+többire is stop
"A béke szigetei, ahova 2012-ben is érdemes menekülni: Ausztrália, Kanada, Norvégia, Svájc, Svédország (AKNSS). Csináltam nekik egy mozaikszót, mert megérdemlik. Különösen figyelemre méltó Svájc, aki az elmúlt 3 évben nagyobb gazdasági növekedést ért el, mint bármelyik (elvileg) felzárkózó (valójában leszakadó) kelet-közép-európai ország, és csak Németország tudta megelőzni."
Tudok frappánsabb mozaikszót, amivel azt is kifejezed, hogy ez mekkora csemege, jó a "szádba venni". SNAKS :D
dax shortokkal ki kell várni köv. évet, de hát Istenem
hosszú távon teljesen igaz, de rövid távon nem vagyok benne biztos, hogy a 2. variáció termel jobban
Továbbra is azt mondom, neked van igazad, a piacok felfelé korlátlanok, ezért felfelé mindegy, hogy 30 vagy 60 pont. Viszont nem mindegy, mennyit kell 0-ig finanszírozni, 4 vagy 6 db-ot. Ha csak 4-et, több pozi nyitható azonos tőke mellett. És elsődlegesen nem a letét, hanem a finanszírozás miatt. Vagy 2 pozit nyitsz 6 db-al, vagy 3-at 4 db-al, és ez a nem mindegy...
nekem a daytrade jellegű kereskedésben (forex) csak s&p shortom van és EurPln shortom (nyugisabb, mint a többi carry, de kevesebb is a kamatkülönbözet).
DJI alapján dax csak kb. 30 ponttal lenne jelenleg lejjebb. Mondom, eléggé szétcsúsztak a piaci arányok, devizapiacon is
a csökkenő letétet értem, és korábban itt fórumon fel is vetettem, hogy kevesebb pozival is kijönne nálad u.ez a rendszer, viszont azt nem vettem figyelembe, hogy a leírtnak megfelelően rosszabb a finomhangolás. Ugyanis a pontok összértéke lehet változatlan, de a 60p/-20p felállás akkor is más mint a 30p/-15 (v.-10?). Mégpedig abban, hogy az index volatilitása révén nem u.annyi az esélye a +60-nak, mint a +30-nak. Nem tudom, hogy amennyivel a pozitív oldal ront az eredményen, annyival javít-e a mínuszos tágítás. Ezt érdemes lenne lefuttatni vagy géppel hosszú idősoron, vagy manuálisan ellenőrizni.
cac valóban van nálam is, usa beesett, de mostanra vissza is jött, fura az összes mozgás, sztem túl illikvid bármilyen következtetésre
most szar ránézni a pozijaimra, mert a cac megy lefelé, de a dax meg ugyanott van, hiszen zárva. Gondolom, vagy 100 ponttal lejjebb lenne :)
50 cac longnál és 20 dax shortnál már látványos :D
beszélgetésünk után még gondolkoztam, és átalakítottam kicsit a módszert. A védő cac nem 6 db, hanem csak 4, és ebből 60 ponttal feljebb zárok, de csak egyet, így lefelé a 3 még eshet beker-20 pont, ott zárom, és csúszó 15-el venném újra a négyet. Gondolom, fogod az adást.
Az az értelme, hogy így is-úgy is (6 vétel és felezés, vagy 4 vétel és 1 zárás) 3 véd 1 dax shortot, csak kevesebbet kell venni, kevesebb a letéti igény. És ha a shortok záródnak előbb, kevesebb az üres cac vétel :)