Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#584186 Előzmény: #584097

Cöcöcö, sajnos a te agyad jár már kizárólag a gyűlöljünk mindenkit, aki nem hithű liberálkommunista tengelyen. Én egyáltalán nem azt írtam, hogy "dejófiúk" lettek most, vagy hogy "most aztán erősödni fog ezerrel a forint", hanem azt írtam, hogy VÉGRE IGAZAT ÍRNAK ÉS EZ TÖLT EL ELÉGEDETTSÉGGEL.

Ettől k*vára nem lesznek jó fiúk a szememben, mert ez alsó hangon a minimum, amit meg kellett volna tenniük már legalább egy éve, és ettől még rohadtul le vannak járatódva, hiszen aki azzal tesz stabillá valamit 2012-ben, hogy "soha nem tagadtunk meg adósságfizetést a II.Vh óta", az közveszélyes elmebeteg - hiszen ezt akár két, akár öt éve is el lehetett volna mondani.

Mondhatjuk úgy is, hogy valami szánalmas szöveget kellett előhúzniuk, hiszen teljesen nyilvánvaló az, hogy semmi olyan nem történt most, amitől MOST kellene felminősíteni az országot, de egyszerűen már nem volt tartható az, hogy "negatív a kilátásunk". És erre akkora bullshitet löktek ki, hogy ennél már az is egyszerűbb lett volna, ha azt írják:

BOCS, TÉVEDTÜNK.

#584185 Előzmény: #584093

Így van, nézzed meg a Forint árfolyamát, vagy az OTP-t ez a döntés sem érdekelte őket. Pontosan semmiféle hatással nincs a piacra. Nem tűnt fel? :)

Egyebekben, ha elolvasod az indoklást, magad is megláthatod a baromságukat, amikor például azt írják, hogy azért minősítik fel az országot, mert a "II.Vh óta mindig fizettünk". Ha ezt valaki 2012-ben képes minősítésként leírni, az saját magát járatja le.

És már tényleg elnézést kérek érte, de én tényleg képes vagyok azért ÖRÜLNI, mert Magyarországnak jó lehet valami és képes vagyok bosszankodni, amikor valaki, vagy valami árt neki.

És ez ügyben emlékeztetnék MINDENKIT arra, hogy azok az érvek, amiket most a stabilitáshoz hoztak, azokat én szó szerint és régebben leírtam, ebbe beleértve azt, hogy éppen rezsimtől, kormánytól függetlenül ebben az országban csak egy dologban lehetett biztos külföldi befektető: MINDIG visszafizetjük kamatosan a pénzt és fel sem merült sohasem, hogy megtagadjuk a fizetést. SOHA. Inkább az IMF-fet is behívják a csinonvnyikok, de arról szó sem lehet, hogy nem teszünk eleget a fizetési kötelezettségnek.

Vagyis MOST, amikor végre elismerik mindezt és azt mondják, amit szerintem mondaniuk kellett volna, akkor miért ne lehetne ennek ÖRÜLNI?

OTP UP! - ot hosszabb távon továbbra is tartom, de ezt inkább a tegnapi saját megerősítő besorolása alapján mondtam, hiszen ez most csak plusz egy érv amellett, hogy ez a legjobb bankok egyike Európában, de talán az egész világon is. Például képes profitot is termelni és működik. Előbb-utóbb jópár embernek fog leesni, hogy ez mekkora érték és hogy ebbe érdemes pénzt rakni.

#584100 banyaiz Előzmény: #584097

Illetve nem kritikájával , kritizálásával , nem ugyanaz. :) A kritikájukkal nem ártana érdemben foglalkozni. Vannak olyan alap megállapítások amiket nem ártana megszívlelni.

Na mindegy ez most már 2014-ig nem nagyon tud megvalósulni vsz. Nincs már rá mozgástér sem időben, sem a költségvetésben választás előtt. Szóval itt már a kocka el van vetve ebben az ügyben.

#584097 banyaiz Előzmény: #584093

Látod Ricsi ezért kínos hülyének lenni, hülyeségeket beszélni. Mert ahogy te is most mondod ez elég hamar visszaüt. Egy rugóra jár az eszünk ma úgy látom, mert én is gondoltam erre, hogy most akkor jó fiúk a minősítők és éppen nincsenek lejáratódva?

NGM-ben nem a minősítők kritikájával (még ha van is benne időnként igazság) kellene foglalkozni.

Azon kellene inkább ott az NGM-ben elgondolkozni, hogy mi a lóf-t keresünk a befektetésre nem ajánlott kategóriában, és mi az ő hatáskörük abban, hogy innen kikerüljünk már végre. Üdvözlendő lenne. :)

#584093 Ricsi Előzmény: #584089

Nono fiam, 2-3 hete elmondták, a minősítők már lejáratták magukat, senki nem figyel rájuk, és nem is érdemes. Vagy ez csak leminősítés esetén igaz??? :D:D:D:D

#584089 banyaiz Előzmény: #584073

Stabilan bóvliban megerősítettek minket. Ez már valami. :) Jó annál jobb mintha tovább nyomtak volna a posványba mint S&P tette.

De érdemes elolvasni amivel kommentálták a döntést.

"A" kategóriától még messze vagyunk, oda kell(ene) idővel megérkeznünk. Hosszú idő lesz attól tartok.

#584073 Előzmény: #583859

Wazze, estére felminősítették Magyarországot is (negatív->stabil), de érdemes megnézni a liberálkommunista médiumokat, azt a döbbenetet, hogy "ez hogy lehet", azt szavakba sem lehet önteni :) LOL :) OTP UP!

#584068 Tbarna Előzmény: #584057

Jó nap !

Kissherceg

Ez a honlap maghaladja tudásomat. Hogy tudok pirvátban kérdezni? Miért villog ez a vacak? És egyáltalán! Mi újság? Vannak még itt régiek?

#584057 Kissherceg Előzmény: #584049

itt a meghúzás oka:

"Megerősítette Magyarország szuverén adósosztályzatait csütörtökön a Fitch Ratings, a besorolások kilátását pedig negatívról stabilra javította. A nemzetközi hitelminősítő jelenleg "BB plusz" hosszú távú besorolással tartja nyilván a magyar államadósságot."

#583859 Előzmény: #583731

Ühüm, gyakorlatilag stabilnak mondták ki a bankrendszert, egy szem (a nagyokhoz képest) kisebb intézménynél pedig marginális rontást adtak.

De ezt miért nevezik "leminősítésnek", amikor a hírben az szerepel, hogy az összes nagy bank besorolását megerősítették, ebbe beleértve az OTP-t is?

#583794 Csusza Előzmény: #583731

Fene tudja, végülis otp-t nem bántották. (most még?)

Akár még pozitívan is lehetne értelmezni. Szvsz.

Holnap egész nap nem leszek gépnél, remélem nem tapossák meg...

#583660 Csusza Előzmény: #583657

Nem vagyok már olyan ugri-bugri, lenyugodtam, tudok várni. Bár most már kezdem unni... :-)