Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: HUF "gyengülés"

#583621 Dr. ursi Előzmény: #583579

ja. mielőtt valaki rámront nem holnapra írtam :o)

jelenleg 280-290 sáv van.

a hámhúsz tavasz körül

#583579 Előzmény: #583571

Paradox módon ha 300-340-re elengednék az EUR-t, akkor mindenki belépne az árfolyamgátba, ami viszont azonnal forinterősítő hatást váltana ki, vagyis magától visszamenne az árfolyam :)

#583571 Dr. ursi Előzmény: #583514

a helyzet az h pár hónapja már csak egy megoldáscsokor van a gyengítésre.

mely szerencsére mind magyar kézben összpontosul :o)

a csokorban egy gyakorlati virágszál van: a huf leértékelés; a többi szál kormányzati kommunikáció lehet, és nem utolsó sorban néhány szál ekb-hez hasonlatos mnb-eszköz :o)

ennyi.

ezek közül sok be lesz vetve, mivel az exportot mindenekfelett támogatni kell mindenféle szempontból és érdekből.

ezért terelik a devizahiteleseket az árfolyamgátba.

-

szvsz.

320 körül fog majd beállni és sávozni fog, alja 300, teteje 340; persze lesznek kiszúrások erre is arra is.

#583529 Előzmény: #583517

Én elég demagógnak nevezném az un. gyengítő kockázatokat, ezt csak megszokásból mondják fel, de szerintem már maguk sem hisznek bennük.

#583514 Előzmény: #583422

Már sokszor elmondtam, hogy havonta jelentős összeget váltok át EUR-HUF vonalon, számomra tehát nagyon nem mindegy az árfolyam. Ráadásul FX-en váltom le, hogy ne hízlaljam túlságosan a bankokat :)

Érint tehát nagyon is a mozgás, csak éppen nem DT vonalon, mert az nem érdekel. Engem csak a trendszerű éves változás érdekel, mert az számít a számomra, ott meg azt látom, hogy azért, mert néha NAPOKRA visszatesztel egy kicsit az árfolyam, attól még brutálisan erősödött tavaly óta, ráadásul továbbra is fel van csavarodva nagyjából a 280+/-3,5% árfolyamra, de annak is inkább az alsó részére.

Számomra és szerintem (valamint például a zsidayk számítása alapján) a minimum 300 Ft/EUR lenne normális árfolyam, tehát minden, ami az alatt van, az szerintem túlzottan erős.

Nyilvánvalóan vannak a tőkepiacnak grafikonjai, elemzései, rövid távú változási trendjei, de azok engem nem izgatnak, mivel engem csak a váltáskori árfolyam érdekel, és különösen ennek az évekkel későbbre vetítése. Ezt most visszanéztem, és azt kaptam, hogy idei évben átlagban 286,13 jött ki EUR/HUF FX váltásra. Most őszintén, szinte pontosan ennyi ma is az árfolyam, még 1%(!) sincs az eltérés ezzel a kiugró forgalommal. SEMMI meglepő nincs a számomra és egyáltalán nem látom a "gyengülést".

Az egy teljesen más kérdés, hogy okát sem látom, hiszen elismerten 3% alatti hiány lesz jövőre, 3,5% inflációval(!), csökkenő adósságállománnyal és finanszírozási igénnyel, ami még mindig brutális arbitrázs profitot biztosít a külföldi befektetőknek, akiknek ugye igen komoly mennyiségben kell ehhez forintot venni. Megkaptuk a "stabil" minősítést is.

Tudsz okot mondani arra, hogy mi gyengítené a forintot TARTÓSAN, avagy TRENDSZERŰEN?

#583490 Sumér harcos Előzmény: #583489

na,nézz oda...

ebben egy kicsit elmerülök valszeg,átnézem őket.

mindenesetre köszi meglátást,ha lesz belőle vmi részemről,ha nem:)

#583489 rbbj11 Előzmény: #583488

érdemes megnézni nem csak euroval szemben, mert euró ugyebár brutál bullban van.

GBP-vel és USD-vel szemben szignifikánsan törte hetesen az emelkedő trendeket. Természetesen csak shortban érdemes gondolkozni vele, hisz carry. Majdnem annyit hoz, mint eurhuf

#583483 rbbj11 Előzmény: #583479

perpill azon mérgelődöm, hogy a ma nyílt 289.2-es shortot kistopolták nekem 289-en....azért raktam olyan szűkre a követést, mert megijesztettek reggel, hogy a végén kori nélkül tépnek 298-ra....

Nyitottam helyette egy charton biztonságosabbnak tűnő, de kevesebbet hozó carryt, eurzar shortot.

#583476 rbbj11 Előzmény: #583473

284.9 nem csak sávtető, hanem a háromszög felső szára is, amiből naposon kitört. Ha 2 napon át a háromszögben zárna vissza, azt nehezen tudnám értelmezni, és bár nem igazán adnám fel a gyengülési elképzelést, de mivel megszűnne a long belépési okom, kistopolnám a pozit a biztonság érdekében.

#583473 Sumér harcos Előzmény: #583470

http://dm.quaestor.hu/12alltemplates/piacok_es_arfolyamok_deviza/eurhuf_20121218.jpg

tehát a régi sávtetőre,és nem a 200 naposra várod a tesztet és go...

a Te elképzelésed is belefér,nagyon is.

kanyarok és 4-6hét,298

és honnan adnád fel ezt a 300 környéki teoriát,ha véletlenül egyszeri megbizás,váltás volt ez a tegnapi játék?

gondolom pl. 284.9 alatti zárásnál,akár 1-2napon keresztül.