Regisztráció Elfelejtett jelszó

Spade topic

Re: gold

#6452 Dr. ursi Előzmény: #6429

baba, a spadénak politikailag igaza van, jól látja.

sajnálatos tény, hogy képzett, művelt, elvileg a gazdaságban ténykedő emberek nem ismerik fel a tényeket mégha az az orruk előtt van is.

valószínűleg azért nem, mert nem érzik a bőrükön a szoci kormány ténykedésének eredményeit, mivel ők valszeg csak hasznot húztak a kiskapuzásokból és osztogatásokból vagy fosztogatásokból.

és sajnálatos tény, hogy nem az egyszerű pórnép közül való emberek, akiknél akár még jogos is hogy érzelmi alapon szavaz vagy alkot véleményt, hogy szimpi-e neki az egyik vagy a másik párt vezetője, ugyanígy csak ennyit tudnak lobogtatni, hogy ov nem szimpi.

mellesleg ov nekem se szimpi - alapvetően előítéletes vagyok a törpe :o) emberekkel kapcsolatban - és emiatt anno majdnem megyóékra szavaztam, de felül tudtam emelkedni ezen az érzelmi alapú magyar választásokon és csak a tetteket néztem, ahogy most is csak azt kéne mindenkinek néznie.

ha gyf és a szoci-szadesz bagázs libi ibivel az élen az eltelt 7 évben eljutatta volna az országot egy közép-európai svájc szintjére, akkor én lenneék az első a szavazóhelyiségben, már előző nap sorban állnék, hogy rájuk szavazzak, mert akkor elmondhatná gyf, hogy: igen, megcsináltuk :o) :o(

#6328 Keg Jenő Előzmény: #6078

Erről besszéltem doki, egy életre elvették a nem tőzsézésre született karakterek kedvét.

#6039 Mercurius Előzmény: #6027

Ezért a topikért a portfolion, a hozzászólók összesen kb. 1000 év kitiltást kapnának... :-)

#6037 Spade Előzmény: #6013

Mercurius:

"Én úgy ismerem a mondást, hogy fogához veri a garast (aranyat), tehát inkább orálisan..."

na igen lehet h ha utána nézel kiderül h arra utal a mondás h először orálisan elgítette ki az arany és utána jött az anális :)

#6013 Mercurius Előzmény: #5986

Spade: análisan? Én úgy ismerem a mondást, hogy fogához veri a garast (aranyat), tehát inkább orálisan...

#6012 Mercurius Előzmény: #6007

"Miért fénylett Salamon töke?

Jó harminc éve egy, a 19. század végéről származó költeményben - amelynek a szerzőjét és a címét sajnos nem jegyeztem fel - megtaláltam a választ a Németh Zoltán írásában felvetett kérdésre (EvÉlet január 25-i szám). A gyermekfővel megkoronázott Salamon királyunk a német császár vejeként magának követelte az országot nagybátyjának, Bélának a fiaival - Gézával és Lászlóval - szemben. Szent László az országot hűbéri sorba taszító trónkövetelőt Visegrádon elzáratta. (Ennek emlékét őrzi a - későbbi időkből származó - "Salamon tornya" név.) A tök azért került a szóláshasonlatba, mert a tettét megbánó Salamon a dunai hajósok számára - a veszélyekre figyelmeztető irányfényül - töklámpást tett az ablakába. Honni soit qui mal y pense - szégyellje magát, aki rosszra gondol!"

#6001 Kissherceg Előzmény: #5986

no igen, de azért van aza mondás is, hogy csillog, mint salamon... :) Szóval kinek melyik oldal jut. Egyik gazdag, de feszélyezett, másik szegény, de vidám :D

gold

#5986 Spade

Egyébként meg az arany rudat tradicionálisan nem a gatyában tárolják hanem análisan :)