Lám, lám, bár van néhány nap elcsúszás:))
Azért ha évesített hozamot nézünk, akkor az +65% a célár kitűzés napjától:))
Lám, lám, bár van néhány nap elcsúszás:))
Azért ha évesített hozamot nézünk, akkor az +65% a célár kitűzés napjától:))
Ez nem gyenge példány, de aki a végén benyúl a szájába és úgy húzza a jégen , hát mit mondjak, bátor. :) Ráharap a kezére sok nem marad belőle.
Igazad van ne ábrándozzak még nyári pontyozásokról januárban. :)
Voltam lékhorgászaton párszor korábbi években, van egy varázsa annak is, jó szórakozás. Jó vastag jég kell hozzá, elmúlt években nem nagyon volt alkalom.
Év végén dec 28-29- 30-án még horgásztam, nem volt befagyva tó sem ahová járok. Azóta befagyott de jégre nem mennék még rá. :)
Folyóvizen végülis lehet most is horgászni Sió , Duna.
Azt hallottam, ilyenkor is jól harapnak a halak lék mellett.. :-)
Vége lehetne már ennek a télnek, mennék horgászni.
Addig is egy jóféle nádi peca:
sztem azért vágják ki egyrészt mert az romlik a leggyorsabban..másrészt vannak benne kemény anyagok..amik leválhatnak..
Kopoltyút azért szokták kivágni mert rossz ízt adhat lének keserű lehet tőle.
Horgásztam egyet este . Nem volt kapás. Jó volt kicsit a karácsonyi lakmározások után a szabad levegőn. :)
Ponty filézést úgy szoktam kibelezem (a feje még rajta van) bevágom gerinc vonalánál ha van jó filézőkésed be tudsz nyúlni a bőr alá és szépen lefejted bőrt aztán gerinc mellett lefilézed.
Vagy a másik verzió, hogy miután lefilézted és feldaraboltad akkor a szeleteket nyúzod le , az sem bonyolult.
Minél nagyobb hal annál könnyebb , ne az 1 kilós zsenge példányokon kezd el gyakorolni. :) Harcsát könnyebb megnyúzni vastagabb a bőre esetleg gyakorlópályának jó ha ilyesmire adod a fejed.
Szia,egy pillanatra mártsd bele a halat forró vízbe,csodát látsz.
Idén filézve csinálom a halászlét, még nem tom h jobb lesz e, de nem egyszerű.. az is benne volt a szakácskönyvben, h a bőrt is le kell szedni a filéről, na azt már nem vállaltam be. Még gyakorolnom kell, mert utána is faragtam le húsokat a csontról. Ja, s miért kell a fejből a kopoltyút is kivágni?
Erre gondoltam még varratként a zsindelyragasztó fölé illesztéseknél :
De nem használtam még ezt sem, neten jól néz ki, de a vízen nem tudom mit mutat. :)
Bonobitot megkapja kívülről, vagy van csónakkátrány külön de azt nem szoktam mert fel kell melegíteni előtte külön macera.
Egyszer ismerőseim csónakkátrányozás közben meg is égették a deszkákat csónakjukon. Úgy olvasztották rá a kátrányt aztán túl jól sikerült. :)
Bonobit hígabb változat simán ecsettel kenhető , kényelmes megoldás.
Belülről akarom a hézagokat tömíteni mert bonobit nem fogja meg a vizet, és már nem a legújabb a csónak. Korábban kender és sziloplaszt volt , nem egy tartós megoldás nyár elejére sziloplaszt összeszárad, vizet se bírja olyan jól .
Arra gondoltam kívülről bonobit, belülről hézagok bitumenes zsindelyragasztóval kinyomva végig, aztán lazúr, aztán újra végignyomni hézagokat zsindelytömítővel, és ha nagyon meg akarom adni a módját akkor az illesztéseket átkenni vmi gumis cuccal ami vízálló varratot rátenni. Aztán esetleg még egy réteg lazúr.
Csak ezt a zsindelyragasztót eddig még nem használtam azért érdeklődök hátha vki?
Találtam egy durva anyagot csónak hézagoláshoz bitumenes zsindelyragasztó, filléres cucc, és jónak tűnik a célra. Csak azt nem tudom ez az anyag leköveti e a fa tágulását csónakban, van e annyi rugalmassága? Zsindely és facsónak kicsit más műfaj. Nehogy szétrepedjen az egész a jó hézagolás után, ahogy elkezd tágulni vízben a fa. :)
Használt vki ilyet, vagy látott közelről? Megoszthatná velem a tapasztalatait.
ejha micsoda akció. Nagy leárazás. telesurf nexave 4,2 m-es 14 k-ért csábító. Nincs igazán szükségem rá, de vonz a dolog :)
Erre gondoltam:
"Kiváló tulajdonságú hézagtömítő, a szilikon bázisú anyagok alternatívájaként szintetikus gumialapú tömítő anyag épületen kívül-belül A DOMOFLEX oldószer tartalmú tömítő, mely majdnem minden felülethez, azaz falhoz, betonhoz, vakolathoz, fához, fémhez, üveghez, bitumenhez és sok más szintetikus anyaghoz alapozó nélkül is tapad. A DOMOFLEX minden időjárásban használható – tehát még esőben is, síkos, vizes felületen is lehet vele dolgozni. lezárja a víz útját mindenhol kívül-belül a házon tömít és zár nedves felszínen is, sőt, enyhén olajos felszínen is használható Tulajdonságok: szélsőséges időjárási körülmények között is tartós rá lehet festeni, vakolni, burkolni rézzel is kompatibilis a szilikonnál kevésbé penészedik akár két évig is eltartható szilikonmentes, a szilikonnál tartósabb átlátszó nedves és enyhén olajos felülethez is tapad bitumennel is kompatibilis - sokcélúan alkalmazható - a rézhez is tapad - szilikonmentes - penésznek jól ellenálló - uv stabil - a legtöbb festékkel felülfesthető - nagyon rugalmas - felújítás után is használható - bitumennel is alkalmazható - tapad minden felülethez, akár száraz, akár nedves Felhasználási területek dilatációs és munkahézagok tömítésére, pl. homlokzaton, tetőn, üvegen, csempén alapozó nélkül tapad pl. fához, betonhoz fémhez, üveghez és a legtöbb műanyaghoz Használati utasítás Az érintkezési felület legyen kemény és tiszta. A hézagokat poliethilén tömítéssel kell kitölteni (a DIN szabvány szerint). Használat előtt tárolja szobahőmérsékleten a tubusokat. Sima felületek lehetnek nedvesek, de ha poros a felület, az legyen száraz. Ha a DOMOFLEX kötések sokáig maradnak víz alatt, előfordulhat, hogy az anyag megsárgul, de ez a minőséget nem érinti. Különösen extrém körülmények között, és néhány műanyag esetében javasoljuk alapozó használatát. Az utolsó simításhoz használjon szappanos vizet. Az éleket ragasztószalaggal alakíthatja (de a szalagot azonnal húzza le). "
Nagyon jól hangzik csak a gyakorlatban ez mit mutat egy csónakon azt nem tudom. Ki szeretném próbálni, de ha vki esetleg használta írhatna tapasztalatokat.