Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

pár dolog a pénzről: A …

#574760 Ibiza

pár dolog a pénzről:

A pénz eszköz..megoldja a gondokat és szabaddá tesz.. ettől boldogít..ráadásul időt vehetsz vele.. minél korábban van annál elöbb kikerülhetsz a napi taposómalomból..és már csak a kreativitásodnak alkotási vágyadnak élhetsz...egy minőségi életet.

A gond ott van az emberek olyan dolgok után sóvárognak ami nem a saját igényük..ha elérik akkor sem tudnak örülni neki..

Mindenkinek van egy természetes igénye..aki abban fejlődik gazdagodik azon látszik..mert természetes a mozgása..

Sokan kifelé élnek..az számít mit gondolnak róluk..és a látszat mindenek elött..

Van pár barátom apjuk alkesz volt..de szerette már sráckorában az operát..az olvasást és mindig öltönyben járt.. amikor sok pénze lett akkor is ilyen maradt..a cuccai lettek minőségiek.. ma sem a márkát nézi hanem a minőséget..

Ismerek olyat akinek a faterja mindig öltönyben járt ő soha..ma sem köt nyakkendőt mikor már komoly cége van..

Ismerek olyat akinek soha nem volt öltönye..bejött pár üzlete már öltönyben jár..ritka szarul áll neki.. vett egy piros sportkocsit..vászontetőset.. nem lát ki belőle se hátra se oldalra.. az ablak is mindig párás..kirázza a tüdejét.. nem szereti..elegáns éttermekbe jár..nagyon kilóg onnan..

Re: ki a milliomos

#574702 Előzmény: #574684

Node erre írtam, akkor írtam hozzá számokat is, azóta ebben az ügyben nem változott a véleményem :)

#574686 lagwagoner Előzmény: #574655

Amennyiben meg így van az akkora adósság, hogy egy jó része ezt az adósságot nem fogja visszafizetni. Vagy 10 évnyi jólétért 30 éves adósrabszolgasággal fog fizetni.

Rossz üzlet. Én nem választanám.

#574684 lagwagoner Előzmény: #574682

Akkor megint elveszítettük egymás fonalát :-)

"hanem azt, hogy Magyarországon az esetek 99%-ban bizonyos, hogy aki azt az életet éli, amit te leírtál, annak nem megtakarítása van, hanem adóssága. "

Ezt nem hiszem el függetlenül attól, hogy így lehet. 99%????!!!!

"

De ebből honnan jön az ki, hogy nekem mi erről a véleményem, avagy mit tartok jónak, avagy hol tagadtam ennek a létezését?"

Nyáron.

#574682 Előzmény: #574678

Bocsánat, de elvesztettem a fonalat, nem értem a kérdést. Én nem azt írtam, hogy mi tartozik milyen élethez, hanem azt, hogy Magyarországon az esetek 99%-ban bizonyos, hogy aki azt az életet éli, amit te leírtál, annak nem megtakarítása van, hanem adóssága. De ebből honnan jön az ki, hogy nekem mi erről a véleményem, avagy mit tartok jónak, avagy hol tagadtam ennek a létezését?

#574681 Előzmény: #574664

Basszus, ezt:

"...És egyébként meg mi jó volt abban az 57 éves házaspárnak hogy volt egymilliójuk a bankban? "

egyszerűen nem mondhatod komolyan. Ezt egyszerűen nem írhatod komolyan! Wazz, Amerikáról beszélünk, zéró nyugdíj, egészségügybe családok mennek tönkre országáról. Az egyik család élete végéig dolgozni fog, vagy igen komoly anyagi visszaesésre számíthat, a másik családban pedig vissza lehet majd vonulni és nyugodtan lehet élni.

"Jobban jártak a szomszédaik a karibi utazással meg a Porsche-val. A pénz nem boldogít"

Főleg amikor nincs. És a szomszédok garantáltan nem fognak öreg korukban ezen a színvonalon élni.

#574680 lagwagoner Előzmény: #574665

"Ez így van. Bár nálunk inkább a sznobizmus és rongyrázás dívik."

Mint sok helyütt. Romániában ez hatványozottan így van pl.

#574679 lagwagoner Előzmény: #574664

"A pénz nem boldogít..."

...ha nincs nyugdíjas éveikre. Egyébként az 1milliós megtakarító házaspár se nyomorgott. Hanem egy olyan színvonalra lőtte be magát amit fenn tud tartani. Ellenben a Porsches-sokra meg lehet a végrehajtás vár nyugdíja korukra. Sőt a sporolos párnak meg ott van a lehetőség hogy később akár vegyen porschet is.

#574678 lagwagoner Előzmény: #574655

Valóban. És ugye te arra jutottál, hogy nem is kell, hogy lényeges megtakarítás tartozzon egy ilyen élethez, bár az eladósodottságot se tartottad jónak (saját példádat is felhoztad).

De inkább arra a véleményedre voltam kíváncsi hogy TE mit tartasz ideálisnak?

#574668 Margaretta Előzmény: #574664

Honnan veszed, hogy ők nem utaznak. Mint írták az egyikük fizetését költötték el többek között utazásra is.

Más: minél több "tárgyad" van, annál több a gond vele. Sokkal szabadabb az, aki nem él a tárgyak bűvöletében. Attól még szép, kiegyensúlyozott, boldog élete lehet.

Az is egyfajta nyugodtság, ha tudod, hogy bármikor bármire költheted a pénzed, ha elég sok van. Lehet, hogy ennyi is elegendő a kiegyensúlyozottsághoz, nem szükséges "beszerezni" hozzá egy újabb "tárgyat".

#574665 Margaretta Előzmény: #574598

"érdemesebb gazdaggá válni, mint annak látszani "

Ez így van. Bár nálunk inkább a sznobizmus és rongyrázás dívik.

#574664 xmann Előzmény: #574598

Vicces írás és biztos van benne igazság, de nehogy elhiggyük már, hogy a milliomosok direkt nem a drága helyeken élnek, és nem drága kocsikkal járnak, stb...És egyébként meg mi jó volt abban az 57 éves házaspárnak hogy volt egymilliójuk a bankban? Jobban jártak a szomszédaik a karibi utazással meg a Porsche-val. A pénz nem boldogít

#574655 Előzmény: #574620

Szvsz ezt annak idején pont kitárgyaltuk :)

Egyébként, ha egyszerű választ kérsz rá, akkor a "megtakarítás" esetükben pontosan egy negatív összegű tétel, amely a ház és az auto értékét is meghaladja, hiszen mindkettő kölcsönből van.

Azaz, szerintem szinte kivétel nélkül BIZONYOSAN eladósodottság tartozik hozzá és nem megtakarítás. Ha van is megtakarítás, akkor az is bizonyosan a töredéke a tartozásoknak.

#574620 lagwagoner Előzmény: #574613

Kíváncsi vagyok a véleményedre: Szerinted ma Magyarországon egy VALÓDI "fordmondeos", agglomerációs házas (azért mondom ezeket, mert már használtad ezen minősítéseket) élethez mekkora megtakarítást ill. havi jövedelmet rendelnél? Válaszodat cizellálhatod persze.

#574613 Előzmény: #574598

Nagyon találó :)

A vicc pedig az, hogy erre csak így jöttek rá :) Én már mióta mondogatom, hogy aki nálunk drága öltönyben jár, arról tudható, hogy ügynök és nem gazdag ember, illetve, hogy mekkora is volt errefelé a mutogatósdi. Ámde azt, hogy ez Amerikában is igaz volt, arra nem is gondoltam. Kösz a cikket, lementettem!

Re: nincs cím

#574367 lagwagoner Előzmény: #534754

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2000-es években (ahogy többen kigyűjtötték, és említették, kritizálták teljes joggal), elég magas volt Magyarországon a kamatkörnyezet. Tehát a 7-10%-os alacsony kockázatú hozammal/kamattal, könnyebben lehetett vagyont építeni mint Európa más részén.

Előttünk vélelmezhetően alacsonyabb kamatpálya van (bár ennek élettartamában bizonytalan vagyok, lehet fejős tehén létre vagyunk rendeltetve), így ezen magas hozamokat elfelejthetjük, ami még nehezebbé teszi a 2 számjegyű hozamokat, bár van sok más instrumentum ami pont ebből profitálhat.

törölve

#545752 Előzmény: #545746

Moderálás oka: áttettem az autos topicba, mert oda tartozik.

törölve

#545746 Előzmény: #524834

"De hogy az autóválasztásból én ne csináljak filozófiai kérdést mondok az A4-re egy jobb alternatívát: Seat Exeo.

Egy az egyben (előző) Audi A4 csak olcsóbban kapod meg fiatalabban (nem kezded nagyfelújítással a megvételt). Ja csak Seat embléma van rajta, így a sznobság miatt meg hamar esik az ára."

Hát ma kaptam kölcsönautonak egyet.

Szörnyű, iszonyat, ennek az égvilágon semmi köze egy Audihoz, de még egy Skodához sem ér fel, mert az is sokkal igényesebb belülről. Egyszerűen döbbenet egy múlt századi középkonzol 2012-ben.

Nehéz kormány, hangos, nehézkes, feelingre egy új Polo hülyére alázza, egyébként meg egy semmitmondó, múlt századi érzetet árasztó jármű, aminek még csak feelingje sincs, mint egy B4 Audinak.

Ennek a járműnek nem azért esik az ára, mert a sznobok nem keresik, hanem azért, mert egyáltalán fogalmam sincs ki az, aki ezt megveszi, ennél még a használt 2004-es B4-es is sokkal jobb választás. Vagy egy Golf... esetleg egy Polo, de ez... ez még rossz viccnek is nagyon gyenge.

A Seatnak szerintem annyi, mert ez a jármű egy teljes tévedés minden szempontból és ugye ennek kellett volna megmentenie. Indiában, Oroszországban ez lehet, hogy "nagy szám lenne", de itt ez csak egy röhej.