Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

Re: Fordulat?

#585981 Bendeguz Előzmény: #585967

A december közepi véleményemmel nem zártam ki a lehetőségét a 10-20%-os felrántásoknak. A cég fundamentumait nem ismerem, őszintén szólva nem is nagyon érdekel. Tőlem technikai jellegű ábrákat fogtok látni :)

#585967 Janicroft Előzmény: #585960

Tavaly majdnem év végéig ment a paráztatás az Apple-ben, sorra hozák ki a negatív tartalmú cikkeket, a kákán is csomót kerestek. Az év vége közeledtével, amikor már nem lehetett a szőnyeg alá seperni a nagyon pozitívnak tűnő (mert az igazság csak a gyj-ben lesz) kínai illetve ünnepi eladási adatokat, akkor már megjelentek pozitívabb hangvételű cikkek, ajánlások, stb, miután a fiscal cliff megoldódott, utána meg pláne. Ettől függetlenül Bendegúznak lehet igaza mert a részvény eshet, de szerintem nem fog mert nincs mire esnie. Azt is olvastam hogy az Apple részvény eladások nagy része származhatott abból az okból is hogy tavaly még alacsonyabb adókulccsal tudtak adózni a részvények után elért nyereség után az USA-ban és sokan ezért adták, persze ez akkor nem csak az Apple-re hanem a többi részvényre is igaz kellett volna hogy legyen, mondjuk az Apple-en még úgy is vaskos pluszt lehetett összeszedni akárcsak az utóbbi egy év alatt is hogy valaki 500 környékén adogatta, szóval nem tudom emnnyire lehet hinni ennek a hírsztelésnek.

A lényeg hogy a cég egészséges, chart ide vagy doa, termelik a pénzt őrült módon, 2013-ban várhatóak új termékek, illetve ha midnen jól megy akkor valami nagy innováció is az év vége felé, szóval ezt a szintet én még mindig jó beszállónak tartom fundamentális alapon.

#583388 Bendeguz Előzmény: #583326

egyelőre annyit csinált, hogy betöltötte a kis rést, amit pár napja hagyott. a hírek meg nem jók, ha úgy vesszük, részemről továbbra is eladáson áll a papír.

Fordulat?

#583326 Janicroft

Tegnap napi maxon zárt, lehet jön a fordulat?

Legújabb hírek:

1.: Az Apple kérését hogy 26 Samsung termék forgalmazását betiltsák, a bíró elutasította, ahogy a Samsung kérését is az újratárgyalásra.

2.: A Samsung visszavonja az Apple ellen indított peres eljárását 5 európai országban.

Re: így gömbölyű :o)

#583050 Bendeguz Előzmény: #583027

Ez direkt Neked készült :)

http://i.imgur.com/C96LZ.png

Röviden:

1. A 700-as csúcs és a zöld 520 körüli támasz közti esésből ideális korrekciót hajtott végre a 38,2%-os Fibonacci-szintig.

2. Az első pontbeli visszateszt egy ékben valósult meg, mely további esést mutatott

3. Tovább esett, közben jött egy maci árboc, amiből még további esés volt várható, ennek elérése a piros szakasz végénél várható, ami a korrekcióra húzott Fibo 161,8%-os céláránál található.

4. még rosszabb esetben (illetve shortosoknak jó esetben) a tátongó rés is betöltésre kerülhet.

Disclaimer: uff beszéltem, nem biztos hogy tovább esik, nem vagyok jövendőmondó :)

#583027 Janicroft Előzmény: #582998

Köszi a választ! Jó tudni hogy TA alapon sincs még minden veszve. Érdekes volt olvasni pénteken és a hétvégén a híreket arról hogy milyen rossz a kínai start, nincs érdeklődés az iPhone5 iránt, stb. Aztán jött a magyarázat hogy elő kellett rendelni, ezért nem volt nagy tömeg, de a partnereknél igenis volt.

Ma pedig azt olvasom hogy az Apple történetében először adott ki számokat a kínai startról, méghozzá azt közölték hogy az első 3 nap alatt több mint 2 millió iPhone 5-ös fogyott el, és ez volt eddig a legjobb start Kínában:

http://www.reuters.com/article/2012/12/17/us-apple-china-iphone-idUSBRE8BG02K20121217

Összefoglalva:

hetek óta azért esik a részvény mert nincs innováció; margin pressure, stb, stb; pénteken azért esett tovább a részvény mert nincs érdeklődés Kínában,

most hogy látszik hogy van, ismét valami negatívra kell koncentrálni, ezt támasztja alá a reuters-es cikk is: mégiscsak jól fogy az iPhone, nade a konkurencia az nagyon erős. Ez eddig is ott volt, semmi változás nincs ezena téren!

Kíváncsi vagyok ma emelkedni vagy esni fog-e a papír, a jó hírek hallatán emelkednie kellene, de a Citi-s "leminősítés" miatt -1,6% a premarket, 501 dolláron az árfolyam. Lefelé beszélik nagyon ezt a papírt.

#582998 Bendeguz Előzmény: #582987

A nyakvonal lehet ferde és így a jobb váll is lehet alacsonyabban, bár szerintem ez túl alacsony. Lehet benne még egy erős mozgás felfelé. A 100 dolláros célárat nem találtam a cikkben és szerintem hülyeség. Most még :)

#582997 Janicroft Előzmény: #582993

Nekem nem gond ha te ezt gondolod és ha vannak eltérő vélemények. Csak ne b@sztassátok itt egymást mert annak semmi értelme. Macika, Sly, nektek mi a véleményetek erről a fej-vállról?

#582993 Dr. ursi Előzmény: #582987

hááát én csak olyan amatőr ta-s vagyok erről inkább a nagy gurukat sly-t és macit kéne kérdezzed !

leírtam amit én látok.

a 100-ról meg azt gondolom h meglesz és aztán az még scak az első körös célára a papírnak.

legalábbis részemről.

én így gondolom.

de nyilván vannak akik meg másképp.

szóval irány a guruk :o)))

#582987 Janicroft Előzmény: #582955

Én nem értek a technikai elemzéshez, ezért megkérdezem: az alábbi cikkben található fej-váll alakzat az szabályos, tényleg megfelel egy fej-vállnak? Nekem elég erőltetettnek tűnik de még egyszer mondom nem értek ehhez úgyhogy ne nevessetek ki:

http://seekingalpha.com/article/1067171-apple-a-look-at-the-chart-historical-comparisons-and-academia?source=email_rt_article_readmore&ifp=0

Ha jól értelmezem akkor a fej-váll az egyik legmegbízhatóbb alakzat, de persze ha most emelkedne a részvény akkor érvénytelenné válna.

Ettől függetlenül én nem adom el a részvényt, a 100 dolláros célár pedig nevetséges (ha bejön, akkor is az). Az összehasonlítás a 2000-es évek dotkom lufijában érintett, akkoriban csillagászati P/E értékekkel rendelkező vállalatokkal nekem erőltetett, szerintem teljesen más most a szitu.