Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Baba topicban meg felesl…

#575766 Ricsi

Baba topicban meg felesleges vitáznod, nem tudják, mi van külföldön, csak a tv-ből. Én már régen feladtam...

Persze, az mutyi, hogy a tőzsdénk ennyire elvált a többitől, véletlenül sem a gazdaság mutatója.

Re: nincs cím

#575764 Ricsi Előzmény: #575758

Én sem pont egyszerre nyitom meg, hanem ha megnyílik egy dax short, akkor 20 pont csúszóval nyílik meg a cac long, kivéve, ha dax lemegy 100 pontot, és be tudom zárni nyerőben. Szóval nem egyszerre nyitok, csak így egyszerűbb volt leírni...

#575758 rbbj11 Előzmény: #575750

én csak válság menedzselésben használom ezt a nálam fedezős technikának nevezett módszert. Ha úgyis tudom, merre megy nagy biztonsággal, akkor nincs szükségem fedezésre (pl. jelen esetben elég nagy bizonyossággal tudni vélem lefelé az irányt, így teljesen felesleges longot nyitnom indexben, majd nyitok, ha már nem veszem biztosra az esést). Ezért van 1 dax shortom és mellé már 2 sp shortom is van. Long pedig volt 7140-ről, ahogy írtam. Pl. ott a longban nem voltam 100% biztos, ill. nem gondoltam, hogy sp is követni fogja, ezért akkor volt dax long mellé sp short is.

#575750 Ricsi Előzmény: #575743

Lehet, nem tudom, van cac longom dögivel:)

A szint, amit nézni szoktam, jelenleg 7 227, ha átviszi, akkor szokott menni legalább 50 pontot. Ha nem, akkor marad alatta, ez logikus :)

Egyébként tudod írtam, mást csinálok, mint amit eddig vezettem. A módszer a következő a legegyszerűbb számokkal:

Adok mondjuk dax-ot 7 220-on, veszek cac-ot 3 490-en. (most ott állnak, ezért írom).

Dax-ot kettőt adok, cac-ot 4-et veszek. Ha a dax lemegy 100 ponttal, visszaveszem a felét.

Namost, ha lefelé megy, lesz 1 dax short, és 4 cac long. Amikor a dax volt 5000, a cac 2 800. Tehát cac essen 700 pontot, az 2 800 Eur veszteség, akkor a második dax esik 2 200 pontot, az 2 200 nyereség, tehát 600 Eur a kockázat.

Ha a dax zárástól felfelé megy, akkor meg a 4 cac long többet termel, mint az 1 dax short, és így egyszer a teljes pozi nyerőbe fordul. Akarok nyerni rajta 100 Eur-t, így összesen nyertem 200 Eur-t.

Ha felfelé megy, akkor meg menjen, amíg akar, a 4 cac long kb fedezi a dax shortot. Lehet, lesz rajta 100-200-500 Eur veszteség ATH körül, de az belefér.

Szóval, most így játszadozom, ezért mondtam, 2* annyi dax longomnak kell lennie, mint dax shortnak.

#575743 rbbj11 Előzmény: #575742

viszont itt nincs semmilyen ellenállás, azt nézem, légüres tér felfelé. Az egyetlen ok, hogy innen essen, hogy egy fibo szintet, MA-kat napos felbontásban is, nem illik visszateszt nélkül, réssel otthagyni. Ha nem tölti be mégse hamar a rést, az viszont brutál lesz, akkor mennybe megy az index...

#575692 rbbj11 Előzmény: #575689

lehet, meglesz reggel nyitóban réssel a ricsi által várt 220, és akkor minden összevágna: jó shortot lehetne nyitni

#575688 rbbj11 Előzmény: #575678

remélem lesz holnap reggel is rés. Mindegyik melyik irányba, csak legyen minél nagyobb

ilyenkor minden hülye ré…

#575652 big-ebuy

ilyenkor minden hülye részvényt vesz?ott ül a pulyka mellett és buy-t nyomogat:)