http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsyt_jegybankelnoknek.177792.html
Ámen :-))
usdhuf
...úgy néz ki sínen lesz a dolog
"A pénzügyi válság közel öt évvel ezelőtti kirobbanása óta először jelét adta a Fed annak, hogy rendkívül laza monetáris politikáján végre szigorítani fog - írja kommentárjában Steve Goldstein, a MarketWatch publicistája, reagálva az amerikai jegybank ma közzétett decemberi jegyzőkönyvének szövegére. "
már pedig ha nyomda lassul,és nyoma nincs inflációnak,Mo-n pedig kamatcsökkentés folytköv pici unortodoxiával fűszerezve ,az irány véleményem szerint UP lesz
azért ma valaki nagyon odaállt erőt fitogtatni, hogy nem úgy van az....
Nincs tuti trade, nincs 100%-os nyerő recept. A gyengeségeimmel már a kereskedés előtt szembenéztem, azokat már beépítettem "rendszerembe". A kereskedés közben nem a kereskedést elindító döntésemet kérdőjelezem meg, hanem az azt befolyásolni képes körülményeket tartom szemmel, azokat próbálom meg értelmezni és ha úgy gondolom, hogy kell akkor változtatok a poziciómon.
jó h nem azt irod h használjak stoppot :D
Épp azt teszem, megkérdőjelezem a korábbi döntéseim, igyekszem szembenézni a gyengeségeimmel. Te nem szoktál, vagy neked nincs? :) Tudod néha az ember csak a dugásig tervez, aztán elemez :)
Természetesen a tőzsdén bármi megtörténhet, ezért számítani lehet a felcsúti védő becsúszó szerelésére, de azért mielőtt valaki beszáll egy trade-be, gondolom elgondolkozik azon, hogy vajon miért is teszi ezt azon túl, hogy pénzt szeretne keresni....., és gondolom azon is elgondolkozik, hogy ha nem úgy áll össze a csillagzat ahogy elképzelte, akkor mit fog tenni. Ha mindez meg van, akkor nincs más hátra, mint várni, hogy eljöjjön az igazság pillanata, illetve naponta értékelni a friss információkat, hogy a kiindulóponthoz képest nem következett e be jelentős változás.Dugás előtt kell a fogamzásgátláson gondolkozni, dugás közben add át magadat az élvezeteknek!
Gabi megfogja védeni ne viccelj. :)
Úgy megvédi mint a nyugdíjakat, vagy még "jobban".
Egyébként teljesen logikus amit mondasz, annyira logikus, hogy engem is nagyon vonz ez a spekuláció.
Egyetlen egy esetet tudok elképzelni, hogy ez ne jöjjön be, ha 2013-ban az egész év egy baromi nagy örömködésről fog szólni a világban. Az ellensúlyozhat sok mindent Ft kapcsán. De ennek azért kicsi az esélye.
De tényleg annyira nyilvánvalóan jónak tűnik ez, hogy már szinte ez zavar, hogy túl egyszerűnek tűnik. Ahogy Gufoo is mondja olyan világos, olyan kézenfekvő, hogy szinte túl szép.
Én hosszútávban gondolkodom. Jobban tudok aludni, ha nem forintban van a pénzem. És megalapozottnak látom azt az elképzelésemet, hogy a jó király és hű kormányosa toávbb folytatja unortodoxiáját, amire azért a befektetők kicsit bepöccennek majd. Mert amit szabad jupiternek, azt bizony nem szabad a kisökörnek. A dollár az világpénz, tartalékdeviza, ha nyomtatnak belőle, attól még megkerülhetetlen marad. De apró banánköztársaságunk pénze, ha nyomtatással szaporítják, igen gyorsan fog majd devalválódni. Napersze akkor majd jól ráfogják a gonosz külföldiekre hogy romlásba akarhják dönteni az országot. Még az is lehet hogy behívják a selmecigabit, hogy megvédje a forintot :)
Hát nem is tudom. Valahogy túl egyszerű lenne, túl nyilvánvaló, és túl "szép" ez a 300-320. Jó lenne tudni, hogy csak azért érzem így, mert benne ülök a poziban és már kiszállhatnékom van, vagy ahogy vm mondani szokta, majd az lesz, amire legkevesbe szamitunk. Mar a csapbol is ez folyik...vmivel legalabb fedezni kéne...
"miért? ebből a sávból lefelé nem léphet már ki soha többet???"
De...., de szerintem az nem mostanság lesz. Én reálgazdasági okait nem látom. Ezzel meg egyetértek:"Egy ideig természetesen mehet az a folyamat, hogy gyengül a forint és süllyednek a kamatok, de úgy gondolom, hogy ez egy idő után a Magyarországot finanszírozó külföldi pénzügyi befektetők gyors távozását okozná, és ekkor már egyszerre gyengülne a kötvénypiac ÉS a forint is - ellentétben a fejlett országok tapasztalatával. A hazai QE árazása tehát megkezdődött a devizapiacon, de ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg..."
Szerintem van esély az új csúcsokra eurhuf-ban a következő fél év során.
én nyár végén vettem eleget 278-279-ért....az miért nem volt jó...most illene a **** kormányt móresre tanítani....azért 1 részét eladtam, biztos mai biztos
miért? ebből a sávból lefelé nem léphet már ki soha többet???a tegnaphoz képest már most sem a gyengülés az irány szerintem...a sáv elhagyására írtam,hogy inkább felfelé ,mint lefelé. pedig 276 körül vártam rá eleget, mégsem jutott el addig sajnos...
erről küldtem privit
nem fárasztom itt a közönséget ezredszerre az általam használt platformokról.:)
" ha el is indul valamerre, az inkább gyengülés lesz szerintem..."
Szerintem már a múlt héten elindult.