dax napos mfi 82
dj rés lesz betöltve naposan ...kb a 118-167,macd is fent lesz és a bollinger is..erre megy a dax 530ig vagy tovább
igaza van macinak, dax mozgását alapvetően a 30 rv ereje adja meg, semmi más nem fontos.
2éve volt egy nagyobb sp esés ,amikor vki nagyobb mini sp-ket tolt rá nagy mértékbe napon belül,utána vezették be a limitet a napra usába 1x meddig eshet..akkor az mi volt?
mindenki. Láthatod a grafikonon. Nincsenek is túlértékelve, legtöbb historikus P/E-n vagy alatta forog.
Lakossági emberek is havi megbízásra be vannak állítva: minden hónapban x euróért dollárért vesznek alapot. Mert máshova nem tudják a havi megtakarítást tenni, ami hoz 1-2% feletti hozamot
az is dax követő vagy mi
vagy hogy gondolod majd esik mert a többség adja? )))
a marktermeker meg nézi mi?
hát nem fiam
kifacsar )))
7580-7600-ig nem piszkálnám a shortot a daxban
de ha valakinek ez a mániája hát rajta 3 hete menetel fel szépn ))
indexre ember 4 számjegy,mert cfd úgy veszik a bankok is mint a rv-ét..ki nem szarja le éppen melyik összetevője hova megy,okosabbakat is beszólhatnál itt mert csak okoskodsz holmi szarral
és sztük itt ki fog venni részvényt?ilyen árakon,ilyen labilis állapotba
a dax 30 papírból áll
mi az hogy indexre érted?
ember!
)))
az a nagy büdös helyzet, h. nincs hova tenni a sok pénzt és még nyomtatnak is hozzá.
EU-s költségvetési vita úgy tudom áttolódik jövő évre akkora a nézetkülönbség. A bankunió hasonló, de vsz még nehezebb téma. Költségvetésben muszáj megegyezni, de bankunió vsz elég messzi téma.
De ettől persze ilyen olyan hírek mindig jöhetnek bármelyikről, közeledtek távolodtak az álláspontok.
Usa költségvetés ott pedig Obama karácsonyi ajándékot ígért. Hogy lesz e belőle vmi ki tudja.
Ha kirázás lenne, szerintem nagyobb lenne a volatilitás.
Inkább aranyban érzem a kirázás szándékát, vagy azt, hogy onnan vesznek ki pénz egy esetleges részvénypiaci rallyra?
ad hoc, minden nap tépik a szájukat róla, már legalább 3 kül. napon ralliztunk arra, hogy na ma valszeg megyegyeznek. Teljesen mindegy, mikor egyeznek meg egyébként, mint ahogy a görögöknél is minden hír csak emelkedést okozott a rv-indexekben
Megmondom őszintén, az elmúlt 2 hét dinamikáját és az éves indexemelkedéseket elnézve, rég láttam ekkora elmebajt, ami itt folyik. De nem baj, ez a pénznyomda hatása. Ha egyszer következményei lesznek, és lesznek, ahogy a korábbi nullás amcsi kamatpolitikának is lettek, akkor olyat néz majd a sok mostani vásárló alapkezelő és bank, hogy a szemük kiesik.
De addig még évek telhetnek el. Akár évtized is.
annál jobban fog és hitelenebbül de ezt neked kéne tudni,indexre értem
és pontosabban melyik papírból
megy egyik se esik már jó rég
amúgy nekem úgy tűnik sok a shortos és próbálják kirázni őket pláne daxba