19038 short ( első pakk)
Múlt héten 295ön volt, most 291.7.
Olyan nagy pofonok nincsenek éppen, picit gyengül.
Amikor 280ra lejött forint, akkor meg esett Bux. Pincébe rakták egy jó forint szint mellett
Számít ha éppen gyengül a forint?
Csinál egy 292es dupla topot, aztán majd lebukik ismét. ,-)
Hello
Boldog Új Évet mi nden kedves Határidős Tpzsdésnek :-)))
hát most elteretlét a figyelmet minden lefelé ható tényezőről, rózsaszín szemüve felrakva...
forint viszont kijózanítóan osztogatja a pofonokat azért...
Yo reggelt!
Chartom a dupla aljjal halad tovább.
Mondtam korai volt belerajzolnotok két nappal azelőtti képbe.
nem tudom,mert azzal hogy nem a teljes usa költségvetés szigor lépett életbe ,még módosítás lett/van vagyis igy is növekedés dinamikájának rovására kell hogy végbemenjen az egyensúlyjavító folyamat,kérdés ezt mikor veszik észre ,illetve látni akarják-e
mindenesetre rakétákat begyujtották,és ha nem történik hangulatbani változás shortot kell hogy zárjak,kénytelen kelletlen,és fejethajtok a bikának
....meglátjuk
hát egy nap alatt akarják megmenteni a világot.
itthon meg a forint erősen gyengült...igy hova jutunk ...
megjött az usa fundatámogatás a rallyra,szintlépés fölfelé,fázós short.....
Szerencse, hogy tanulva a januári tapasztalatokból múlt pénteken nem vettem fel shortot, az USA híreknek lesz felhajtó ereje a héten...
Sikerekben Gazdag, Eredményes Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Emelkedős BÉT évet! Akarom mondani új évet! Szóljon a Rock&Roll! Irány 20kra! sok kis papir rallyt! ,-)
Topikgazdaként sok boldogságot sikeres boldog új évet kívánok mindenkinek.
mondjuk kedden (01.01) éppen nem lesz semmi:))) majd szerdán:)
Ha a hati eléri a 19000-t letárom a pozit, és várok
Nagyon kíváncsi leszek , hogy 18950 körül milyen gyertyát rajzol 60 percesen. Ha egy szép hosszú fehér lenne bizakodnék
a véleményem ,hogy igen szépen elkaptad a pattincsot !!! én 18495ön fordultam longba,de nem bírtam kivárni az eredményt és ugyanitt vissza is fordultam rá egy-két napra (tanulságos!!!! elhamarkodott lépés volt),ami meleg is volt picit,de szerintem a funda miatt a fel nehézkesebb lehet de ha megvan a megfelelő távolság feljebb húzva a stoppot,leveszi a válladról az ideget
részemről a 18k fölött maradást is csodálom,nem igazán várok további menetet,de mindig tartogat meglepit a bét, ha izmozik akkor stoppolódni fogok.....
mindenesetre a keddi reakció ad némi útmutatást a bét erejéről
Ezután talán 19000-ig elmegy. Itt ismét nagy csata aminek bizonytalan a kimenetele , hogy ki győz
long nyitás 18452 Stop 18660 még karácsony előttről
zárás talán 18800, inkább 19020
Vgül nem zártam.
még várok.
Nagy csata lesz 18300-400 körül , ha legyőzi mehet fel. buxról beszélek. Ezen a szinten fogok zárni. és majd újra nyitom ha érdemes. Véleményed ?
mondjuk 1000pont azért már érdemes pozit felvenni,életem végéig aláirnám ha minden tréd hozna 1000pöttyöt :) ellenben ellentétes irányban tud ideget borzolni:) és eddig (az elmúlt 2-3napban) valóban van/volt némi long érzet, szóval jogos amit írsz ,benn is vagy pozival? esetleg?
Én előre megmondom, hétfőn nem fogunk esni.
Bár emelkedni sem :))
Hosszú ideje nézegetem a chartokat, bizonyos indikátorokat használok. A világ történéseit nem is igazán figyelem, az indexek értékei is hidegen hagynak. A mostani kép az indikátoraim alapján bullis, de mint említettem, bizonyos szint alatt short -17800 alatti zárásnál- párti lennék. A rakéta nálam most kb 1000 pontot jelent. Meglátjuk kinek lesz igaza. Lehet, hogy hétfőn nagy esésre ébredünk, de most én pozitívnak latom Az idő eldönti. Jó szilveszterezést !
"mindenki shortot lát , kicsi a kt , már csak egy jó hír kell és repülünk felfelé,mint egy rakáta "
hm,hm....
fene tudja,én speciel nem így látom,és hogy miért is nem? az nem igaz hogy mindenki shortot lát!!! ha kitekintesz a világba már vagy 3éva brutál gigamega rally zajlik árazva a kilábalást és a szebb jövőt,ami az usa fundákat nézve így utólag némiképp megalapozott ,vagy a német gazdaság produktumteremtő képességét figyelve igazolva is látszik,az hogy Mo ebben a környezetben ennyire képes egy szegénységi bizonyítvány,és ennek ellenére ha jobban belegondolunk és utánnanézünk nem is rossz!!!! hisz az ország recesszióban evickél,és a kilábalás se igazán látszik,hogy ennek most gazdpol okai vannak vahy más az jelen eseben tökmindegy,szóval recesszióba fuldokolva,unortodoxia mellett a bét produkált éves 5,81% plusszt !!!!! ha most párhuzamot állítasz és megkuksizod Dow-ot az éves 6,41% val nem is olyan rossz,sőőőt,ha így nézzük kifejezetten optimistán árazza a bét rv szekciója a kilábalást, nincs itt túlzott pesszimizmus,szerintem abszolute értékén van kezelve a dolog ,inkább kicsit még optimista is....
kicsi piacunk már már a külföld érdektelenségébe fulladva saját lábon állva ellentétesen menne bármivel is? ezt nem hiszem, átételesen minden hat mindenre és hangulatromláskor ,mint egy fiscal cliff ami a világgazdaság növekedési ütemét is levágja, simán szintekkel lejjebb fogja tolni a bétet (már ha lesz !!! de ez a jövő)
jó hirre röpülönk mint a rakéta,ez is szubjektív,mit jelent a rakéta? 300-500pontot? mert végül is az is rakéta,de mit ér ha a hosszú funda -3000? bár sajna ez képtelenség megmondani
a jó hírre pedig a fidesz éra alatt nyugodtan várhatunk,megmondták nekik a tőzsde lónak a f@sza és a magyar ember ne tőzsdézzen,magasról tojnak az árfolyamokra,nem tartják elsődlegesnek a takarékosság és befektetés ezen formáját ellentétben egyéb országokkal, azt gondolják hogy a lakossági állampappírvásárlás megoldja a gondot :) :) :) mosolyogtató
ha van egy szint,egy határ amihez tartja az ember magát,ahogy a Te esetedben ez a 17800 ,az nagyon jó!!!! és nagyon hasznos,hisz komoly buktáktól tud megvédeni a keserű stopp
szerintem bármi is legyen a stratégia ,lényeg a tőke védelme és a profitteremtő képesség,jahh és ez nem menjen az életminőség rovására!!!