Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dühi

Re: HUF

#574299 lagwagoner Előzmény: #574296

Azt megkérdezhetem, hogy vagyonodnak egy koncentráltabb része van otiban?

Hiába szeretnéd, nem bírállak az UL-ked miatt, mert megértettem mindent, volt koncepciód. Elfogadható érv számomra amiért ezt indítottad.

A bajom az hogy azokkal is nyittattak ilyet, akik nem ilyet akartak.

#574298 banyaiz Előzmény: #574292

"Mi az hogy egy szolgáltató által összeállított portfolio veszteséges. Pont azért van a kezében a pénz, hogy kivédje ezeket, sőt nyerjen rajta. Nem kivédeni bárki tudja."

Ebben is van igazság.

#574296 banyaiz Előzmény: #574290

Megtakarításaim , eszközeim nagy része Ft alapú nekem is. Van azért vmennyi eur is innen onnan, minimális. Bár azon gondolkodom már egy ideje lehet 2013-ban eur nyerőbb lesz (főleg a forradalmárok a jegybankban elkezdenek vagdalkozni) , de nem szántam el magam semmire még ez ügyben.

Tuti , ha átmennék eur-ba, és eladnám pl Otp-ket ezek a birkák másnap átmennének normálisba én meg ütném a fejem a falba. :)

Az UL-nél pedig ahogy írtam is a hozam másodlagos kérdés volt, onnan indult, hogy legyen biztosítás, aztán erre legyen egy elfogadható eur-os konstrukció. Ráadásul ott volt bónuszként adókedvezmény.

#574293 lagwagoner Előzmény: #574289

"Akarom mondani alapút. :) de itt bejött a képbe az a történet is, hogy egyáltalán az eur mint fizetőeszköz megmarad e hosszú távon.

Nagyon békés, kiszámítható, tervezhető környezet. Ráadásnak még a forradalmár testvéreink is alkotnak. Jaj. :)"

Ezért nem szabad elkötelezni magad egy konstrukcióban,hogy tudj alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz, sőt nyerhess is. Most lehet, hogy jobb ötleted is lenne az évi 1200 EUR-dnak., nem?!

#574292 lagwagoner Előzmény: #574288

jajjaj... Ők csak a javadat akarják...te meg nem adod :-)

Majd 2014-ben szépen elcsoszogsz választani a regisztráció után, és majd jol beixelsz ahová szeretnéd....

"Eur alaput szerettem volna, egyrészt mert így eur megtakarítások utáni kamatokat csorgatom át Ul-be havonta, mindenképp akartam eur-t is tartani ettől függetlenül is ,"

Jó nálad volt koncepció.

De sok kisember csak annyit akar, hogy legyen valami megtakarítása, és a végén azért legyen számokban kifejezhető többlet. Az én módszeremmel, azért 1/3-al több pénze lesz mint amit befektetett, ezt nem kell magyarázni, még örül is, boldog lesz. De ha nem lesz jó, és meg kell magyarázni, hogy "igen, az EUR/HUF árfolyam, meg tetszik tudni a válság, meg költségek, meg elfedezés...." a kisember megkérdi mérgesen, "mi a f@szért kezeltétek ti a pénzem, azt hittem PÜ-i szakemberek vagytok, elveszteni én is tudom". És valahol igaza van.

Mi az hogy egy szolgáltató által összeállított portfolio veszteséges. Pont azért van a kezében a pénz, hogy kivédje ezeket, sőt nyerjen rajta. Nem kivédeni bárki tudja.

#574290 lagwagoner Előzmény: #574287

"Viszont a saját megtakarításaid 10 éves hozama bizonytalan ahogy az előbb is írtam."

Igen, de a te biztos 2%-od/év drága. Minél bizonytalanabb valami annál magasabb a potenciálisan elérhető hozam. DE mint írtam, kétlem, hogy a magyar államkötvényhozamok 4% alá mennének 10%-os távon. Tehát 4-5%-al lehet számolni évente 10 éves időtávon.

Nézd, én közel 10 éve foglalkozom a tőkepiaccal, és próbáltam piachoz igazodva a legmagasabb hozamot kihozni viszonylag egyenletesen. Eddig nem panaszkodom, 8% azért mindig meg volt évente (kivéve 2008-ban, persze), szóval a 2%-os befektetés EUR-ban.., nem tudom miért fektessek be EUR-ban 2%-ért, egyáltalán EUR-ban. Tudom magamról, hogy a köv. 5-10 évben HUF-ban fogok költeni, tehát nekem a végdevizás forint eredmény számít.

A biztosítási része meg más kérdés. Nekem van 3, mind munkáltatóm révén.

#574289 banyaiz Előzmény: #574288

Akarom mondani alapút. :) de itt bejött a képbe az a történet is, hogy egyáltalán az eur mint fizetőeszköz megmarad e hosszú távon.

Nagyon békés, kiszámítható, tervezhető környezet. Ráadásnak még a forradalmár testvéreink is alkotnak. Jaj. :)

#574288 banyaiz Előzmény: #574284

Eur alaput szerettem volna, egyrészt mert így eur megtakarítások utáni kamatokat csorgatom át Ul-be havonta, mindenképp akartam eur-t is tartani ettől függetlenül is , ráadásul arra számítottam, hogy 10 év alatt csak bevezetjük az eur-t Mo-n.

Ezekkel a ****kalapokkal 100 év alatt sem vezetjük be. Sőt jó ha az EU-ból nem üldöznek el. :)

#574287 banyaiz Előzmény: #574282

Amit mondasz, hogy magadnak megtakarítasz és mellette kötsz egy kockázatit és ezzel helyettessíted Ul-t azt meg lehet tenni, ki lehetne kb matekozni, hogy jobb e mint egy Ul. Viszont a saját megtakarításaid 10 éves hozama bizonytalan ahogy az előbb is írtam. Sacc/kb lehetne számolni .

Viszont minél idősebb vagy annál kevésbé olcsón kapsz kockázatit, ha kapsz egyáltalán. Ki lehetne számolni , hogy kb milyen életkorig működik az amit te javasoltál vsz 50 év felett már nem nagyon.

#574284 lagwagoner Előzmény: #574282

Ha kifejezetten EUR-s megtakarítást akartál, akkor nem rossz a 20%/10év hozam. Adókedvezmény múltidő. Gondolom nem ez a családi össz.pénzügyi vagyon. Ha meg a HUF nagyon begyengülne, akkor még kaszálhatsz is (lehet, hogy idő előtt is érdemes lehet feltörni) + a az EUR kamat is esik.

#574282 banyaiz Előzmény: #574265

Nem viccelek. :)

Arról beszéltem, hogy példánál maradva deviza alapon ha te minden hónapban befizetsz x összeget mondjuk 100 eur-t valahová legyen az kötvény, betét nem tudhatod milyen hozamod lesz 10 év alatt. Akkor tudhatnád ha a teljes összeget betennéd egy 10 éves lekötésbe (ha lenne ilyen) vagy egy 10 éves deviza állampapírba. Akkor tudhatnád biztosan, hogy a 10 évig benthagyod x hozam lesz. Az valószínű elnézve jelenlegi hozamokat ha havonta fizeted többet fog hozni mint 20% garantált az én esetemben, ez valószínű.

az tiszta sor, hogy ez az Ul ami nekem van 20% garantálttal vszínű csak akkor hozhat többet mint egy havi rendszeres megtakarítás állampapírban bankbetétben, ha nagyon jó hozama lesz az alapoknak amibe fektetsz, vagy a devizahozamok nagyon leesnek. Különben a biztosítási díj miatt rosszabb. Ez könnyen belátható.

De a havi rendszeres megtakarításnál nincs biztosításod . Akkor ott volt az adókedvezmény a matekban, nem elhanyagolható tétel (volt) .

Nem beszélve arról, hogy lehet úgy is gondolkodni, hogy már most megvan a teljes összeg pl 12000 eur rendelkezésedre áll amit apránként majd befizetsz 10 év alatt. Kamatozik valahol, és havi 100 eur-t átutalsz egy Ul-be, úgy, hogy erre járt adókedvezmény és volt egy biztosítás. Nem hangzik olyan rosszul vsz. Ne kerüljön sor semmiféle idő előtti kifizetésre úgy ahogy mondod, én is ebben bízom.

#574274 lagwagoner Előzmény: #574267

"Havi egyenlő összeg betételével az a gond lagwagoner, hogy a legtöbb ember nem rendelkezik ilyen fegyelemmel, és szükséges neki egy kényszerítő erő,"

A viccet félre téve, ezzel az a gond, hogy egy idő után rájönnek, hogy nem erről volt szo vagy legalább is nem ezt várták. És fejükben az képződik le, hogy a bankszféra átveri őket folyamatosan: dev.hitelek, UL...stb. És a bankok fejét akarja majd a nép. Szóval-amit banyainak is említettem- egy bizalomvesztés lesz a bankok irányába, és minden megszorítás a bankok felé politikailag jó kommunikálható lesz.

Lásd a tegnapi bejelentést:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/ujabb_matolcsy_javaslat_96_milliard_forinttal_nohetnek_az_idei_kiadasok.175837.html

"A legújabb ígéretszegés bizonyítéka: "Matolcsy György bécsi csütörtöki megbeszélésén jelezte, hogy a magyar kormány szándékában áll 2014-ben megfelezni a pénzügyi szolgáltatókra kivetett különadót, a bankadót - közölte az MTI kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) sajtóosztálya" 2012. október 18-án. A fentiek fényében immár tragikomikus lenne olvasni egy sokadik, „A Bankszövetség megdöbbenéssel értesült” kezdetû közleményt, ami azonban ennél jóval tragikomikusabb, az a kormány mostani bejelentése."

Szóval nem tartotta be a kormány az ígéreteit a kivezetésről? nem baj, ők sem tartották be ígéretüket az emberek felé. Ez ütős politikai adu-ász. és ennél lehetnek merészebb politikai erők is....

Szóval amikor _AT_val folytattok oldalas érvsorozatot pro és kontra, gondoljatok rám :-)

"Tetszettek volna" normális hiteleket, és befektetéseket csinálni.

#574271 rbbj11 Előzmény: #574269

kínálnak is, van tiszta kötvényalap UL-ben. Legalábbis nálunk van. Alig van olyan ügyfelem, akit érdekeltek UL-ben kötvénynél rizikósabb eszközök. A TKM ezekre 3-4%. Amit bőven visszahoz az olcsóbb biztosítási szorzó (a külön kötötthöz képest).

#574269 lagwagoner Előzmény: #574267

"Havi egyenlő összeg betételével az a gond lagwagoner, hogy a legtöbb ember nem rendelkezik ilyen fegyelemmel, és szükséges neki egy kényszerítő erő, az illikviditás pl. önmagától védi meg a megtakarítását. "

Pontosan. Ez az egyetlen pozitívum ez UL mellett. De ennek meg is van az ára, rendesen és köszönöm nekem nem kell, az én zsebemet nem égeti a pénz.

Mindig mondtam, _AT_nak legutóbb: béklyó kell a magyarnak, jó szoros, különben nyugtalan, és csak kárt tesz magában, a szabadsággal nem bír. Nem tudom miért akarja rákényszeríteni a szabadságtudatot a zemberekre, nem szeretik, nem akarják.

De akkor az UL-ek ajánlanak magyar kötvényalapokat 4-5%-os kamatra, a fennmaradó felár az övék. Ja, hogy így csak Insigniával kéne beérniük a biztosítói vezetőknek BMW helyett?

#574267 rbbj11 Előzmény: #574256

2009, igen, nekem is az rémlik

Havi egyenlő összeg betételével az a gond lagwagoner, hogy a legtöbb ember nem rendelkezik ilyen fegyelemmel, és szükséges neki egy kényszerítő erő, az illikviditás pl. önmagától védi meg a megtakarítását. Részben ezért van még ma is létjogosultsága az UL-nek. Fura, de így van. Ha nincs UL, akkor sok embernek nem negatív hozama lesz, hanem egy fillér megtakarítása sem.

#574265 lagwagoner Előzmény: #574256

"Abban igazad van, hogy kalkulálhatsz úgy beteszed állampapírba , de az állampapír hozamot , hogy kalkulálod 10 évre. "

Most viccelsz? :-)

Úgy hogy azt újra befekteted. nyilván más hozammal.

Havi 100EUR-ra? Vegyük 27 000 HUF-nak. Ezt gyűjtöd valahol (CIB malacpersely, bankbetét, ppi alap stb) Decemberben a 12x27 000 HUF-ot berakod (állam)kötvénybe. Nyilván ezen összeg és a további befizetések hozamának újrabefektetéséről neked kell gondoskodnod, és elég sok alszámlád lesz. Tippeljünk egy átlaghozamot az elkövetkezendő 10 évre (megbecsülni se nagyon lehetséges, de kétlem hogy a magyar állampapír iránti kereslet 4-5% alatt meglegyen), legyen átlag 5,5% .

Ez évi 324 000 HUF évi befizetés mellett 5,5% éves kamatos kamat mellett 4,4 Millióra duzzad a 10. év végére.

Tehát befizetés: 324e x 10=3 240 000. Vagyon 4 400 000. 4,4M/3,24M=1,358>>35,8% FORINTBAN! Ez több mint a 20%, ahol még futsz egy devizakockázatot is ami a tőkédet is veszélyezteti.

Zavar a sok alszámla? Válassz rövid és vagy hosszú kötvényalapot. OTP Optima és a Maxima azért bizonyított már szerintem (de valszeg van más jó alap is). De itt kalkulálj a kemény 0,11% (!) átlag banki éves állománykezelési díjjal és a pár száz forintos alapvételi díjjal is.

"Köss egy kockázati életbiztosítást 65-70 közötti emberekre olcsó díjon. Mivel szüleim a biztosítottak. Egyrészt lehet nem is kötnének rájuk komoly orvosi vizsgálat stb aztán ha kötnének elég komoly díjon. UL -nél pedig nem volt ilyen kritérium."

Ez igényspecifikus kritérium. Én az átlag konstrukciókról beszéltem. A másik, amire ne kerüljön rá sor, de egy esetleges kifizetésnél, már megtagadhatja az UL konstrukció a kifizetés. De ez a kockázati biztosítási részben benne van vagy egy utalás, hogy fiókban elolvasható....

Én még mindig azt mondom, hogy az UL (már adókedvezmény nélkül) konstrukciót magánszemélynek olcsóbb leképezni külön-külön.

Max. rbbj-nél köthető normális fair cucc :-)

#574264 banyaiz Előzmény: #574256

Kötöttem akkor 63 évesek voltak szüleim azt hiszem 65 év volt a korhatár de lehet 70 amíg még kötni lehetett akkor ezt a típust. Ki van ez találva, nagy ravaszdik ezek a biztosítók.

#574259 banyaiz Előzmény: #574255

Előbb utóbb csak lesz eur nálunk is. Mikor indítottam még úgy kalkuláltam , hogy 10 év múlva igen. Azóta kicsit más szelek fújnak már inkább az a kérdés eur lesz e a világban. :)