Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: nincs cím

#575636 Előzmény: #575633

Volt ötvenmillás bankbetéted? Ugye nem. Akkor most gondolj bele, hogy volt már Magyarországon is bankcsőd, amikor bizony csak a garantált összegig fizették ki a pénzt, tehát jópáran buktak nagyon sokat. Ha mondjuk úgy jön össze az 50 milla, hogy "összespóroltad", akkor azon fog járni az eszed, hogy ne vesszen el, tartsa az értékét, hova tegyed melyik bankokba, mert SZÁMÍT NEKED EZ A PÉNZMENNYISÉG.

Teljesen más az eset, ha milliárdos vagy, mert akkor az 50 milla bukta bár nyilván rosszul érintene, de nem tenne tönkre.

Viszont képzeljed el, hogy 65 éves vagy, ott az ötven milla, amiből életed végéig meg kell élned, hiszen korábban minimálbéres vállalkozó voltál, kire merjed rábízni? És ez csak egy példa. Igen, azt állítom, hogy akinek álomvilág az 50 millás bankbetét, az nem tudja elképzelni, hogy mekkora stressz érné, ha tényleg lenne neki, DE CSAK EGYSZER, azaz nem úgy, hogy bármikor megkeresheti.

NO OFFENSE: Például képzeljed el, hogy eladod a plusz telked, kisebb házba költözöl és hirtelen megjelenik ez az összeg a számládon. Ugye, hogy nem is irreális ez a pénzmennyiség? Simán megoldhatnád. És most tényleg gondolj bele, ne zsigerből válaszolj, tényleg képzeljed el, hogy ezt megléped, ott laksz a kisebb házban és ott az ötven milla a számládon, de a jelenlegi jövedelmi viszonyaid mellett. Hogy éreznéd magad? NYUGODT LENNÉL A PÉNZED MIATT? Egy bankban mernéd tartani? Államkötvénybe tennéd? Le mernéd kötni?

#575633 Margaretta Előzmény: #574989

"Tényleg szabadabb az ebben a világban, akinek ötvenmillás bankbetétje van, mint akinek semmiféle kötelezettsége nincs? Mert szerintem az utóbbi a szabadabb... egyszerűen azért, mert már az ötvenmillás bankbetét is kötelezettséget jelent, illetve állandó morfondírozást azon, hogy mi legyen vele, hogy költse, fektesse be, vagy mit tegyen vele, vagy hogy mi lesz vele öreg korában. Ez is egyfajta kötöttség... és ez is a bizonytalanságból fakadó problémaforrás, hiszen kiszámíthatatlan, hogy mi lesz velünk öregkorunkban."

Te még egy ötvenmillás bankbetétből is a nyűgöt hozod ki:)

Eszem megáll...

#575625 xmann Előzmény: #575614

Ez nem megkeseredettség, hanem tapasztalat. Ha majd Te is megéred a 900 évet ifjú padavan, te sem fogsz mást gondolni :)

Az emberek 99%-a, ezt személyesen garantálom neked, nemhogy pozitív reálhozamot nem ér el, hanem negatívat fog. Mert úgyis eladja a részvényeit a tőzsdei mélyponton, mert úgyis rosszkor veszi fel a hitelt, úgyis megijed Matolcsytól, és rohan 320nál eurót venni, stb. Tapasztalat.

#575624 Előzmény: #575621

Egyre inkább úgy tűnik, hogy aki veszi a fáradtságot, hogy elkezd számolni, azok egyszerűen ugyanarra fognak jutni. Hiszen az egész onnan indult, hogy te is számoltál és már megint ugyanaz jött ki :)

Szóval, eddig valójában ugyanez volt a helyzet, csak az emberek "hittek és nem számoltak", most hogy számolni kezdenek, akkor meg sokan a homlokukra csapnak, hogy "jé, tényleg", de legalább most már felfigyelnek erre és az is nagy dolog :)

#575621 lagwagoner Előzmény: #575404

"A többi pedig érdekes, és nagyon vicces valahol, hogy már megint belőttem azokat a számokat ex has, amire mások is jutottak :)"

Gondoltam, hogy fogja a hiúságodat legyezgetni. ;-)

#575618 lagwagoner Előzmény: #575341

"Egy panelban mit amortizálsz le? A betonfalakat?"

na de ilyet nem is 70 000-ért fogsz tudni kiadni...:-)

#575616 lagwagoner Előzmény: #575335

"200 millából ma lehet venni 10-12 lakást, amit havi 70 000-ért biztosan ki lehet adni. Ezek a számok szerintem teljesen értelmetlenek...

Ma 7 milla körül van egy 50 m2-es panel. Abból is vehetek 30-at, havi 25-ért biztosan kiadom, máris van 750 000/hó."

Tudod ki akar szenvedni az albérlőkkel, meg az amortizálódó lakásokkal, amikor ott van az (állam)kötvény!!!

#575614 lagwagoner Előzmény: #575310

" lehet de arra sem szabad építeni amit a "pénzügyi tanácsadók" mondanak, hogy úgyis éves 3-5-8% reálkamatot keresel és akkor majd a kamatoskamat blabla, havi 10000ből halálodra 500 millió lesz és egyéb marhaságok. amit összegyűjtesz azt fogod elkölteni, erre lehet értelmesen számítani

"

Nem a pénzügyi tanácsadók miatt, de amit mondasz elég megkeseredettnek hangzik és nem is feltétlenül igaz. A Te állításod azokra igaz akik kezéből kifolyik a pénz. De igen is okosan is lehet kezelni a pénzt, és nem csak a tőkepiac van a világon, hanem a reálgazdaság, sőt egy jó iskola is lehet jó befektetés vagy nyelv. Erre nem is gondoltok, ami hoz akkora hozadékot, hogy megérje ezekbe fektetni.

#575404 Előzmény: #575276

Jó cikk, de ezt akár a fiatal vállalkozókba is be lehetne tenni: "Az ifjú úr nem is hajlandó semmit dolgozni."

A többi pedig érdekes, és nagyon vicces valahol, hogy már megint belőttem azokat a számokat ex has, amire mások is jutottak :)

#575352 Ibiza Előzmény: #575140

"Én a részemről 3 földrészen élnék (MO-Ázsia-Földközi tenger-dél-közép-észak amerikai szigetek) egy hazai bázisponttal.. külföldön bérelt dolgokat használnék..

ez kb összesen 10-12millió eur.. 3-4mil. vagyonelem 6-8mill portfólió.."

én ezt írtam, ennek a fedezete a fenti összeg.. egy jó hajót, jó házat heti 10-12E Eurért lehet bérelni..

Ha azt nézem van Magyarországon kb 300millióért csetreszeid.... évente 3-4 alkalommal elmész pihenni ez kb 8guriga/év, a rezsid kb 500/hó,..a költésed kb 800e/hó,..ez összesen app 2milka/hó 24milka/év.

akkor kb 260millió kell hozzá.. az 5% amortizáció t is rászámolva..kb 10% hozammal.

tehát kb 500-600millió Ft ami már roppant kellemes gazdag alapkészlet ,)

#575341 Ricsi Előzmény: #575339

Közvetítői díj???? Havi 25-ért meghirdetem, és sorba fognak állni, nem lenne elég lakásom.

Egy panelban mit amortizálsz le? A betonfalakat? Cserélni kell a csapot, mosdót, fürdőkádat, más nincs is benne:)

#575340 Ricsi Előzmény: #575338

De az egyre kevesebbet ér, a lakást meg pont azért számoltam alul, hogy sokáig tartson, ha érted...

A 25K-s panelbérlet is fillérek, szerintem legalább 40K elérhető.

#575339 xmann Előzmény: #575335

közvetítői díj, amortizácoó stb. ismerős fogalmak?

az a havi 750 valójában csak 300-400 lesz max

#575335 Ricsi Előzmény: #575276

200 millából ma lehet venni 10-12 lakást, amit havi 70 000-ért biztosan ki lehet adni. Ezek a számok szerintem teljesen értelmetlenek...

Ma 7 milla körül van egy 50 m2-es panel. Abból is vehetek 30-at, havi 25-ért biztosan kiadom, máris van 750 000/hó.

#575310 xmann Előzmény: #575296

lehet de arra sem szabad építeni amit a "pénzügyi tanácsadók" mondanak, hogy úgyis éves 3-5-8% reálkamatot keresel és akkor majd a kamatoskamat blabla, havi 10000ből halálodra 500 millió lesz és egyéb marhaságok. amit összegyűjtesz azt fogod elkölteni, erre lehet értelmesen számítani

#575296 lagwagoner Előzmény: #575293

De mivel azt is tudjuk, hogy a drága ingóságok reálértéken esetek 10-15 év alatt, az ingatlanok meg ugyan ott vannak, ezért az inflációtól sem kell rettegni feltétlenül.

#575293 xmann Előzmény: #575165

persze család nélkül be lehet mondani ezeket a 400-500 ezres "milyen jól ki lehet abból jönni" szövegeket, de ma Magyarországon egy 2-3gyerekes családban ez nem a jómódúság szintje lesz. Családdal ennél valószínű több kell ha el akarsz lenni valahogy.

Egyébként meg ahogy nő a vagyonod úgy nő az igényszinted is. biztosíthatlak, hogyha meggazdagszol, akkor egyre drágább dolgokat tekintesz természetesnek. lehet hogy ma azt gondolod hogy havi 300 mekkora király életvitelt biztosít, aztán egyszercsak azt látod hogy havi 3 millió kéne. Szóval ez az egész relatív.

És még valami, a legtöbb megtakarító nem fog elérni reálkamatot, úgyhogy nyugodtan lehet azzal számolni hogy amennyit félreteszel azt költheted el öregkorodban

#575292 lagwagoner Előzmény: #575288

Filozófiai kérdésekben nem foglalok állást ;-)

nem hiszez AZ EGY igazság elméletben, amúgy. Minden igazság testre szabott szerintem.