Regisztráció Elfelejtett jelszó

Közel-Kelet (Izrael, Palesztína, Irán stb)

Re: nincs cím

#574698 Csusza Előzmény: #574643

Te tényleg perverz vagy. :-) Én már régóta nem merek belenézni abba az adóba.

Bár bevallom, hsonló indíttatásból drágabolgárurat rendszeresen hallgatom a Klubrádióban. Egy rádió mégiscsak olcsóbban pótolható, mint egy TV... :-)

#574649 Scipio Előzmény: #574643

Ezzel nem vagy egyedül... Izrael minden nemzetközi határozat ellenére megszállva tart palesztín területeket, a lakóit blokád alá vonva - még az élelmiszerszállítmányokat is megtámadva, lásd. török konvoj példája - és ha a palesztinok ez ellen immár a leszélsőségesebb eszközöket is használva lázadnak, akkor egy kicsit népirtanak is, túl a nemzetközileg elismert határaikon, hol Libanonban, hol Gázában, mikor hogy tetszik...

Amikor pl. a szerbek akartak rendet tenni a minden nemzetközi szerződés által elismert határaikon belül, a lázongó koszovóiak között, akkor meg jött a NATO... Szerencsére nincs kettős mérce a nemzetközi politikában... ( Megjegyzem utóbbi megoldást tartom helyesenek, csak akkor mindenhol - palesztinok, török kurdok, csecsenek, tibetiek stb. alkalmazni kellene...)

#574643 Grizzly Géza Előzmény: #574639

Ez kb olyan,mint hogy a maradék talpalatnyi területéért harcoló szabadságharcos,aki gyakorlatilag egy gettóban él és valamelyik családtagját már biztos elveszítette a terrorállam közreműködés által, az "terrorista" a "mértékadó" portálok,televíziók szerint...

Azt hittem lebaszom a tévét a helyéről,mikor az atv-n (néha perverzióból odakapcsolok) kálmán olga és a főnöke,feldmájer megegyeztek hogy "izrael"-nek joga van az "önvédelemre"....

Újabb izraeli légicsapás…

#574639 Csusza

Újabb izraeli légicsapások a Gázai övezetben

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/11/19/06/Ujabb_izraeli_legicsapasok_a_Gazai_ovezetben.aspx

"Az izraeli hadművelet palesztin halálos áldozatainak száma palesztin összesítés szerint már elérte a kilencvenet - 87 palesztin és három izraeli -, a sebesülteké pedig meghaladja a 700-at. Vasárnap volt a legtöbb halottja a konfliktusnak: aznap 31 palesztin vesztette életét, többségükben nők és gyerekek."

Ezekért a nőkért és gyerekekért mintha szinte senki nem emelné fel a szavát a "fejlett nyugati demokráciákban". Jó, tudom, "ezek" csak palesztínok voltak...

#574410 Netmaster Előzmény: #574409

Nyilván ott egészen másmilyen elfogult főszerkesztők vannak, akiket szintén nem az igazságkeresés vezényel. Köszi, személy szerint korrekt és részletes hírekért inkább Al Jazeerát olvasok/nézek.

#574409 Joker Előzmény: #574364

Nagyon egyszerű egyébként az összefüggés, azért ír ott Hering, mert máshol nem engedik a tulajdonosok és elfogult főszerkesztők, hogy az igazságot leírja. Ha a cikkeivel kapcsolatban konkrét problémád van, az képezheti egy vita alapját, előítéletekkel, nem tudok mit kezdeni. (Az hogy mi a szésőgesség, bizony nagyon szubjektív, nézőpont kérdése!)

#574390 Scipio Előzmény: #574364

Én inkább ezt ajánlanám: http://olvasoterem.com/index.php/2012/04/garfinkel-a-jeruzsalem-projekt/

Önéletrajzi- fiktv- és dokumentumregény egyben. Az elején egyszerre röhögi szét magát az ember és borzad el milyen agymosás megy egy cionista kanadai suliban, majd a felnövő és a vallástól eltávolodó szerző elutazik Izraelbe és szembesül a valósággal... Bár azt hittem sokat tudok az izraeli történelemről is mindennapokról mégis rengeteg új információt kaptam belőle, csak ajánlani tudom mindenkinek. A kép amit lefest persze nem kimondottan pozitív, meg is kapja az "öngyűlölő zsidó" jelzőt a helyi fanatikusoktól, de ez a "stílus" itthonról is ismerős lehet :)

#574362 Joker Előzmény: #573330

De ha valaki esetleg valamelyik szélsőjobboldali portálra téved, ott is olvashat korrekt cikkeket. Például a Kurucinfón az évekig Izraelben élt zsidó származású Hering József (aki katona is volt ott) szokott ebben a témakörben színvonalas cikkeket írni...

#573418 Ibiza Előzmény: #573330

államterrorizmus..a legnagyobb rasszisták,antiszemiták és terroristák..

#573317 Netmaster Előzmény: #573313

Még a második is, pár perccel.

Hogyne lett volna nyoma, a hír más híroldalakon is megjelent, láttam az Indexen is, sőt a kedvedért még a NOL-ra is elmerészkedtem, ott is szerepelt.

Természetesen, az erőszak minden formáját elítélem, mindenki részéről.

#573313 Csusza Előzmény: #573295

Igaz, az első hír valóban korábbi, mint a hsz-em, és nem bukkantam rá.

Máshol egyébként tényleg nem sok nyoma volt a dolognak.

Ettől függetlenül gondolom te is elítéled ezt az akciót is, meg a többit is, nem is beszélve mindennemű béketárgyalás szándékos ellehetetlenítéséről, amelyek csak a feszültség fenntartását szolgálják.

Akkor jó, örülök, hogy egyetértünk.