Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

BUX 1212

Re: nincs cím

#574400 Ricsi Előzmény: #574396

Szerintem ez érdekes projekt lesz. Ha a közvéleménykutatások kormányváltást jeleznek előre, akkor már előtte elindul az emelkedés.

Én is gondolkoztam ezen, akkor lépnék poziba komolyan, ha a közvéleménykutatások fidesz győzelmet jósolnának. Akkor a választás előtt 1-2 nappal bevásárolnék, és várnám a hétfőt. És ha valami csoda folytán mégsem a fidesz, akkor már hétfő délutánra kasza lesz :)))

Re: kl

#574397 Kissherceg Előzmény: #574363

4400 az a céláram volt, de már elérte a piac. A világban is korrekció zajlik, itt is az lesz. 3900 alá várom 200 napos köré nagyjából

#574396 Borska Előzmény: #574393

.......ha viszont politika hatalmováltás lesz ,és a a kinti szentiment is úgy alakul,én leszek az első aki agyonlongolja magát,az sokkal könnyebben trédelhető stopphuzogató beleülökésmosolygok világ lenne

#574393 Borska Előzmény: #574361

a bizonytalansági tényezővel teljesen egyetértek,szerintem napokon bellül kb 1,5-2% al lejebb küldik az otp-t funda alapon,a TA hetes csart viszont adhat némi vételi bizodalmat hisz a visszapattanás is simán benne lehet,nem tudhatjuk hogy a szőnyeg alatt OV és CSS mit és hogy intéznek,azonban hosszúban ez még mindig nem ok a megveszem beleülök stratégiára,

a választásokat pedig szerintem ,és ezt úgy mondom hogy totál párfüggetlen vagyok,már- már lesz@rom a hozzáállásom,de szavazni elmegyek,szóval nem belső irányítottágtól vezérelve,szerintem ismét megnyeri a fidesz. amit látok tapasztalok munkám során ,hihetetlen mit meg nem tesznek és hisznek , hisznek a mások szerint abszurd dolgokban,és ez a fanatizmus győzelemre viszi őket,hogy ez jó vagy rosz lesz,arról gőzöm sincs ,majd eldönti a köv 20 év ,de amíg narancs a szín nem bét lesz a libling...

#574363 Joker Előzmény: #574337

Én még idén azért nem írnám le az OTP papírokat egyelőre. A 2014-es választásokat a FIDESZ-nek azért még meg is kell nyernie. Az ellenzék deklarálta ugyanis, hogy kivezeti a bankadót!

A 4400-as év végi prognózisodat már feladtad?! A Bizottságnak sem fog tetszeni az intézkedés, sőt a túlzott deficit eljárás fenntartásával (vagy ennek meglabegtetésével), még ki is kényszerítheti a tervezet visszavonását, finomítását! Egyes veszteséges bankok perre is mehetnek, hiszen az intézkedés ellehetlenítheti a jövedelmező működésüket, ezzel a szabad vállalkozás elvát is megsérti szeretett vezérünk.

#574361 Joker Előzmény: #574341

Tehát az árfolyamhatás 62 forint a "második Matolcsy csomagot" már beárazta a piac. Mindenestre sokan fognak shortot benyitni, illetve sokan fognak emiatt megijedni és eldobni papírjaikat, de hogy hol fogunk zárni ez már bizonytalanabb kérdés.

"Mi lesz hétfőn? A beje…

#574341 Borska

"Mi lesz hétfőn?

A bejelentésnek hétfőn jó eséllyel lesz árfolyamhatása a hazai piacon (valószínűleg nem csak a bankpapírok esetében) mivel ismét növekedett a hazai gazdaságpolitikát övező bizonytalanság. A lépéssel a kormány gyakorlatilag teljesen felmondta a bankszövetséggel kötött korábbi megállapodását (bár ennek mostani jelentőségét csökkenti, hogy azt lényegében a második Matolcsy csomaggal is már megtette).

Papíronként várható hatás

A péntek este bejelentett harmadik Matolcsy csomag részvényenkénti fair értékre gyakorolt hatása nagyjából 62 forint lehet az OTP esetében. Ez a 2014-re tervezett bankadó megfelezésének feladásából jön össze, ami miatt az OTP-re nem 17 milliárd forintos, hanem ismét 34 milliárd forintos adókötelezettség fog hárulni, ráadásul a tétel 2014-et követően is fennmarad.

Emellé jönnek az egyéb különadók, például a második Matolcsy csomag keretében duplájára emelt tranzakciós illeték, amely 10 milliárd forinttal ronthatja a bank bevételét, vagyis részvényenként nagyjából 36 forinttal érintheti az OTP papírok értékeltségét.

"

........ a teljes cikk

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_matolcsy_30_fog_igazan_fajni_az_otp-nek_nehez_napok_jonnek.537178.html

#574339 Borska Előzmény: #574336

még egy apró gondolat az otp hez,persze lehet az ámokfutás kategóriájába tartozik :) de mivel a magyar betyárvirtus manapság elég fertőző és ragályos,nem lepődnék meg ha az eddig igencsak jól muzsikáló otp leányokkal kapcsolatban is változás történne,mert kinnt se hülyék,előbb utóbb mindenki a kormányunk példáját fogja követni és adóztatja a pénzügyi szférát,......lekaszálják a bankokat

( simán lehet hogy csak lázálom ez bennem,semmi konkrét alapja,csupán fejtegetés )

#574336 Borska Előzmény: #574333

ebben én nem vagyok olyan biztos,a kormány lefogja fejni az otp-t,hisz az eddigi csomag sem ártott neki ,mindemellett ha jegybanki vezetőváltás is lesz,az ott meglépendő unortodoxia ismét rendbe teszi egy időre Mo-megítélését,az pedig a keményen lecsapódhat az otp-n,emellé külhon gazdasági fellegei és már reszeltek is az amúgy valóban profi cégnek,a hullámzó up trend végét vizionálom,mert ezidáig valóban ez ment,de olyan trendforduló érzetem van a csártokra pillantva,és ennek a legészrevehetőbb jele a beültetés ,a hívők által felcibált indexek kemény leverése, max emelkedés amit nemzetközileg illetve idehaza el tudok képzelni az a 4ó timeframe-ben ki is fullad,tartom hatiban a 17800körüli targetemet,de szívem szerint ezt úgy futtatnám hogy a hetes alsó trendvonal lendületes törése után erre az értékre húznám a stoppot,és ha akar had szánkázzon.......

és a bluek

Richter kikerülve a nemzetközi indexkosárból----- erős eladás (pár hétig tuti )

Mol állami befolyás , termelés csökkentés ----- erős eladás (pár hétig )

Otp bizonytalanság bankadó,önkormányzatok -----erős eladás ( tökbizonytalan )

Matáv osztalék támasz (ami akkor biztos ha ki is fizetik ) ------ még ez néz ki a legjobban de ez kevés az index megtartásához

......persze simán lehet hogy tévedek és sokan a jelenlegi mások által nyomottnak tartott árfolyamokat bevásárlásra használják ki,és valóban folytatódhat az up,de én nem ebben hiszek,kiderül

#574322 pepe01 Előzmény: #574101

Szia

Örömmel látom, hogy még mindig shortolsz, szerintem hétfőn réssel nyit le.

Pénteken csak a csókosok kezdték el nyitogatni a shortokat Gyuri bácsi újabb bejelentését megelőzően.