Persze persze... Azért a kor különböző országok munkásosztályai közül a németek éltek a legjobban a 30-as évek végén... Persze meg a hadiiparral pörgették fel a gazdaságot... És akkor az Usanak meg a 2 háború az miért csak az adósságát és miért nem a gazdaságát pörgeti, vagy ugyanez a magyar autópályaépítésekkel...Ha ez önmagában igaz lenne, akkor ma már legalább osztrák szinten kéne éljünk.
Persze a készen az ember szájába adott tényeket mindig könnyebb volt bemagolni, mint megtanulni gondolkodni, hogy mi és hogyan történhetett, történik... És főleg akkor ha egy rendszer jutalmazza azt, ha az ember gépiesen visszamondja a tanultakat gondolkodás nélkül...
Márpedig a kommunizmus - mivel a diktatúrák (sem a nyílt sem a burkolt) nem szeretik a gondolkodó embereket ezért az egész magyar oktatási rendszert erre építette fel, amit a szoclibek gyakorlatilag teljesen lenulláztak, ami értékelhető volt azt is.
Az kap ötöst aki bifláz, 3 napig vissza tudja mondani, aztán el is felejti amit "tanítottak" neki.
Kitérő: Tegnapelőtt ránéztem az RTL Klub új kvízműsorára, mert szeretem a kvízműsorokat. Egy fiatal pár volt a játékospár (szoclibek kedvéért: egy lány meg egy fiú).
A srác programozó matematikusnak mutatkozott be, a nő meg közigazgatásban dolgozó egyetemi végzettségűnek. Tudták, hogy Zámbó Krisztián mit énekelt az X faktorban, tudták hogy Harry herceg meztelenkedett Las Vegasban, de egyik sem tudta megmondani, hogy melyik főváros nem Ázsiában van (Kartum, Jakarta, Taskent, Katmandu). Pedig a Balázs még azt is elmondta, hogy mely országok fővárosai ezek... Lövésük nem volt. Nem tudták megmondani, hogy hányadik volt az a Köztársasági elnök, akinek ragadozómadár van a nevében (addig eljutottak, hogy Sólyom László), pedig ugye a lány a közigazatásban dolgozik!!
És ez a mai értelmiség?!? VV világon felnőtt generáció...
Én fele annyit tudok mondjuk mint apám, mert az én munkám mellett nincs időm annyit olvasni, mint apámnak, és neki nagyon tág érdeklődési köre volt. Nagyanyám aki még bőven az első világháború előtt született, meg még hihetetlenebb tudással rendelkezett...
Ma meg már kb. évről évre egyre selejtesebb tudással ontják ki az életbe a gyerekeket az iskolák és tényleg csak a bulvárhírekig terjed az ember tudása... Szánalmas....
"Hitler azért tudta a német munkásságot a zsidókra uszítani, mert a rossz volt a gazdasági helyzet, és ki lehetett bűnbaknak kiáltani a zsidóságot. " Ez egy jópofa szöveg... Múltkor a National Geographicon próbálták azt előadni, hogy Hitler igazából az egész német gazdasági vagyont a zsidóktól elrabolt műkincsekből fedezte...
No persze a történelmet a győztesek írják, azt tudjuk régen... De engem mégis zavar az, ha az emberek csak mantrázzák a színes csomagolóanyagban tálalt kész tényeket, amiknek ha egy picit is utána gondol az ember, akkor kilóg a lóláb...