Re: HUF
banyaiz Előzmény: #574265Nem viccelek. :)
Arról beszéltem, hogy példánál maradva deviza alapon ha te minden hónapban befizetsz x összeget mondjuk 100 eur-t valahová legyen az kötvény, betét nem tudhatod milyen hozamod lesz 10 év alatt. Akkor tudhatnád ha a teljes összeget betennéd egy 10 éves lekötésbe (ha lenne ilyen) vagy egy 10 éves deviza állampapírba. Akkor tudhatnád biztosan, hogy a 10 évig benthagyod x hozam lesz. Az valószínű elnézve jelenlegi hozamokat ha havonta fizeted többet fog hozni mint 20% garantált az én esetemben, ez valószínű.
az tiszta sor, hogy ez az Ul ami nekem van 20% garantálttal vszínű csak akkor hozhat többet mint egy havi rendszeres megtakarítás állampapírban bankbetétben, ha nagyon jó hozama lesz az alapoknak amibe fektetsz, vagy a devizahozamok nagyon leesnek. Különben a biztosítási díj miatt rosszabb. Ez könnyen belátható.
De a havi rendszeres megtakarításnál nincs biztosításod . Akkor ott volt az adókedvezmény a matekban, nem elhanyagolható tétel (volt) .
Nem beszélve arról, hogy lehet úgy is gondolkodni, hogy már most megvan a teljes összeg pl 12000 eur rendelkezésedre áll amit apránként majd befizetsz 10 év alatt. Kamatozik valahol, és havi 100 eur-t átutalsz egy Ul-be, úgy, hogy erre járt adókedvezmény és volt egy biztosítás. Nem hangzik olyan rosszul vsz. Ne kerüljön sor semmiféle idő előtti kifizetésre úgy ahogy mondod, én is ebben bízom.