Úgy tűnik jókor markoltál bele, igen szépen elkezdték ezt ma venni!
Úgy tűnik jókor markoltál bele, igen szépen elkezdték ezt ma venni!
sztem ezen az áron érdemes belemarkolni.
Sajnos nem jutok oda, hogy befejezzem ezt a listámat, pedig ötödét se raktam fel azoknak, akiket vételre vagy figyelőlistára ajánlanék. Talán vmelyik hétvégén végre odajutok...sajnos mostanában túl sok mindenbe fogtam bele, és ezért nem igazán haladok semmivel
Visszatérve a Skullcandyre, ez szépen beért abba a sávba ahol a belépési árat meghatároztad, sőt. Kát új hírt láttam most róla, az egyik hogy lelép a CEO (bár egy évig még tanácsadóként jelen lesz) mert valami befektetési céget csinál, illetve hogy még mindig szépa növekedés de lassulásra számítanak az elemzők ebben az árkategóriában ahol a SKUL viszi a prímet, illetve nagyon erős versenyre a többi piaci szereplővel.
Plusz egy felvásárlási pletyka is megjelent ma:
NEW YORK (MarketWatch) -- Skullcandy Inc. SKUL -0.61% jumped 5.2% to $7.23 a share in midday trades Wednesday after reports the headphone maker could be an acquisition target because its stock price has fallen by two thirds since it began trading in July, 2011. David King, an analyst for Roth Capital, told Bloomberg the company's management may not be pushing for a sale, but added "you can't ignore" the possibility of a deal "when the stock's trading where it is and the value being as cheap as it is." A Skullcandy spokesperson declined to comment, the Bloomberg report said. A spokesman for larger headphone maker Bose said the company is not looking to buy Skullcandy and a Sony spokesperson did not respond to an email seeking comment.
nokiában már be van árazva a vég, megjátszható trendváltó vállalatnak. Elmúlt évtizedekben néhányszor Chryslert is eltemették és tizszerezett a rv. ára, mikor feltámadt jó pár évtizede. Sztem vállalható, egy rv. mondjuk egy 20 rv-es pf-ből.
Igen, WalMart is ide tartozik. Walmart-ot nem preferálom, mert legjobb esetben telivér cég, rosszabb esetben lassan növekvő lesz. A nagy storyn már túl van. Többi felsoroltad dettó.
Rábában én is láttam és látok potenciált, de amiben a magyar állam jelentős befolyást szerez, számomra felejtős. Ezért levettem a jelöltek listájáról.
Mtelekom már összeomlott. Hatoda ATH-jának, defenzív létére fele se 5 évvel ezelőtti önmagának és azóta volt némi infla...Ettől még lehet olcsóbb, de számomra bőven van helye egy hosszú pf-ban, már csak az osztaléka miatt is.
Eon felejtős, sztem egy szar cég, a legszarabb, ami EU-ban létezik. Csak monopolhelyzetei miatt nincs a pincében. Egyébként személyes okok is befolyásolnak nála, ezért nem nyúlok hozzá, ha fizetnének se. Egyébként energetikai szolgáltató monstrum cégek eleve lassú növekvők. De teszek fel még sokkal érdekesebb energiavállalatokat.
Egis ok, fel is fog kerülni. Richter nem, elég egy magyar gyogyós.
Ciscoban be van árazva a versenytárs. Hatalmas kp állománya van, le is nyelhet egészben néhány versenytársat kp-ből, ha akarna. Kínaiak felejtősek, magam is csapkodom a ZTE és Huawei készülékeket a falhoz, hulladékok, rosszabbak mint 3 éve. Elég megnézni a rv-árfolyamaikat. Azt garantálom, hogy hamarabb dupláz cicso, mint ezek. ZTE ennek ellenére felkerült listámra, ízlés szerint kicserélhető Huawei-re. Egy próbát megérnek, hátha nem mennek csődbe.
Kösz az észrevételeket, várom a későbbi listajavaslataimhoz is!
Nokiát szerintem megölte a Microsoft. Volt anno HTC diamond telefonom Windows-zal és a sokadik fagyi után kb 2-3 hónap után el is passzoltam, mert használhatatlan volt.
Élelmiszer parára, ha a kiskert ide soroljuk mint Walmart, Lidl, Aldi, akkor azt kell mondjam hogy a tulajai a toplistákat vezetik.
Rábával kapcsolatban elfogult vagyok, de régóta látok benne növekedési potenciált. Mindemellett a személyautóipar szerintem már túltermelésben van.
Rába 70%-ban futóműben utazik már, John Deer, Class, Scania, Volvo, Gaz, Marmon beszállító, buszt, trolit, teherautókat, építőipari-, olajipari- spéci gépeket építenek a futóműveire, hajtott tengelyeire.
Magyarországi fókusszal a Matáv is ok szerintem hosszútávon, bár lehet hogy lesz még olcsóbb is emellett a kormánypolitika mellett. Én megvárnék még egy összeomlást ;)
Úgy általában a gyógyszeripari (Egis, Richter) vagy energiapapíron (E-on) gondolkoznék el egy összeomlásban.
Cisco: versenytársak is hasítanak a piacaiból, mint pl. Huawei
pár dologgal kiegészítettem és ismét eluntam a pötyögést, majd később folyt. köv
már az entereket se veszi be....mindent forráskódban kell írnom. Ez azért nem lelkesít arra, hogy begépeljek mindent, amit akartam...
"nem értem miért, de a színek és a dőlt betű egyáltalán nem jelenik meg, így nem annyira átlátható, de erről nem én tehetek."
Valóban semmilyen html kód nem működik a vastagításon kívül.
nem értem miért, de a színek és a dőlt betű egyáltalán nem jelenik meg, így nem annyira átlátható, de erről nem én tehetek.
Tettem hozzá árakat, amiken vagy meg fogom venni (javasolt ár) vagy már megvettem. De ezeknél a részvényeknél nem fontos, hogy pontosan annyiért szerezze meg vki, amin javaslom vagy amennyiért nekem sikerült, mert a hosszú időtáv alatt nem ad nagy eltérést, ha 10-30%-kal olcsóbban vagy drágábban vesszük.
l. előző hsz-em, a probléma, hogy nem tudom neked visszavetíteni tőkére. Akkor meg az égvilágon semmit nem mond a hozam. Biztos ki lehetne számolni, minden hónapban egyenként az akkor aktuális tőkére, de erre nincs túl sok kedvem.
Szerintem bőven jó, ha megnézed az itt fellistázásra kerülő rv-k 3-10 éves chartjait.
nem tbsz-en van, mert alig van benne magyar és 3 éve még nem volt külföldi rv-kel vállalható díj egyik brokicégnél sem.
Folyamatos a tőkebefizetés, sztem kb. örökké fogom építeni a hosszú távú portfóliót.
idei 2012.01. nem realizált hozam is jó.
nyilván a nem realizált hozam is jó, onnantól érdekelne, amikortól nem került bele és ki friss tőke. Vagy TBSZ-en van (az a legjobb, hisz azt nem torzítják a ki-, és befizetések, és azok hozamai) ?
na, ezt tényleg kiegészítem most hétvégén.
Sehol nincs ez még kész. Fel fogom sorolni szektoronként a többit is, tényleg ezen a hétvégén!
Nem tudok igazán hozamot mondani, mert ebben a pf-ben nekem nincs realizált hasznom, mert nem éltem még eleget :) Min. 5-25 év a tartási cél, és mindössze 3 éve fordultam ilyen irányba, magam is folyamatosan építeni fogom elköv. 10 évben
(magam miatt)
Apropó, itt mi a helyzet? Year-to-date hozamot tudsz közölni (kb.)...?
persze, de első körben árak nélkül akartam feltenni a cégeket.
De ha kiegészítem a többi tucat céggel, akkor mindegyik mögé írok belépési árat
persze, fenn is van a listámon, csak nincs kedvem begépelni azt a sok céget, amit hosszú portfólió építésre javaslok. Pláne nem indoklással
Lehet azt fogom csinálni, hogy felrakom az összeset, de mindenféle kifejtés nélkül, és majd ha lesz rá energiám, kifejtem