kell a vola.-nekem nagyon.
elfelejtik sokan, hogy a templetonnal volt egy talija tolcsynak és orbánnak ... gondoljátok, hogy ott nem ismertették a programtervet kormány részről... és nem egyeztettek lépéseket, akár közösen is :o))) ugyanmá ! összehangoltan megy minden.
azóta !
el vannak tévelyedve azok, akik azt hiszik, hogy forintgyengülésre majd elkezdenek menekülni az alapok az állampapírokból és megugranak a hozamok :o) más világ van már ! és ezt az okos befektetők tudják.
ennyi.
gyepesedett a gondolkodás.
csak egy sémára tudnak a magyar átlag büfik és elemzőbácsik gondolkodni ?!
túl vagyunk már ezen.
olyan ez mint amikor ford bácsi csak feketében tudott gondolkodni, aztán kiderült, hogy léteznek más színek is :o) persze ford bácsi inkább kivonult minthogy a gondolkodását a piachoz (ami jelen esetünkben a magyar kormány és általa a magyar nép akarata !!!) igazítsa :o)))
sztem jól csinálták..a jegybanki kamatcsökkentéssel keresték azt a pontot ahol a ft begyengül..(ez jó mert ezzel is tudják szabályozni az árfolyamot..attól függően devizát vagy forintot kell törlesztenünk..ez jó lehet a kötvények lejáratához..a monetáris politika az árfolyamszabályozás lenne a dolga mnb-nek..amit a kormány gazdaságpolitikájának a függvényében kell/ene folytatnia..ez középfokú pénzügyi suli második óra anyaga..
tudni kell mekkora az a kamat az állampapírokra ahol még nem vagy lúzer és még éppen veszik..
Írtam párszor én jegybankelnök választására várok egy nagy vakkanást..de kizártnak gondolom matólcsit..ez lesz benne a zsuga.. egy igazi szakember lesz sztem..de aki magyar elkötelezett. napi 10-15 Ft-os mozgások is lehetnek..
akik tudják a valót azok sokat keresnek.. írtam azt is..sztem fidesz infóval fizet..nem lopási engedéllyel mint a komik..így a piac fizeti ki az embereit..ügyes.
Templeton lesz a kulcs..ők tudnának minket "bedönteni" de bedöntési kisérletnél el is lehetne venni tőlük olcsón a zsugákat..ehhez kell egy tökös..és MAGYAR jegybankár..
Nagyon kíváncsi vagyok mi fog ezekben az ügyekben történni ott a jegybankban. A népmese az megy már a duma szinten a dolog, de, hogy a valóság mi lesz az elég homályos.
Lassan már minden lehetséges/lehetetlen eszköz felsorolásra kerül , mellette a fogadkozás a nagy együttműködésről a devizakötvény kibocsátásról ami néhány hete még tabu volt, Tolcsy naponta publikál vmi okosságot a témában stb.
Zavaros. De a piac ugrani fog ezekre a dolgokra az biztos, lesz hullámvasút. :)
Majd aznap figyeld a mozgásokat mikor Viktor bejelenti Matolcsy lesz a jegybankelnök. Na akkor láthatsz parát (vsz előtte is a várakozások miatt, hacsak gyorsan rövidre nem zárja) Ez csak előjáték, még akármi is lehet belőle. Mondjuk mondanám azt annál csak bölcsebb, hogy kinevezze, de magam sem tudom mit gondoljak ilyen előzmények után.
Vsz sanszosabb a gyengülés februárban 320 körül benne látom, erre tippelnék .
De az nem tetszik, hogy a csapból is ez folyik, túl egyszerűnek tűnik, hogy ne legyen benne vmi csavar. :)
Pleschinger nyilatkozata később tovább bővült a Reutersen. Ebben az államtitkár elmondta, hogy a jegybank a következő elnök alatt megfontolhatná a vállalati kötvények vásárlását, a hiteltendereket indíthatna a kereskedelmi bankok számára, illetve államkötvényeket vásárolhatna az állampapírpiacon. Emellett Pleschinger kijelentette: a devizakötvény kibocsátásának időzítését nem kommentálja, de az év első 3-4 hónapja általában megfelelő a kibocsátásra. Egy tranzakcióban 2 milliárd eurónyi összegű értékesítésre lehet képes az ország.
....adott a HUF párok iránya
Teljesen felesleges a riogatás utáni vágy (már a portfolio is visszavette az arcát és szalaghírré degradálta a nagy forintbedöntési ítéletet):
http://stooq.com/q/?s=eurpln&d=20130111&c=1d&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf
Lengyel magyar jóbarát, kéz a kézben együtt jár. Semmi Magyarország specifikus nem történt, a másodlagos hozamok ~11-17 bp között változtak 1-10 éves távlatban, vagyis gyakorlatilag stagnáltak. Mint már írtam, a HUF végre elszakadt a reálgazdasági folyamatoktól és végre a normál piaci árazás szerint mozog, amitől immár teljesen független a magyar gazdaság megítélése.
És ez pont így jó.
Nem mellesleg a hamisított USA költségvetés napvilágra kerülése és egyéb munkanélküliségi adatok után az a csoda, hogy csak ennyivel billentek meg a régiós devizák. De miért kell 1%-tól(!) pánikba esni? Még 280-tól számolva is 5%-on belül maradtunk, azaz ha az lenne a jó középárfolyam - mint ahogy nem - még akkor is 5%-on belül vagyunk.
Miért lenne baj az, vagy pánikra okot adó dolog, hogy napon belül 1%-ot változik egy deviza árfolyama?
Békés unott hangulat mellett napi 1%-al gyengül a Ft, ez nagyon vidám előjel arra az időszakra amikor kevésbé lesz békés a hangulat.
Ravasz a helyzet. Amondó vagyok, hogy 320 első körben. Egy esetet kivéve ha egy abszolút szaktekintélyt sikerül találni a jegybank élére, akiről a piac elhiszi, hogy gátat szab az elmebajnak. Ennek az esélye, hogy egy ilyen ember ezekkel a szellemi fogyatékosakkal összeálljon, hát csekély vsz. :) Esetleg Varga Misit vhogy rábeszélik, neki már úgyis mindegy szénné égette magát eddig is ennyi erővel el is vállalhatná, mégis vmi megoldás lenne. Nem tökéletes , de határeset.
Illetve talán még az akadályozhatná meg ezt, ha a következő hónapok arról szólnak a világban, hogy dax 8000, 8500, 8800, snp 1500, 1550 stb. Na ennek több az esélye minthogy normális ember ezekkel összeálljon, de azért ez sem az a baromi nagy valószínűség.
Hát tudod, az előző kormányok is így gondolkodhattak, hogy a végén még oda zárják őket, ezért inkább megszűntették az Opni-t és luxusbörtönöket építettek magánpénzen. Hiába no, ilyen téren kétségtelenül előrelátók voltak és gondosan megtervezték a részükre legrosszabb scenariokat is.
Mert ugye vagy ők mennek lopni, vagy nem lesz Opni :)
(Abból a lakóparkból sem lett egyébként semmi, tudomásom szerint a méregdrága telken álló épületegyüttes azóta is csak pusztul, a betegek kezelése megoldatlan, a megszűntetők pedig azóta is szabadlábon vannak. De ez már nagyon OFF.)
azért phasztolcsy inkább az OPNI-ba lenne való, mint a kormányba...a németeknél pl. ekkora állat nem lehetne pü. miniszter...talán csak portás a minisztériumban
Ajánlom mindenki figyelmébe a mostani állapotot ezzel a függvénnyel kapcsolatban:
http://stooq.com/q/?s=eurpln&d=20130111&c=1d&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf
Hiszti faktor kiáraz, a két devizamozgás összeér:
http://kepfeltoltes.hu/130111/1150265367untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
That's all folks. Pouvre pouvre portfolio, pedig milyen gondosan megkomponálták és megdizájnolták előre Matolcsy devizaösszeomlasztó vádiratát.
Pedig ahogy Pelikán elvtárs szokta mondani: Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet...
Néha egyébként van egy olyan érzésem, hogy kapnak füleseket igazán nagy büfiktől és időnként ezt be is hintik, csak nem figyelnek rá oda az emberek. Ha például tudjuk, hogy csapkodás várható (márpedig várható) a piacokon, akkor az általam említett (de nem általáam felfedezett) négyzetes hatás miatt sokkal nagyobb lesz a volatilitás Magyarország esetében, mint a térségi országokban. Mondhatni, lehet, hogy egyszerűen csak fentről már látják a hullámokat, és szólnak, hogy tessék kapaszkodni. És itt tartom fontosnak megjegyezni, hogy amig a hullámok csak jobban érintenek minket, addig nem mi hintáztatjuk a hajót.