Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Kizárták a Jobbikból Lenhardt Balázst

#576191 Netmaster

"A Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága szerdai ülésén megvizsgálta Lenhardt Balázs frakcióból való kilépése utáni magatartását, különösképpen a médiában megjelent nyilatkozatait és a politikus kizárása mellett döntött - közölte a párt."

http://hvg.hu/itthon/20121122_Kizarta_a_Jobbik_Lenhardt_Balazst

Ez külön tetszik: "A Jobbik alapszabálya egyértelműen meghatározza, hogy minden tag kötelessége tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a Jobbik hátrányos megítélésére, avagy a Jobbikba vetett bizalom megingatására alkalmas"

Ha ezt komolyan veszik, előbb-utóbb kiürül a párt. :)

Re: nincs cím

#575654 banyaiz Előzmény: #575419

Pszichológia az egész ezt nem mondom. De elutazol Svájcba, vagy elutazol Szudánba, esetleg Szomáliába ugyanazokkal az érzésekkel leszel? Nyilván lesz benne pszicho is, meg más is. :)

Na kb ennyi a különbség ha azt mondod a világban , hogy Usa, vagy azt mondod Mo. Van pszicho alapja is a megítélésbeli különbségnek, meg néhány "apró" mondhatnám "nüansznyi" :) egyéb dolog ahogy az előző példámban.

Ég és föld a 2 gazdaság, ország ami a papírok mögött van.

#575607 Ibiza Előzmény: #575572

mszp frakcióvezetője azt mondta 1-2hete valahol hallottam.. mszp nem jogutódja mszmp-nek.. pedig ez volt az alapja az ingatlanhasználatuknak anno..

#575582 Dr. ursi Előzmény: #575572

én megállapítom :o)

azé mert azok annyira hülyék hogy bekajálnak mindent amit a libsik mondanak nekik.

add ide az infrastruktúrád, add ide a szavazóid, add ide mindened és akkor majd én elhozom nektek a kánaánt :o))) hányszor bekajálták már ezt.

tulképp azért mert iszonyú ostobák a szocitábor és szavazóik nincs egy épkézláb önálló gondolatuk, s ezért mivel tudják h ők hülyék és tudják h a libsik meg okosok elhisznek mindent nekik, közben a libsik tényleg csak okosok és csak átverni akarnak mindenkit h ők dúskálhassanak, lásd szdsz (anno soha az életben nem állunk össze az utódpárttal, másnap választások után első másodpercben összeálltak velük, ők mentek ... nem hívták őket.) a szocitábort s szavazóikat is rendre átkúrták :o)

Gyurcsány és Bajnai: íme…

#575572 prospero

Gyurcsány és Bajnai: íme így kell szétverni a baloldalt, szerencsére még csak ezt kaparintották meg a kezeik közé - átmeneti időre az országot is. Bajnai már az MSZP infrastruktúrájára ácsingózik:

Szanyi Tibor MSZP-s politikus írása:

"Azt sajnos nem állapítod meg, vajon mi is annak az oka, hogy a liberális hátszelű politikusok rendre miért is az MSZP tagságát, infrastruktúráját veszik igénybe céljaik megjelenítésére? "

Na Bajnai lefelezte az MSZP, LMP szavazótáborát. Gratulálok! Megy a harc a maradékért.

#575470 nemértem Előzmény: #575438

Gondolkozni kéne régen,

nem is halnál éhen,

Széthúzásból sosem elég,

Te vagy a sas, a másik veréb,

Elég volt már magyarkodni,

zászló mögül acsarkodni,

zsidózni és libázni?

kevesebbet hibázni!

tolvajt üvöltsz!

milyen okon?

hát se nem barát, se nem rokon.

Dögöljön meg mind ki, én nem,

Mélyen nyugszik jobbik énem,

Szidok mindent, nyálam verem,

butaságom sötét verem

"Én vagyok a Bajnai, ti…

#575438 KawaBazsy

"Én vagyok a Bajnai,

ti meg az ország barmai.

Becenevem Libás Gordon,

engem őriz minden kordon.

Barátom a Gyurcsány Feri,

zsebünk ezért pénzzel teli.

Nem fog rajtam semmi átok,

a magasról tojok rátok.

Lelkiismeretem nincsen,

ez nekem a legfőbb kincsem.

Nem lehet itt semmi gikszer,

én lettem a főminiszter.

Korlátlan a mi jogunk,

ezzel élni is fogunk.

Nektek viszont nincsen jog,

megmondtam, hogy fájni fog.

Bizony nagy a mi eszünk,

tőled mindent elveszünk.

Nekünk semmi nem elég,

ki nem haver - csőcselék.

Nem jött be a Pannon Puma?

Majd bejön egy másik duma.

Dübörög a gazdaságunk?

A lábunkon alig állunk.

A magyar sose haladhat,

minket bárki meg ...... hat.

És ha télen hideg lesz,

ha megfagysz, megdöglesz.

Azt mondod, hogy meghalsz éhen?

Megtehetted volna régen.

Majd kapsz sírodra virágot,

mi eladjuk az országot.

Az országból mehettek,

külföldön tán ehettek.

Helyetted majd lesz itt ember,

Izraelből, mint a tenger.

Nem kell nektek szaporodni,

azok fognak sokasodni.

A romákkal majd jóban lesznek,

bajt, problémát lerendeznek.

Remélem, hogy ránk szavaztok,

na viszlát, szevasztok!" :-)

#575419 prospero Előzmény: #575224

Tehát ott tartunk, hogy az egész pszichológia. Ha pedig pszichológia, akkor ellentétes irányú elképzelések összecsapásáról van szó. Tehát ez egy folyamatos harc a racionalitás és az irracionalitás között.

Tehát vissza kellene oda térni, hogy mi az ami racionális döntés. Racionális-e a megtakarítások növelése, az eladósodás leépítése? Racionális-e hitelből megtakarításokat képezni? Racionális-e a túlzott mértékű eladósodásból felépített gazdasági növekedés modellje? stb. stb. Tehát az alapkérdéseket kell megválaszolni.

#575224 banyaiz Előzmény: #575188

El is kell ide jutni, tudod vannak akiknek a fénymásoltról is elhiszik, hogy sokat ér, van akitől az aranyrudat sem szívesen veszik meg. Nagyon kíváncsi leszek mit művelnek majd a jegybankban. A legjobb ha nem alkotnak, ha képesek ilyesmire.

#575188 prospero Előzmény: #575182

"Egy Apple ki tudná fizetni abból a kp-ből amin ül a teljes magyar államadósságot. "

Hát persze, fénymásolt pénzből én is ki tudok fizetni bármit, ha elhiszik nekem, hogy az valódi. :-)!

#575187 Tucsok Előzmény: #575182

Nógrádi György nemrég azt mondta,addig tudja megcsinálni(az USA) ameddig ő az első számú katonai hatalom.Ez az igazi demokrácia!

#575182 banyaiz Előzmény: #575173

Szétnézel egyszer az Usában, és utána szétnézel Mo-n meglátod miért van különbség a megítélésben. Egy Apple ki tudná fizetni abból a kp-ből amin ül a teljes magyar államadósságot.

Kb az USA gazdasági potenciálja megítélése stb, és Mo között akkora a különbség mint a magyar és az etióp gazdaság között mikor ott kitör az éhínség.

Szóval ezért mondom , hogy számvitelileg van ilyen eszköz de necces hozzányúlni, szerintem. Ez semmit nem jelent persze, lehet hozzányúlunk akkor megnézzük meglátjuk a gyakorlatban mi történik. :) Lehet teljesen más mint amit én várnék.

...

#575173 prospero Előzmény: #575143

"Ez alatt azt értem, hogy ha Usa ezt meglépi attól szemmel láthatóan a vele szembeni bizalom a tekintetben, hogy végül rendezi az adósságát nem csökken. Az a reakció rá, hogy bizalom továbbra is megvan, vesszük a kötvényeiteket erős gazdaság vagytok, majd ki is fogjátok fizetni. No problem."

Számomra mindenképpen elgondolkodtató, hogy a bizalmat az adja, hogy USA ígéri, hogy minden dollár hitelt megtérít. Majd beül a fénymásológép mellé. Tehát számomra nincs racionális magyarázat arra, hogy a befektetők miért fogadják el értékőrzőnek a dollárt. Tehát USA egy szemernyivel sem különb, mint hasonló helyzetben Magyarország lenne.

Az amerikai QE is átmenetileg indult, aztán minden alkalommal szinte rettegve várják a befektetők, hogy a FED elnöke mikor jelenti be a plusz pénzeszközök kivonását a piacokról.

Aminek mi is az ellenőrizhető formája? Európában ez például hogyan fog ellenőrizhető módon megvalósulni?

Költői kérdés, szerintem azon a szinten vagyunk, hogy ezt nem tudjuk megválaszolni, nincs meg hozzá a bankvilág és a pénz természetének VALÓDI ismerete.

#575150 banyaiz Előzmény: #575143

Amennyi esze van lehet meg is próbálja. :) Hiszen akkor azt is meg kellene nézni mit nyerhetnénk ezzel? Na erről beszélgettünk ma már itt mi ketten. Államadósság nem csökkenne szerkezete alakulhatna, mint púpos gyerek a prés alatt ennyit esetleg nyerhetnénk, szemben azzal a brutál kockázattal amit írtam.

Ez egy igazán Tolcsynak való matek, durr bele a közepébe, a maga eszetlen módján, lehetőleg minél kevesebb gondolkodással az túl fárasztó. :)

#575143 banyaiz Előzmény: #575137

Matolcsy sok mindenért hibás , leginkább azért mert nagyon mélyre süllyedt a ténykedése során. :)

De azért nem ő hibás, hogy a magyar QE véleményem szerint nem járható út.

megnézed pl EU-t ott nem az USA QE vonalat követik, hanem ECB azt határozta, hogy vásárol bizonyos feltételek együttállása esetén a hulladék periféria kötvényekből, de ! és itt lényeg de ezzel párhuzamosan ugyanennyi likviditást kivon a gazdaságból. Ez a német út.

Usa nem ezt járja, vesz saját kötvényt , pénzt nyom a gazdaságba , ez valódi QE.

Nálunk ez egyszerűen az én személyes véleményem szerint azért nem működne mert nem vagyunk Usa. Ez alatt azt értem, hogy ha Usa ezt meglépi attól szemmel láthatóan a vele szembeni bizalom a tekintetben, hogy végül rendezi az adósságát nem csökken. Az a reakció rá, hogy bizalom továbbra is megvan, vesszük a kötvényeiteket erős gazdaság vagytok, majd ki is fogjátok fizetni. No problem. De még ott is kérdéses, hogy ez hosszú távon is így lesz e! Kockázat.

Ellenben már az EU nyakán ezzel a sok szerencsétlen görög egyéb brigáddal ezt az usa utat nem is merte bevállalni egyelőre, legalábbis nem annyira egyértelműen. Nyilván egy lépcsővel kockázatosabb EU esetében mint Usa esetében.

Mo -nál pedig józan paraszti ésszel gondolj bele abba, hogy mit lépne a piac erre. Velünk szemben , a magyar gazdasággal szemben szerinted van akkora bizalom jelen körülmények között, hogy az Mnb elkezdje vásárolni FED mintára a magyar papírokat? Szerintem egyértelműen nincs. Lehet , hogy nagyon piciben lehetne vele játszani, de az nem oszt nem szoroz, nagyban hát térdre imához kategória. Szóval nálunk ez nem egy hosszú kockázat mint Usánál, vagy esetleg jóindulattal EU-nál. Ez egy azonnali kockázat, egy menekülést váltana ki, hirtelen halál ahogy említetettem. Persze szerintem, nem én vagyok a piac. Majd ha Dr Jekyll akarom mondani Tolcsy megpróbálja meglátjuk. :)

#575137 prospero Előzmény: #575127

"Nem Usa vagyunk. "

Ez egy jó kérdés, hogy az ami USA számára járható út, EU számára járható út, miért van, hogy ez Magyarország számára elképzelhetetlen lenne, ha egyébként azokat a szabályokat mi is betartjuk amiket USA, EU. Mi az ok, hogy ebben konszenzus van arra vonatkozólag, hogy ez a hirtelen halál stb. A méret? Vagy a gazdaságunk erőtlensége? Akkor csak olyan mértékben lenne szabad ezt alkalmazni, amilyen mértékben a magyar gazdaság állapota ezt megengedné - ergo amilyen összegben ezt a piac elfogadja.

Pl. USA-ban minden nyomtatás előtt tájékoztatták a piacokat, hogy most ennyit fognak nyomtatni, mögöttes gazdasági teljesítmény nélkül.

Komolyan nem értem, hogy ez miért elképzelhetetlen bármely ország esetében, akár Magyarország esetében. Elméletileg érdekel a kérdés, mielőtt még azt válaszolnád, hogy mindenért Matolcsy a hibás. :)!

#575131 banyaiz Előzmény: #575123

Leegyszerűsítve a folyamatot amit mondasz, hogy mnb lejáró állampapírt venne az jelentené, hogy az mnb nyomtatott Ft-ot (korábban) amit odaadott a gazdaság szereplőinek a devizájuk ellenében, aztán ezzel a devizával az MNB csökkenténe a magyar államadósságot, mindenféle sallang nélkül. :) Komoly lenne kolléga. :) Ez egy zseniális lépés lenne. Ilyen úton pillanatok alatt eltűntetnénk a teljes államadósságunkat. :) Normál esetben ez úgy néz ki, hogy az mnb által nyomtatott Ft eltűnik akkor amikor a gazdaság szereplői visszakérik a devizájukat az mnb-től. Adnak Ft-ot, és az mnb mérlegből kikerül a devizatartalék. Vagy beavatkozik a piacon és visszaveszi a Ft-át erősítve ezzel a Ft-ot.

A másik része, hogy lejegyez frissen kibocsátott magyar állampapírt ez technikalilag lehetséges, ez tulajdonképpen egy magyar QE lenne. Az más kérdés, hogy értelme személyes véleményem szerint 0 lenne. Egyrészt a piaci reakciók miatt másrészt az államadósság ettől nem csökkenne, csak az mnb-nek tartoznánk egy részével, amit Prosperoval vitattunk itt ez a téma.