Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: Alacsony alapkamatot végre

#578061 Dr. ursi Előzmény: #577974

at majd fordít :o) sajnálom h nem tudom pontosan és érthetően megfogalmazni amit közölni akarok.

at jól fordította le.

előbb van a beruházás.

ez természetesen első körben saját forrásból tehát vállalati megtakarítás vagy egy ember megtakarítása aki belevág valami vállakozásba.

második körben - ez már olyan cégek amik jól prosperálnak, likviditás stb nem gond - jöhet képbe az ólcsó ft hitel 4-5 %.

a beruházás munkahelyet teremt.

jó esetben termelőt.

aki dolgozik ott jövedelmet kap. amit megtakaríthat v elfogyasztaht.

itt is első körben a saját forrásból tehát jövedelemből való fogyasztásnak kell játszania, s utána lehet szó esetleg ólcsó ft hitel, de csak mutatóba fogyasztásra.

-

nem érek rá.

elnézést.

#578030 Ibiza Előzmény: #578015

a kínaiak tökéletesen beszélnek angolul ha megcélozzák a német piacot akkor németül.. gesztusként elég nekik pár kínai szó mondat..inkább a tárgyalási stílusuk más..de alkalmazkodnak..az apró gesztusok és a kölcsönös tisztelet az ami sokat számít nekik..rangkórságban szenvednek..igazgató csak igazgatóval tárgyal.. ha mondjuk igazgatóként egy alacsonyabb beosztású emberrel tárgyalsz akkor már zavaróan alázatosak..

attól függ milyen poziban vagy..mindig a vevő a király.. ha ők akarnak neked eladni akkor megtesznek ezért mindent.. mostanában voltam pár szakkiállításon tapasztaltam..

Oroszok is beszélik a nyelveket.. ott is a gesztus az ami számít..

A spanyolok és franciák azok akik nehezebben beszélnek más nyelvet.

Egy normális tárgyaláson senki nem ragaszkodik a saját anyanyelvén történő tárgyaláshoz..mert az előny..agyát nem foglalja el az állandó konverzió..

A jó tárgyaló pl ha némettel tárgyal akkor németül lazítgatja a tárgyaló felet..milyen volt az út..a szállás..ha jobban ismeri akkor a család.. utána átváltanak angolra.

#578011 lagwagoner Előzmény: #577987

Arról nem is beszélve, hogy az alacsony bérszínvonal vezetett a hitelfelvétel megugrásához (hogy növeljék az emberek az életszínvonalukat).

#578006 lagwagoner Előzmény: #577969

"A béreket a megtermelt jövedelmekből szabad csak emelni."

Persze, csak ahhoz képest, hogy a vállalatok a 2000-es években mennyire baromira jól jövedelmeztek, ehhez képest a dolgozó nem részesült negyed annyira sem mint egy német munkavállaló. És most lenne képük csökkenteni? Tudom én, beb@szott nekik is a hitel, meg a kereslet visszaesés. De nem a dolgozó vetette azt fel.

Ha a 2000-es években a nettókat felvitték volna 3-400 000-re, majd most vissza 200 000-250 000-re akkor azt mondom, hogy jól van a piachoz igazodva dinamikusan alakul a bér is. De azt hogy amikor jol megy, a dolgozó semmit nem kap, ahhoz képest amit a vállalat megtermelt, de elvételnél egyből csökkenés, az vérlázító.

Ezért nem szeretném, ha kínai gépsor lennénk, mert ez hatványozottabban így lenne.

#578005 lagwagoner Előzmény: #577987

Meg ugye nem csak a beruházási hitel van...hanem van nálatok az a rulírozó hitel, az rémlene tanulmányaimból? Ott se mindegy a THM, gondolom. De ennél mélyebbre nem szeretnék menni vállalkozásban, mert ugy járok mint ibiza, meg igazából csak tolmácsoltam a vállalkozói véleményeket.

#578003 lagwagoner Előzmény: #577978

"Nem mindegy, hogy a beruházáshoz hitelt veszel fel, vagy hogy azt hiszed, hogy aki hitelt vesz fel, az egyből tud beruházni is."

Tiszta sor. És ha nincs piac ott valóban baromi mindegy. De több vállalkozó is kifogásolta, hogy a magas hitelkamat bénítja őket. Már régebben olvastam.

#578002 lagwagoner Előzmény: #577998

Mondjuk van egy jó kifőzdés-ételfutár cégem (nincs konkurencia, van kereslet). Főzök intézményeknek is.

Lenne rá kereslet, hogy messzebre is vigyek ételt több intézménynek, de az plusz egy kis dobozos autó még egy tűzhely stb, stb. Lehet 10% THM mellett nem éri meg, mert rezeg a léc de 4%-on már igen, belátható időn belül kitermelné a 4% kamatot a fizetőképes kereslet.

#578001 lagwagoner Előzmény: #577987

Tehát Ursi is azt írja, amit én írtam, hogy olcsó forint hitelből is lehet beruházást eszközölni!

De elfogadom a te levezetésedet is, te vagy a vállalkozó :-)

#577998 lagwagoner Előzmény: #577981

"Tegyük fel lehetőséged nyílna 10 millió forint felvételére, hogy beruházz. Mibe ruháznál be? Tegyük fel a 8% helyett 4%-ot kellene visszafizetni? Mi változna meg?"

nem vagyok vállalkozó, így nem szeretnék okoskodni, de bővítő beruháznál se számítana?

#577995 lagwagoner Előzmény: #577974

Ne védd: ezt írta:

"előbb beruházás

akár hitelből is (forint olcsón)"

Hitelből beruházás.

Nem pedig beruházás>>>hitel

hanem hitelből finanszírozott beruházást írt. Látok én mindent :-)

#577991 lagwagoner Előzmény: #577968

"Vedd már észre, hogy ez egy "végállomás", amikor a megtermelt javakból lakóház lesz, akkor az holt tőkévé válik és éppen kivonódik mind a termelésből, mind a jövedelem körforgásából."

OK, ok végállomásra nem veszünk fel hitelt. Megjegyeztem.

Eddig betartottam, beírom magamnak az ötöst :-) Úgy leb@szom, aki hitelt akar felvetetni velem. És igen büszke leszek a 12 éves 55 centis Grundigomra :-) és a beázott lapos tetőre az 50 éves házban, ahol élek. :-D _AT_ irányt mutatott, hogy tovább ezen az úton :-)

"avagy amikor még egy Köki terminál is bedőlés szélére kerül, mert nincs elég bérlője, aki meg tudja fizetni a bérleti díjat."

Túl sok kiadatlan boltot nem látok a KÖKIben, az Aréna Pláza, és az Ázsia center mintah rosszabb lenne e téren.

"Mint írtam, próbáljad meg megérteni: CSAK AKKOR BESZÉLHETÜNK HITELRŐL, HA KITERMELI MAGÁT. HA VISZONT KITERMELI MAGÁT, AKKOR ÉRDEKTELEN A KAMAT SZÁZALÉKA. Érted már? Nem attól lesz több, vagy kevesebb, hogy mekkora a kamat, és nem attól lesz több a hitelezés, hogy a bankok mennyit kínálnak, hanem NORMÁLIS esetben ennek a változása EGY KÖVETKEZMÉNYE a reálgazdaság mozgásának."

OK, köszönöm a fáradozásod hogy megértetted velem.

""Meg azt is beszéltük még anno (azt hittem , hogy azt hitted ezt tároltad magadban), hogy adminisztratív eszközökkel lehet szűkíteni a hitelfelvevők körét, hogy meg legyen az egyensúly, és ezeknek esetleges bedőlése, ne okozzon rendszerszintű problémákat."

És már megint a lakosságnál tartunk..."

A vállalkozásokon túl menve, rátérve a lakosságra is :-)

""Ami kereslet, azon hiteleknek köszönhetőek, amik bedőlésétől már most is tartanak (lakossági, vállalati, önkormányzati)."

Ember, te hol élsz? Annak köszönhető? Azért NINCS most kereslet, mert a törlesztésre megy el az emberek pénze."

Nem, nem ezt KÍNÁRA (kedvedért kiemel ezt a szót, mert csak így szereted) értettem. Ott is düledeznek a hitelek, és burjánzanak a szellemvárosok, túlárazott szürke betonházakkal (lakossága nem tudja megvenni, külföldieknek meg nem kell). A réz meg hegyekben áll (indikátor a gazdaságra nézve).

"Ez neked új? Ha kérdezel, akkor én 8 milliós Magyarországra tippelnék. A kérdés csak az, hogy ebből mennyi lesz az életképtelen egyének aránya. (NEM nyugdíjasokra gondolok)"

Ez durva. De pont te írtad az AT.hírekben nem rég, hogy azért van bevándorlás ide is.

" Ezek után mitől lenne itt baj, hogy nem ez történik? Ez a CSODA."

na de mi lesz a csalodottakkal, ha nem vehetik meg a legújabb lapos TVt, videokamerát, 5 évente autót. Utazás egy évben 3x külföldre. Majd itt fognak "Magyar vagyok nem turista" poloban flangálni zsidózni, hogy ez miattuk van, hisz ezen javak nekik járnak. Figyeld csak meg...

"hogy a vállalkozások TERMÉSZETES növekedéséhez hitelre van szükség? :)"

De akkor ez nem működik a XXI. században?

jaj hagyjad már ezt a hazug GDP-t. :-) Kit érdekel. Használj GNI-t :-)

#577987 Előzmény: #577986

Már megint feltaláltam ezek szerint a spanyolviaszt :)