680? Az szép lenne :)
az sok sztem,kva nasdaq nem longol azzal fedeztem,fedezek egyiken
Én úgy látom mégiscsak aranyból vették ki a pénzt.
Elvileg most 7680-ig szabad az út, én most nem shortolok.
ma felvettem a adx et is indikátorok közé,princ hogy állsz?
tegnapi dj longom szar de shortolom is már:)kidobom feljebb ha megy,ha meg esik szép lé,580-600usával lehet meglesz
na itt volt sc sztem...
mondjuk majdnem 100as RSI napin indexben nem semmi... :)
itt talán érdemes lenne higítani
http://www.chartcenter.hu/forum.php?jump=160&selectforum=672#cid_18943
a tegnapi cetris ígéret ))
Szerintem meg nem, mert éjjel történik valami japánban, reggel meg itt állok shortok nélkül, és gap down 100 pont mondjuk...
de ha ilyen longos állásban kistopoltad volna az összes dax shortot, és annyival kevesebb cac longot nyitottál volna, ugyanott lennél, nem?
Ha pedig visszafordul az index, akkor is zárhatnád a cac longokat, és megnyithatnád újra a dax shortot. Sztem ez u.az lenne, csak kevesebb tőkét igényel az egész.
A margin lényegtelen...
nem írom le, mennyi most, mert akkor lehet számolni, legyen elég annyi, sokezer százalék. Sosem zárok rossz pozit, illetve ha igen, annak célja van.
a). Az egész eredője (cac-al, mindennel) nyerő.
b). Mondjuk van eladásom dax 2 db 7000-nél. Akkor a felét lezárom 7030-on, a másik felét 7 230-on. De ez nem végleges zárás, mert...
a két zárás eredménye 7 130, a piac most 7 230. Teszek rá egy csúszó eladást 2 db-ra 80 pontra. Azért ennyire, ez már elég sok (mondjuk mostanában nem, de általában), és így majd újra megnyílik a shortom, de sokkal jobb helyről. Ha 7 230-ról fordul vissza, akkor is 7 150 a short nyitása, tehát hoztam rajta 20 pontot. Ha meg megy felfelé, akkor feljebb nyílik meg, annál jobb, minél feljebb...
Pl gondolj bele, van 2 dax eladás 7000-n, és vannak cac longok. Lezárom a dax shortokat, és nem fordul vissza, akkor a cac longok kitermelik a dax-on szerzett veszteséget, és még nyerőt is produkálnak. Akkor zárom az egészet, és elteszem a zsét...
most már jobban értem.
De ebből következik, hogy mindig trendirányú a nettó pozicionáltságod. Az mindegy, h. pl. long trendben vannak shortjaid is, de nettó long az egész eredője. Ha így van, akkor csak azt nem értem, miért nem zárod sávosan a rossz pozikat? Ahogy a felét lezárod a rossz iránynak, úgy köv. lépésben lezárhatnád a másik felét is. Persze ennek megfelelően kevesebb fedező pozi is kéne. Kevesebbe margint igényelne és ugyanott lennél.
Jah, és a teljes tőkére vetítve jelenleg van 5% vesztőm. Persze, ebben benne vannak az eddigi nyerők is. De a valós életben így számolom, ha minden záródik, majd lesz nyerő rendesen. Előbb-utóbb minden trend megfordul. Ha meg nem, akkor a cac longok megtermelik a nyerőt.
Miket olvasok???
Én évi 50%-ot akarok megcsinálni, ti meg 120-at? Ezt én komolyan nem értem. Fiatalok vagytok, előttetek az élet.
Elindultok 10 000 Eur-al, akkor 5 év alatt lesz 80 000 Eur belőle. 5 év múlva az évi 50% már 40 000 Eur, havi 3 333 Eur, ami kb 1 milla.
Tehát 3 milla befektetéssel, és 5 év munkájának befektetésével lehet keresni havi 1 millát. Ez kevés?????
rbbj: A rossz irányba menőt zárom gyorsan, pont azért, hogy ha fordul, akkor kicsi legyen a veszteség, és így könnyen nyerőbe keveredjek. A cac long is máshogy működik, nagyon bonyolultan kereskedem, de nem tudok mindent leírni. Összeállt egy teljes kereskedési módszer, dax csökkentéssel-növeléssel-zárással, és cac növeléssel és zárással.
Pl, veszek 4 cac-ot 3 400-on. Akkor, mint írtam, 30 ponttal feljebb lezárom a felét. Majd, ha még megy felfelé, veszek még 2 cac-ot, aminek a felét szintén lezárom 30 ponttal feljebb. Ha jön lefelé, akkor nullában zárok, ha megy felfelé, akkor megint veszek kettőt, a felét zárom, és így tovább. Előfordul, hogy emiatt 2 dax shortra van 4-5-6 cac longom, és ha még megy felfelé, akkor a cac longok a teljes pozit - dax és cac együtt - nyereségessé teszi.
Ez is a módszer egyik lényege.
Aztán van, amikor shortban vagyok, mondjuk 7 400-ról 2 dax short. És veszek mondjuk 4 dax-ot, mert a napi mozgás azt mutatja (tegnap este is vettem 450-en, amikor amerika elkezdett kilőni. Ennek a felét zárom valahol, mondjuk 30 ponttal feljebb. Ebben az esetben lesz 7 400-ról két shortom, és egy pozim, ami 7 450-en vétel, 7 480-on a fele zárás. Ha most innen felfelé megy, akkor nem történik semmi, van 2 short, 2 long. Közben, ha a rányitott cac long kitermeli a nyerőt, a teljes pozicsoportot zárom.
Ha elindul lefelé, akkor a long másik lábát lezárom 7 420-on, így a teljes pozin 0 az eredmény. VISZONT..... Amikor léptem, 7 450 volt a dax a 7 400-as shortomhoz képest, most meg csak 7 420. Tehát sokkal szebb állapotban van a shortom.
Szóval, mondom, sokféleképpen kereskedek, sok-sok lépést teszek. És mint valaki látta és megértette, az egésznek az a lényege, hogy védjem a tőkémet. Illetve csökkentsem a veszteséget, mert az nálam szinte mindig van. De aztán minden nyerőbe fordul. Vagy egy része nullába, a másikon meg már alig lesz veszteség.
Nem tudok mindent leírni, nem tudom elmagyarázni, de hidd el, jól működik.
Jelenleg van nekem 15 dax shortom, és 20 cac longom. De nyitva csak 5 dax short van A többi fedezve van dax longgal, ahogyan írtam kicsit feljebb), és 20 cac long. Ezért tőlem emelkedhet, amíg akar, bajban sosem leszek...
És hányan örültünk kezdőként a 1x-2x-3x -nek...és hányan sírtunk a végén.
Princ, azt javaslom tanulj meg nagyon kevés pénzzel csinálni heti 20-30-40-50-stb pontot fixen. Olvass utána milyen stratégia fekszik neked a legjobban és kövessed. Realizáld az előre célul kitűzött profitot és ne bánd a meg nem keresettet. Ha heti 50 pontot elcsípsz (ami napi 10...) az havi 200, ami 1 kontival is számolva 200€ ami kb 60k HUF havonta...ez nem elég kezdetnek? Ez évi 720...És nem gondolom hogy ez egy lehetetlen cél. Ha meg már stabilan megy akkor nyomhatod 2-3-4-el
Amennyiben nem realizálod a célul kitűzött profitodat akkor ez a stoploss nem használásának az ellentéte...még egy picit-egy picit- egy picit- egy picit- egy picit- egy picit- páff...
Fegyelem...fegyelem....fegyelem. És havi max 10%