Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#580939 hosszhuszár Előzmény: #580938

LEhetséges, én az utakon szedtem össze, amit tudok....

vízre felúszás esetén sem sok mindet lehet csinálni, csak kormányozni.....fék, gáz el, nem játszik.....

#580938 Kriszti@n Előzmény: #580936

jégen minden mindegy, kivéve,hogy ne taposd a féket, habár az absnél már ez is mindegy...egyszer nagy tempónál m3-on esőben úgy felúsztam , hogy addig azt hittem van rutinom...van is , de ilyen váratlan helyzetekre csak tesztpályán lehet(ne) felkészülni.nem hiába adnak kint a nagy teljesítményű autókhoz 2-3 napos vezetéstechnikai tréninget...

#580934 Kriszti@n Előzmény: #580932

nem értek hozzá, ezért is kértem itt tanácsot. sokat megyek gyorsan, és ha nem biztonságos, akkor nem kérdés a csere, bár laikusként én sem cserélném.

#580933 Előzmény: #580931

Menj ki vele egy tesztpályára, ahol van jeges út szimulálás, és csodálkozz.

Nem akkor van gond, amikor nincs baj, hanem akkor lesz sokkal nagyobb gond, ha baj van. Egyszerűen nem tapadnak rendesen egy bizonyos idő után a gumik és ezen semmivel sem lehet (nem akarnak?) változtatni.

#580931 KawaBazsy Előzmény: #580927

Én inkább 10 év után cserélnék le egy gumit, anyámé 11 volt, azt kidobtam. Tavaly a motorra vettem használt gumit mert épp a bontóban voltam egy alkatrészért, amikor láttam, h hátul kifigyel a vászon (sportgumival vettem, azok ilyen gyorsan kopósak). Volt nála egy grt gumi, 6 éves volt, elmentem vele a Riviérára 2 személlyel, szarig pakolva, 8K kilométert tettem bele, s nem volt semmi baja.

#580925 Kriszti@n Előzmény: #580921

régebbi autón volt, 4 évet állt pincében. 1 repedés nincs rajta, a futófelület 95%os...(lehet benne 5-6000km kb)

#580924 Kriszti@n Előzmény: #580917

nem méretbeli eltérés van a gumiknál, csupán annyi , hogy a hátsók kb 50%, az elsők 90%-os mintával vannak.(kaptam egy csúnya defektet az elején, és párban lecseréltem őket még a nyáron.) egy márka, egy típus és méret.defektmentes michelin pilot 3 volt a nyári, a téli defektmentes conti..én még olyan autót nem láttam amin minden gumi egyformán kopik. tehát ha kopik az egyik tengelyen lévő 2, akkor sem 2-t vegyek hanem 4et?mert ő ezt mondta:) ha politikus lennék meg is tenném:)

sztem a guminál nem csak…

#580921 Ibiza

sztem a guminál nem csak az idő számít hanem milyen körülmények között használod hogyan tárolod.. mennyit van az erős napon..a talajtól is függ..a gumit is jól le kell mosni nem csak a kocsit.

Ha repedezik (főleg az oldalán) vagy be van keményedve..esetleg a futófelületről darabokban jön le..akkor cserélni kell.

#580917 hosszhuszár Előzmény: #580905

Összkerék hajtásnál, célszerű, sőt kell, hogy egyforma magasak legyenek a gumik( / méret, szélesség),m mert a 4 kerék hajtásnál, ha jól tudom, keresztbe is figyel mindent.

ha nem, szerintem elég 1 tengelyen azonos magasság, viszont, bebolondíthatja az esp, asr, abs kombót, ami nem biztos, hogy jó...

gumisok, tudják, mik a váltóméretek, ezeket ajánlják, és teszik fel....

ez a gumis, annyira nem volt hülye, kicsit azt is láthatta, van rá zs, akkor gyerünk...

gyorsan jársz, az 5 éves gumikat cseréld szerintem....

#580910 Kriszti@n Előzmény: #580906

igazság szerint én 1000! km-t mentem 3 év alatt.(2006os 5000km van benne összesen) szeretem,de nincs időm rá, így többet én sem veszek,legalább ez nem (sokat) veszít az értékéből, de bármikor ránézek megcsodálom, és egyúttal sajnálom a zsák pénzt ami benne ál...életforma ez is. van olyan haverom ,aki egy hónapja még motorral járt, kocsija sincs pedig megtehetné....

#580906 Ricsi Előzmény: #580905

Igen, ritka az olyan, hogy csak karcolódik a fényezés. Csak valaki írta 25K-nál nem kell drágább motor...